Låten er oppkalt etter grusomt ulveangrep

Med en funky og fengende låt er Suuhms blitt Ukas Urørt. Man skulle ikke tro at låten fikk navnet sitt etter en ulveflokk som drepte 40 mennesker i Paris.

Når Tollef Volden Ormestøyl (23) ikke er på jobb i barnehagen på Kjelsås i Oslo, bruker han tiden sin på å lage musikk. Det har vist seg å være lurt, for nå er han blitt Ukas Urørt med låten «Courtaud». Under navnet Suuhms lager han dus elektronika med innslag av hiphop, rnb, funk, house og indie.

– Det er en blanding av alt jeg liker og alt som fascinerer meg.

Urørt mener:

Suuhms lager forfriskende, sjangerskridende elektro, som får hodet til å vende oppover. Til å være musikk laget med såpass innadvendt energi og konsentrasjon, lyder det nærmest motsatt mye utadvendt når man hører på det. Dette er lydsporet man kjører i bakgrunnen til sommeren 2016.

 

UKAS URØRT 2016: Mats Wawa | I Was Before | Dårlig Vane | Dreamarcher | Hajk | Kajander | IwishIwasAdinosaur

Selv om han selv mener han har et etternavn som kan minne om navnet på en «bad guy» i «Ringenes Herre», ble det artistnavnet Suuhms som ble stående. To år har gått siden interessen og fascinasjonen gikk fra å være nettopp det, til å bli noe han aktivt drev med. 

– Jeg kommer fra et hjem der musikk alltid har vært viktig, men også lekent. Suuhms begynte for ganske nøyaktig to år siden, da jeg plutselig en dag bestemte meg for å faktisk lage en låt fra start til slutt, og ikke gi meg før jeg synes det hørtes bra ut. Det var overraskende gøy, så jeg fortsatte med det. Det var nok også et behov for å uttrykke min inspirasjon og å kunne kjenne på stoltheten over å ha skapt noe.

Hvorfor «Courtaud»?

– Navnet fikk den på grunn av en jævlig fet historie fra Paris på 1400-tallet. Courtaud er navnet på lederen i ulvegjeng som angrep byen i 1450, hvor de spiste over 40 mennesker. Låten handler ikke om historien i det hele tatt, men jeg hadde det navnet og fortellingen i hodet ganske lenge.

Hva gjør du når du ikke lager musikk?

– Da jobber jeg i barnehagen, og ellers henger jeg med kompiser, kaster bort tiden på Internett eller angrer på at jeg ikke ble hjemme.

Barna og annen musikk

Hva inspirerer deg?

– Jeg blir veldig inspirert i barnehagen. Av og til føler jeg at det er barna jeg vier musikken min mest til, for det er de som svarer mest ærlig og er mest engasjert. Jeg blir også inspirert av av annen musikk.

Blant de musikalske inspirasjonskildene finner vi disse:

Nicolas Jaar: amerikansk-chilensk musiker.

– Han er mitt største idol og en musikalsk helt. Universet han har skap har jeg fortapt meg i årevis, og jeg blir aldri lei.

Caribou: canadisk komponist og musiker. 

– En mester på å blande sjangere og lyder.

Radiohead: britisk rockeband.

– Trenger vel ikke si så mye om dem, uten at alt er fantastisk.

Shlohmo: amerikansk elektronikaartist. 

– Jeg vil også lage sånt!

Helt til sist.. Nevn en guilty pleasure. 

– Pornland – «Slap That Ass». Nei, faen. Jeg er ikke flau over det i det hele tatt.

… Og en låt du skulle ønske at du hadde skrevet?

– Radiohead – «Fake Plastic Trees»

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=n5h0qHwNrHk&w=420&h=315]