La Linnéa leve: Episode 4

Søker lykken via buddhismen.
Les: Linnéa svarte i nettchat

På tross av langvarig psykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

København-turen i forrige episode ble ingen suksess for Linnéa. Litt fordi Andreas hadde planlagt dårlig, og litt fordi bakfylla slo inn omtrent samtidig med gråværet.

Vel hjemme igjen i Norge betydde det at Andreas måtte se seg om etter andre løsninger enn en rein rømningsaksjon for å prøve å gi Linnea et snev av lykke.

Kanskje noe mer balansert? Noe som gav ro istedet for uro? Noe som gjorde at personligheten kunne utvikle seg og bevisstheten bli en annen? Jepp. Andreas landa på buddhisme.

– Jeg leste en rapport av psykiatriprofessoren Harold G. Koening, som viser at religiøse har bedre helse, lever lengre og har en økt lykkefølelse satt opp mot ikke-religiøse, forteller Andreas.

Les også: – Ikke gi opp deprimerte venner

– Siden jeg ikke ville dytte Linnéa inn i en dogmatisk religion, falt valget på buddhismen. Hun var kanskje ikke veldig motivert, men imponerte meg likevel ved å faktisk følge opplegget Buddhistsenteret satte opp for henne. Mitt favorittøyeblikk er definitivt en irritert Linnéa i Oslo sentrum som ønsker alle alt godt. Halvhjerta? Joda, men det var definitivt verdt et forsøk, mener Andreas.

Linnéa om egen innsats:

Jeg har en tendens til å blande sammen religioner, og jeg følte meg veldig dum der jeg satt og ble konfrontert med religion. Bønnestunden var veldig kjedelig, og jeg følte de møtte seg selv i døren på flere av spørsmålene. Men hva kan man gjøre?