“La Linnéa Leve” vant pris

– En web-tvserie utenom det vanlige, mente juryen under Mediebedriftenes landsforenings årlige prisutdeling.

«La Linnea leve» vant i kveld prisen for beste web-tv-serie under Mediebedriftenes landsforenings årlige prisutdeling. I samme kategori var også VGTV-seriene «Sammen» og «Sex & singel Siv»

Deprimert

Den populære bloggeren har i mange år slitt med depresjoner, og ikke vært i stand til å finne gleden i hverdagen. Dette ville venn og tidligere kollega, Andreas Øverland gjøre noe med.

Les og se: Første episode av “La Linnéa Leve”

Gjennom åtte episoder fikk vi følge Andreas’ mange metoder for å hjelpe Molde-jenta gjennom en tung hverdag. Fra healing til fylletur på Danskebåten, til en innsiktsfull dag i et buddhistisk liv.

– Selve innspillingen var veldig krevende fordi det var så mange ting jeg følte meg ukomfortabel med eller ikke ville være med på. Men når jeg ser tilbake på det i dag, er jeg fornøyd med både resultatet, tilbakemeldingene og erfaringene jeg fikk.

Vil hjelpe andre

Linnea ble med på prosjektet for å få tiden til å gå og for å utfordre seg selv. Hun håper likevel at serien kan hjelpe andre.

– Jeg håper serien kan bidra til at folk tør å være mer åpne rundt problemene sine. At man kan innse at det er flere enn man tror som sliter, spesielt blant unge mennesker som ofte er usikre på seg selv.

Linnéa Myhre er først og fremst kjent for bloggen sin «Alt du vet er feil» som har 70.000 lesere ukentlig. Hun har også preget diverse avisforsider, nettsider og magasiner de siste årene. I fjor ble hun kåret til Norges mest sexy kvinne av bladet Mann.

6 Responses to ““La Linnéa Leve” vant pris”

 1. Jo El

  umorsom serie hvor nrk forsøker å kurere en psykisk syk jente med kvasivitenskap, nei takk.

  • Anonym

   det er tydeligvis ikke så mye galt med henne, tipper det bare har vært dårlige valg som har fått henne til å bli sånn idag

 2. Anonym

  Nrk burde kjøpe rettighetene til Kåk og Gate og sende Leo ut på nye eventyr (check it on youtube)! Det blir genialt om han får det til å funke like bra i eks Trondheim som i Bergen!

 3. Cathrine Jullum Kise

  jeg synes det er fint at noen setter fokus på psykiske lidelser og oppfordrer folk til å prøve å hjelpe. en god serie trenger ikke alltid være morsom. denne er fantastisk.

 4. Anonym

  Problemet med tv-serier er at det pr. dags dato ikke har blitt laget en eneste episode av noe som helst, som har vekket nok interesse til å ville se fler episoder. Klarer ikke engang å dra opp nok interesse til å legge merke til OM det kommer fler episoder. 

  En tv-serie er *normalt* kun laget for å jage deg mellom reklamepauser og vise frem produkter, eksemplifisert i produktfremvisningsfølgetongen kalt “sex and the city” – det mest begrededelige eksemplet noensinne på ekstremt kynisk og rettet vinkling for målgruppe og hvor hver eneste scene og setning  ble skrevet og laget for å selge et eller flere produkter. 

  Så når alt av serier blir en variant av dette, sliter jeg med å i det hele tatt tenke på å intressere meg for tv-serier. NORMALT vil jeg, uansett hva jeg ser på, umiddelbart bytte kanal når reklamen kommer, (NRK har en kjempefordel der men det skulle bare mangle). 

  Men hva er vel alternativet, jo småproduksjoner som dette, hvor man forsøker å beskrive en “lidelse” en stor nok gruppe mennesker kan identifisere seg med, og dermed se på serien. ALLE unge skal tydeligvis ha psykiske problemer idag. Alle unge skal vistnok ha blitt mobbet, alle skal vistnok slite med fedme eller spiseforstyrrelser, hare kår, tøffe foreldre og whatnot. Det virker som absolutt alt av hverdag og utfordringer i det normale livet vi har levd i hundretuser av år nå, skal plutselig være symptomer og diagnoser man trenger hjelp for.

  Man skulle nesten tro vi som ikke lider av noe, (hittils identifisert i alle fall men det kommer sikkert snart en ny tv-serie som endrer dette..),at vi er de unormale nå. Det har nesten blitt mote, i noen miljøer nødvendig, å gå til sykolog og å ha en diagnose for å få innpass.
  Og da blir det ikke noe bedre når man spiller på denne sosiale tendensen med å lage slike serier. 

  Jeg tror ikke folk med psykiske lidelser får det bedre av å se andre med samme lidelser på tv. Jeg tror de bare tyller seg lengre inn og forsterker sin egen selvmedlidenhet. Jeg tror slike serier skaper “symptomer” hos folk de aldri hadde fra før.

  Jeg har i alle fall ikke så stort behov for en psykologisk lidelse at jeg gidder å se ei deppa bloggbimbo vele rundt. 

  • Anonym

   Mange gode poenger. Bare en ting-du sier du ikke lider av noe.
   Hva med irritasjon? Er ikke det å lide, ihvertfall litt?
   Jeg føler med deg i det du skriver, pass på magesåret som er på vei:)