La Linnéa leve: Episode 3

Linnéa ankommer København.
Les: Linnéa svarte i nettchat

På tross av langvarig pykologbehandling finner ikke Linnéa glede i hverdagen. Det har vennen Andreas bestemt seg for å gjøre noe med i serien La Linnéa leve.

Se også: Episode 1 | Episode 2 | Episode 3 | Episode 4 | Episode 5 | Episode 6 | Episode 7 | Episode 8

Sliter du selv, eller noen du kjenner? Sjekk disse nettstedene for mer informasjon om psykisk helse.

I forrige episode av La Linnéa Leve tok Andreas med seg Linnéa på rømmen, nærmere bestemt på danskebåten. På tross av skepsisen innledningsvis lysnet Linnéa etterhvert, og mot slutten av kvelden var alle enige om at «Ring of Fire» var en ålreit låt og at danskebåten kanskje var et hakk bedre enn sitt rykte. Særlig hvis man blandet litt alkohol inn i likninga.

Den festen som kvelden før så ut som en redningbøye, viste seg dagen etter mer å være en forbannelse. Eller som Andreas påpeker rundt midtveis «Hadde jeg visst at du ble så dårlig av tequila, hadde jeg aldri spandert det på deg».

København viste seg kanskje ikke fra sin beste side, men det kan ingen beskylde Linnéa for å gjøre heller. Også var det dette tivoliet da.

– Jeg lærte litt av å ta med meg Linnéa til Danmark. Jeg lærte at det er dumt å drikke før man skal være aktiv, jeg lærte at det er greit å gjøre research og jeg lærte at Linnéa i dårlig humør og Linnéa i virkelig dårlig humør.. vel det er to forskjellige ting, forteller Andreas.

Samtidig mener han at det mest rørende øyeblikket han har hatt de siste månedene oppstår i ruinene av en tur ganske seint i episoden.

– På sett og vis var det verdt det, selvom jeg aldri kommer til å forsøke noe liknende igjen, sier en reflekterende Andreas.

Linnéa om egen innsats:

Jeg blir ekstremt nedstemt dagen derpå, og i sosiale settinger greier jeg ikke ta meg sammen. Det var en av mine verste «ferier» noensinne, og jeg gråt på et toalett og ville hjem. Til slutt sovnet jeg på en café midt inne i sentrum, og våknet der alene noen timer senere. Så dro jeg hjem.