Her er de nye kjærestene til Leo

Linn Skaaber, Erlend Elias og Sandra Borch er noen av de norske kjendisene som er med i Typen til sesong 2. Les mer!

Leo Ajkic har testa hvordan det er å være kjæresten til åtte nye, norske kjendiser. Sesong to av Typen til har premiere på NRK3 tirsdag 25. februar.

Les også: Ny sesong for Typen til

Kremen av norske damer

I sesong to av Typen til finner du disse i kjærestekatalogen til Leo: Henriette Steenstrup, Anne Rimmen, Erlend Elias Bragstad, Ezinne Okparaebo, Sandra Borch, Triana Iglesias, Charter-Hilde og Linn Skaaber.

– Vi har fått kremen av norske damer til å være med, og det er en veldig fet miks i år, sier Leo Ajkic.

Han leder det populære programmet for andre gang, etter at Live Nelvik, som kom på konseptet, laga Dama til i 2011.

De er top notch

– De er utrolig forskjellige og representerer forskjellige agenda og problemstillinger for programmet vårt. Noen har barn, noen har alt for mye å gjøre, noen er ekstremt sporty og noen er veldig kjente. Men de har en ting til felles: de er top notch, sier Leo.

Se alle episodene av Dama til her | Se alle episodene av Typen til sesong 1 her

Drøyere sesong

TV-sjef i P3, Håkon Moslet, er veldig fornøyd med konseptet , og glad for å kunne tilby enda en ny sesong.

– Innfallsvinkelen er noe helt for seg selv, og dette er en utrolig bra måte å gjøre intervju med interessante og kjente mennesker på en annerledes måte, forteller Moslet.

Denne gangen graver Leo Ajkic dypere. Han strekker seg lenger og går enda mer ut av sin egen komfortsone for å finne ut hvem kjendisene egentlig er i et parforhold.

-Det har vært mye mer utfordrende denne gangen. Jeg har utforsket enda flere sider ved det å være kjæreste. Jeg har prøvd å forskjellsbehandle damene litt og å være en slags kameleon, sier Leo.

Han har måttet gjøre en del ting han virkelig ikke har hatt lyst til. For eksempel å sløye en fisk for å imponere Anne Rimmen.

Jeg er veldig sensitiv for lukt. Spesielt fisk. Så vær renslig, damer

– Da spydde jeg. Jeg har spydd et par ganger i denne sesongen. Jeg er veldig sensitiv for lukt. Spesielt fisk. Så vær renslig, damer. Hehe.

Leo Ajkic er programleder for Typen til på NRK3 og NRK1. Foto. Kim Erlandsen.
Leo Ajkic er programleder for Typen til på NRK3 og NRK1. Foto. Kim Erlandsen.

Typen til en type

I denne sesongen av Typen til er Leo Ajkic også typen til en mann for første gang i sitt liv, nemlig stylisten Erlend Elias.

Jeg skjønner mer av hvordan det er å føle seg som et stykke kjøtt

– Det var jævlig kult. Kult å se ting fra en ny vinkel, og jeg skjønner litt mer av hvordan det er å være dama i et forhold nå. Jeg forstår hvordan det er å føle seg som et stykke kjøtt, sier Leo Ajkic.

Hvem av de åtte ville du helst endt opp med da?

– Det er umulig å svare på. De er fete på så forskjellige måter. Det er det som er så fint: verden har så mange typer kvinner å tilby. Høye, lave, mørke, lyse. Stor rompe, enda større rompe, monsterrompe. Det er helt sjukt mye å velge mellom og alle har sine fordeler og ulemper.

Valentines day

I dag er det Valentines day, eller Alle hjerters dag om du vil. Leo Ajkic er ikke en av dem som feirer dagen eller legger spesielle planer sammen med kjæresten.

Det blir fort en slags konkurranse

– Det er hyggelig at kjærester har sin egen dag, men det er nok en markedsføringshøytid. Det blir fort en slags konkurranse mellom kjærestepar. «Se hva jeg fikk av kjæresten min på Valentines day», også legger man det ut på Instagram. 

Men Leo svarer gjerne på noen kjærlighetsspørsmål i forbindelse med ny Typen til-sesong på dagen som mange har et hat elsk-forhold til.

rundt

Leo om kjærlighet

Hva er din beste egenskap som kjæreste?

– Jeg er ikke klengete, sjalu eller masete.

Og verste egenskap?

– Jeg burde hatt flere timer i døgnet. Jeg har mye jobb og er mye borte, men kanskje det kan være litt spennende også. Da får man tid til å savne meg.

 Hvordan er du når du blir forelska?

– Jeg tror alle er ganske like når det skjer. Man vet det med en gang man er det. Man tenker på den andre personen, har lyst til å være sammen og så får man jo de sommerfuglene som alle snakker om.

Hvordan var din første forelskelse?

– Da var jeg veldig ung og sikkert forelsket i en barnevakt eller noe sånt. En eller annen dame på 18 til 25 år. Når man er seks-sju år liker man de samme damene som man liker når man er 60-70 år. Hehe.

Hva gjør du sjøl når du skal imponere som kjæreste?

Det er viktig å åpne ørene. Damer elsker å bli hørt

– Det er forskjellig og kommer an på jenta. Jeg liker ikke å kjøpe ting for å imponere jenter. Det syns jeg er feil. Hvis du får en dame til å bli interessert fordi du kjøper gaver, da må du jo fortsette med det. Jeg prøver å huske noe hun har sagt og ta det opp igjen senere. Hvis vi snakker om mat og hun nevner at thaimat er det beste hun vet, så overrasker jeg henne med thaimat, plutselig. Det er viktig å åpne ørene. Damer elsker å bli hørt.

Hva er en perfekt date for deg?

– Med date tenker jeg mest på sånne ting man gjør før man blir sammen. Det kommer jo veldig an på hvilken fase man er i. Jeg syns ikke det er så viktig hva man gjør, men når begge to tenker etterpå at det gikk bra, da var det jo en bra date.

Hva er din kjipeste kjærlighetsopplevelse?

– Det er alltid kjipt å bli dumpa, selvfølgelig. Og av og til er det like vanskelig å slå opp med noen.

Hvilken skuespiller ville spilt deg i en romantisk komedie?

– Jeg aner ikke. Jeg ser ikke for meg en hvit person. Hva med Denzel Washington? Nei, kanskje Will Ferrell? Jeg vet rett og slett ikke. Men Leonardo DiCaprio er verdens beste skuespiller. Han kan få til alt.

Har du noen sjekketriks?

– Jeg er veldig direkte, egentlig. Men alle damer er forskjellige. Noen damer må man være snill og ikke frekk med, men du ser på øynene deres at det kommer til å «get down freaky», liksom. Du må bare ikke snakke om det. Andre damer kan du bare være helt direkte med. Noen damer blir du sjekket opp av, og du trenger ikke si en dritt. Du må bare passe på å ikke ødelegge det. Jeg har en teori om at de fleste damer vet om de vil ligge med deg eller ikke, det er bare snakk om å ikke ødelegge det.

Du ser på øynene deres at det kommer til å «get down freaky»

Hva syns du om å bli sjekka opp da?

– Jeg syns det er jævlig fett. Det er kult.

Hva er dine topp 3 – liggelåter?

1. Store P – Ikkje bare meg

2. The Dream – IV play

3. Hva som helst av Do or Die

Hva syns du om å vise kjærlighet offentlig. Såkalt PDA?

– Jeg er ikke så fan av det. Det er greit hvis man er sammen og det bare plutselig skjer på dansegulvet eller noe. Og det er greit nok å holde hender, men utover det syns jeg det fort kan bli litt mye.

Hvilken film har gitt deg mest inspirasjon om kjærlighet?

A Beautiful Mind med Russel Crowe. Jeg har jo foreldre som har vært sammen i en vanskelig situasjon og vi måtte flytte til Norge fra Bosnia. De holdt ut sammen i en vanskelig tid, og det er sånt jeg setter høyt. At folk holder sammen på liv og død. Det er en bra kjærlighetshistorie.

Første episode av Typen til sesong 2 ser du Tirsdag 25. februar på NRK3 klokka 21.25.

Da er Leo Ajkic typen til Henriette Steenstrup. Episoden vil også vises på NRK1 onsdag 25. februar klokka 20.15.