Lars Vaular vant P3-prisen

Rapperen fra Bergen stakk av med kveldens aller gjeveste pris.

Kveldens siste pris er delt ut, og årets P3 Gull er historie. En tilsynelatende meget fornøyd Lars Vaular steget opp på podiet for å raske med seg kveldens mest ettertraktede glassbit: P3-prisen.

Les mer: Her er alle kveldens vinnere og live-opptredener.
Portrett av Lars Vaular.

Vinneren selv hadde dette å si når han gikk av scenen:

– Det føles jævlig bra. Trodde ikke jeg skulle vinne. Jævlig takknemlig. Jeg skulle gjerne kommet med noen flere ord, men vet ikke hva jeg skal si. Tusen tusen takk.

Tre utgivelser på ett år

Lars Vaular har hatt et travelt år. Tre EPer er sluppet, og «666 ALT», «666 GIR» og «666 MENING» har blitt tatt imot med åpne armer av presse og publikum. Nå er innsatsen altså også belønnet med P3 Gulls aller gjeveste pris, P3-prisen.

P3-prisen skal gå til en artist eller gruppe som som har utmerket seg spesielt, og betyr mye for P3-lytterne og norsk musikk- og kulturliv.

Juryens begrunnelse

Lars Vaular har gjennom et drøyt tiår bevist at han er av våre fremste artister og kunstnere. Han har satt norsk hiphop i bevegelse gjennom stilskifter og samarbeid på tvers av sjanger og fagfelt. Han er progressiv, uredd og fri. Vaular har skapt et tankevekkende tekstunivers, der refleksjon, humor og brodd tvinnes sammen. Med en rekke konsistente utgivelser på skyhøyt nivå og en trygg tilstedeværelse på scenen, befinner han seg i den øverste ligaen blant norske artister.

Anmeldelser av EPene:
«666 ALT»
«666 GIR»
«666 MENING»

Lars Vaular, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3
Lars Vaular, P3 Gull 2015. Foto: Tom Øverlie, NRK P3