La Linnéa leve: Episode 6

Hjelp til selvhjelp.

På tross av langvarig pykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

Litt ut i prosjektet har Andreas nå forsøkt healing, fyll, rømning, religion og hesteterapi som metoder for å gi Linnea litt lys i livet.

Det vil vel ikke være å overdrive å si at lite har vært særlig vellykket, muligens med unntak av hesteryggen.

Sakte, men sikkert kan det se ut til at Andreas har tatt konsekvensene av Linnéas manglende respons. Denne gangen snur han om på taktikken. Snarere enn å kun hjelpe er målet denne gangen å få Linnéa til å hjelpe seg selv. Altså selvhjelp.

Og hva er vel mer naturlig enn å ta fatt på bunken med selvhjelpsbøker, hvis selvhjelp er målet?

Utallige mennesker påstår at livet deres har snudd, og at de har oppnådd innsikter de aldri ville vært i stand til ellers takket være selvhjelpsbøkenen. Med på laget er jaggu de norske rap-talentene Envy, som selv mener de vet The Secret.

– Da jeg tidligere i år så Envy fortelle om hvordan de brukte selvhjelpsbøker aktivt for å motivere seg selv, sendte jeg en liten tanke til Linnéa. Selv om jeg visste hun ikke kom til å være veldig fornøyd med ideen, har jeg vært borti en god del mennesker som blant annet Vinzy og Nico, som har vært skeptiske i utgangspunktet, men endt med å lovprise selvhjelpsbøkene etter noe få sider, sier Andreas.

– Samtidig er selvhjelpsbøker blitt milliardindustri, og uansett om det funker eller ikke, er det interessant å pirke litt borti det og se hva Envy, som tross alt er jordnære og joviale gutter, faktisk finner i bøkene, mener Andreas.

Linnéa om egen innsats:

Envy-guttene var ordentlig hyggelige, men jeg tror nok det er talentet deres – og ikke The Secret som har gjort at de har kommet seg opp og fram. Det er heller ikke så enkelt å lese en bok, når det eneste som står i hodet på en er at alt er svindel og bortkastet tid.