La Linnéa leve: Episode 8

Andreas tar med seg Linnéa til Blåkors’ dagtilbud som frivillig arbeidende.

På tross av langvarig pykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

Den åttende episoden av La Linnéa Leve er også den siste. Og på mange måter i tillegg den mest alvorlige.

Andreas tar nemlig med seg Linnéa til Blåkors’ dagtilbud som frivillig arbeidende – på mange måter den rake motsetningen til den joviale stemninga som preget hytta i avslutningen til siste episode. For deg som ikke har hørt om organisasjonen tidligere, er Blåkors en organisasjon som søker å ta vare på og behandle rusavhengige. En tidvis tung oppgave, noe Linnéa også fikk føle på.

Mer: Besøk nettsidene til Blåkors

– Det sies jo så fint at «den største glede man kan ha, er å gjøre andre glade». Og hvor er det vel riktigere å hjelpe andre, enn på Blåkors når det nærmer seg jul, utdyper Andreas.

– Dette var på sett og vis det fineste vi gjorde. Å se Linnéa i samtale med gutter på baksida av samfunnet gjorde inntrykk på oss begge, og jeg må si at Linnéa imponerte meg. Samtidig tror jeg kanskje hun fikk satt ting i perspektiv. Om ikke annet, for en stakket stund, mener Andreas.

Linnéa om egen innsats:

Det var hyggelig, men på en veldig rar måte, ettersom jeg følte at jeg var en inntrenger i de stakkars menneskenes liv. Jeg har aldri sett det på så nært hold, men likevel ble det uvirkelig. Historiene deres var nesten for vanvittige til å være sanne.