La Linnéa leve: Episode 1

Linnéa finner ikke glede i hverdagen, nå skal hun møte en healer.

På tross av langvarig pykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

Linnéa Myhre har etterhvert blitt et kjent navn. Moldejenta har 70.000 lesere ukentlig på bloggen sin «Alt du vet er feil», og preget diverse avisforsider, nettsider og magasiner de siste årene. Nylig ble hun også kåret til Norges mest sexy kvinne av bladet Mann.

All oppmerksomheten forandrer likevel det faktum ikke at Linnéa i mange år har slitt med depresjoner, og ikke er i stand til å finne glede i hverdagen. Det hele er i følge henne selv stort sett tomt, grått og trist.

Derfor sa hun, kanskje overraskende for noen, ja da vennen Andreas Øverland bestemte seg for å gjøre noe med tingenes tilstand. Gjennom åtte episoder skal han prøve å gi Linnéa et glimt av lys i hverdagen, ved å ta henne med på aktiviteter han tror kan hjelpe.

– Linnea er breial og kan være ganske frekk i kjeften, og bloggen hennes viser henne ofte fra en veldig selvsikker side, men jeg vet at hun ikke har det bra og er ganske sårbar, forteller Andreas.

I den aller første episoden av serien tar han Linnea med til en healer, som skal prøve å gi Linnea en åndelig løsning på problemene hennes.

– Alternativ medisin er en stadig voksende bransje. Jeg kjenner flere som har oppsøkt healere og som har følt seg bedre, så jeg tenkte kanskje det var noe for Linnea, sier Andreas.

Selv var Linnéa ganske skeptisk.

– Innspillingen skjedde mens jeg var inne i en ganske ok periode, så Andreas var veldig heldig og fikk meg med på alt – til tross for at det til tider ble ganske ubehagelig. Jeg synes jeg har vært flink og oppegående, jeg har gjort jobben min, og mer kan man vel strengt tatt ikke kreve, mener Linnéa.

De to møttes i radioprogrammet Popsalongen hvor Andreas var sjef og Linnéa reporter og redaksjonsassistent, og det gikk fort opp for Andreas at Linnea faktisk levde et ganske tomt liv, noe også den populære bloggen hennes alt du vet er feil har handlet mye om.

– Tidvis var det ganske mørkt å jobbe med Linnéa i fjor vinter og vår. Jeg så at hun hadde det kjipt og ble oppriktig bekymra. Hun er flink til å gjøre ting hun vet at hun kan, men så gjør hun ikke så veldig mye annet, sier Andreas.

-Og derfor så jeg for meg at for eksempel healing kunne være verdt et forsøk. Uansett om det faktisk hjalp eller ikke, så kom hun seg i det miste ut og fikk dagene til å gå.

Linnéa om egen innsats:

Idiotisk idé, med tanke på at jeg ikke tror – og aldri kommer til å tro på folk med overnaturlige evner.

Nye episoder av La Linnéa leve ser du på P3.no hver tirsdag og torsdag.