La Linnéa leve: Episode 5

Hvordan hjelper dyreterapi? Les også: Linnéa svarte i nettchat

På tross av langvarig psykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

Så ble det altså ikke buddhist av Linnéa likevel, selvom Andreas prøvde sånn passe hardt å legge grunnlaget for en sunn sjel i et sunt legeme. Godt det finnes mer jordnære alternativer.

De som kjenner Andreas vet nemlig at han er en dyrevenn, og mange timers utrettelig googling førte Andreas frem til Onkels gård. Hvorfor akkurat Onkels gård? Fordi de drev med den noe mytiske terapiformen hesteterapi.

– Jeg kan vel helt ærlig si at jeg gjorde dette vel så mye for min egen del som for Linnéas del, forteller Andreas.

– Når det er sagt, hadde jeg visse forestillinger om hvordan dette skulle bli. Jeg så for meg en stor gård hvor lykkelige dyr løp rundt og gjorde alle rundt seg glade. Hvor hester, hunder og katter i skjønn forening sto i flokk og formelig ventet på å ta seg av ulykkelige mennesker.

– Og jeg så for meg en smørblid Linnéa som etter en time med ridning ned til en liten bekk ikke så langt unna, hoppet ned fra hesten og erklærte at dette var jammen noe, sier Andreas.

Akkurat slik ble det ikke, selv om det ikke var så veldig langt unna.

– Fakta er at det er en av de fineste dagene vi har hatt. Og at det er noe herlig ved å se en 80 kilos newfoundlandshund overfalle Linnéa for å få kos.

Linnéa om egen innsats:

Det var en fin opplevelse, og noe å se tilbake på. Men samtidig tror jeg Andreas tok meg med dit fordi han selv hadde lyst. Så jeg er glad på Andreas’ vegne.