Leo gjør Hove

Festivallystne folk straks til Tromøya – og Leo Ajkic.
NB: Lydverkets festivalguide!

Det er ingen tvil om at kombinasjonen av sjø, strand, musikk, sørlandssjarm og nydelig campingliv er en sikker suksess i festivalsammenheng. Og i tillegg er Hovefestivalen utnevnt til en av Europas beste festivaler av flere medier, og kan blant annet skilte med en fjerdeplass på The Times liste over Europas 25 beste festivaler. Dette vil derimot Leo Ajkic kvalitetskontrollere.

Kattekasting

Leo Ajkic er for mange et ukjent navn, men for de som synes det ringer noen bjeller kan det være fordi han skapte furore da han kastet en katt over et rekkverk i sitt Cribs-inspirerte interiørprogram Kåk på BT-tv.

Når jeg er ute og filmer går jeg litt i min egen boble.

Dette spontane stuntet førte til anmeldelser fra mattilsynet, kattevernet og dyrebeskyttelsen, og den 27 år gamle bergenseren måtte stå skolerett og beklage kattekastet ovenfor alle bergensere og dyreelskere. Enden på visa var at katten ikke kom fysisk til skade, og Leo hadde for alvor markert seg som en ladd kanon av en reporter.

-Når jeg er ute og filmer så går jeg litt i min egen boble, og det med katten var mer et filmtriks, man skal ikke tro på alt man ser på skjermen, sier Leo om katteepisoden.

Leo og Kurt Oddekalv. (Foto: Facebook/Fan av LEO!)
Leo og Kurt Oddekalv. (Foto: Facebook/Fan av LEO!)

Mange baller i lufta

Etter Kåk har Leo laget Gate, en portrettserie med forskjellige karakterer som representerer Bergens forsteder, og THC-effekten for BT-tv. Han har servert et skråblikk på Tippeligaen med Flippeligaen, er fikser for hip hop-crewet A-laget i Bergen, uten at han tar seg betalt eller kaller seg manager, og nå sist var han å se i tre Chess-reklamer.

Leo tester Hove

Nå står Hove for tur når han skal teste festivalen på sin egen måte, i hans første samarbeid med Nrk.

Nå skal jeg bruke lisenspenger.

– Jeg gleder meg veldig til Hove. Det blir gøy å blande jobb med en kul greie, og spesielt når det er sammen med den største nasjonale kanalen som jeg har betalt lisenspenger til i så mange år. Nå skal jeg bruke de pengene.

I løpet av uka på Hovefestivalen vil Leo henge i P3-campen, oppsøke folk, og gå i dybden på alt fra det praktiske ved å være på en festival, til hvordan utnytte festivalen til det fulle.

– Til og med jeg vet ikke akkurat hva som kommer til å skje, men med bra folk i ryggen kommer det til å bli bra, mener Leo.

NMG/G-huset

Leo er en del av NMG/G-huset i Bergen sammen med mange av byens musikalske levende legender, som A-laget, John Olav Nilsen og Gjengen, Lars Vaular og Fjorden Baby!.

– Vi har vært venner lenge, en fet gjeng som bare har det cool, forklarer Leo.

Leo med kompisen Lars. (Foto: Facebook/Fan av LEO!!)
Leo med kompisen Lars Vaular. (Foto: Facebook/Fan av LEO!)

Og det at Leos vennegjeng er et stort musikk-kollektiv er noe han prøver å kombinere med jobben på Hove.

– Alle skal til Hove! Uansett om de skal spille eller ikke. Håper jeg får tid til å henge med de, og kanskje campe en natt i den fete kåken de leier.

Og i såfall henger kameraet på.

LES: Da Lars erobret fedrelandet.

Viktig på camping

Selv på festival er det viktig å ivareta hygienen, mener Leo. Hans plan for festivalen er å se fresh ut, feste med gode kompiser og nye kompiser, og lage uforglemmelige tv-øyeblikk. Med i baggasjen pakker han parfyme, tannbørste og nok klær til å se bra ut hele uka.

– Kanskje også en kniv i tilfelle det er noen dyr på øya som kan sløyes. Men en lovlig kniv selvfølgelig, understreker han.

Hva dette betyr i praksis må du følge med på P3.no fra mandag 28.juni til fredag 2.juli for å finne ut, hvor det hver dag blir lagt ut en episode av Leo tester Hove.

Bli fan av Leo på Facebook.

LES: Drake avlyser Hove.