– Lik det eller ei – Tix’ låt er nasjonalsangen vår akkurat nå

Er det Tix vi skal leve av etter oljen? Her er ukas beste låter!

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ida Eline Tangen, musikksjef


Ukas låt: Kygo + Zara Larsson + Tyga – «Like it is»
Da Kygo vant P3-prisen 2019, sa han at nå skulle han senke skuldrene, være hjemme og fokusere på å lage musikk. Det har han gjort! Tredjealbumet «Golden hour» er klart, og den første smakebiten Kygo deler er forrykende «Like it is». Zara Larssons karakteristiske stemme åpner låta over et minimalistisk lydbilde. Kygo bygger det sakte opp rundt henne, før Compton-rapperen Tyga kaster seg på den rålekre Kygo-beaten. I disse koronatider danser jeg gjerne alene til denne på balkongen.

 

Ruben Gran, musikkprodusent

Konradsen – «The year is over»
Konradsen er et unikum. Jeg finner ingen som skaper den stemningen de gjør. De har en klang og finesse som om musikken er av en annen verden. Eller utenfra denne verden. Samtidig opplever jeg en slags keitethet hos dem som gjør musikken enda sterkere, enda nærere, også på disse nye, trollbindende tre minuttene.

De forteller selv om låta at «den handler om å forlate noe kjent og kjært, om det lille mellomrommet i livet der alt føles nytt og spennende». Jeg vet ikke helt om jeg skal le eller gråte. Setter bare på denne en gang til, og ser hva som skjer.

Kvelden Og Natta – «Kan du gi deg»
De er fra Drammen og har akkurat sluppet sine to første låter. Denne er den soleklart beste, og snodig forfriskende selv om dette er melodisk punkrock av en type og en tid som for lengst er bak oss. Jeg blir skikkelig glad, nesten ikke nostalgisk.

Anna Nor Sørensen


Soe – «All in»
I Urørt-redaksjonen lytter vi til MYE musikk hver eneste uke. Det er masse bra, og med jevne mellomrom dukker det opp låter som ikke bare er bra; de er dritbra. La meg introdusere et spennende, nytt navn på den norske popscenen: Soe! Tromsøjenta debuterer med nydelige «All in», hvor refrenget spesielt har festa seg hos meg. Glitrende produksjon og en vokal som gjør meg lettere til sinns!
Sjekk ut flere anbefaler fra Urørt i denne spillelista!

 

Daniel Ramberg, nettsjef


Tix – «Karantene»
Så er det vel avgjort: Det er Tix vi skal leve av etter oljen.

Det er mulig jeg har utviklet såkalt «hjemmekonthode» (en tilstand hvor man forenkler det meste og utvikler en barnlig entusiasme for tåpelige ad-libs *Å NEEEEI*), men min ærlige mening er at Tix er Norges mest relevante låtskriver for veldig mange unge akkurat nå. Hvem andre kan så presist sette ord på hva FOLKET mener, så tidlig i pandemi-løpet, og samtidig gjøre det så sykt fengende?

Det mest imponerende er egentlig hvor enkelt det virker for Tix å lage en apropos-hit. Akkurat som jeg de siste ukene nå og da har revet ned beholderne på krydderhylla fordi jeg har et litt for aktivt muskelminne av at mars tradisjonelt sett er åpningen av badmintonsesongen, virker det som om Tix når som helst kan rusle inn i en russebuss-finansiert instrumentpark, lukke øynene og lage GULL. Det ligger rett og slett i fingrene hans.

At Tix på samme tid klarer å ha en kunstnerisk raptus og være påkobla folkeopinionen er med på å gjøre at det blir så fordømt forløsende og gjenkjennbart. Om noen hadde spurt deg og meg for en uke siden hvordan refrenget i en Tix-låt som het «Karantene» ville hørtes ut? Vi ville instinktivt sunget – i kor – det som faktisk er refrenget i Tix’ «Karantene». Den type samlende hymner er nøyaktig det vi trenger.

Enkelt og greit: Tix’ «Karantene» er vår tids «Masters of war» – et desillusjonert rop fra grasrota. Tix’ «Karantene» er 2020s «Lett å være rebell i kjellerleiligheten din» – laget nettopp for de som sitter inne i kjellerleiligheter landet rundt. Lik det eller ei – Tix’ låt er nasjonalsangen vår akkurat nå.

 

Arianrhod Engebø, programleder i P3

Bendik – «Eg må videre»
Du bør eigentleg høyre heile Silje Halstensen sitt ferske album «Sove», men dette er klart min favorittlåt frå samlinga. «Eg må videre» er både ærleg, rørande og fengande, og litt røffare enn det vi er vand med å høyre frå Bendik. Denne kjem eg absolutt til å danse og synge med til store delar av helga.

Lido – «Postclubridehomemusic»
Det er alltid gøy å høyre ny musikk frå ein gamal kjenning. Det gjeld spesielt Lido som både er MGP jr.-favoritt frå 2005 (vi hugsar alle hans Hip Hop Selvbiografi??) og superprodusent no, då han har samarbeida med store namn som Ariana Grande, Ella Mai og A$AP Ferg. No har han laga ei låt som heiter postclubridehomemusic der eg synest tittelen godt kunne vore chillingaloneinmyapartmentandenjoyinglifemusic.

 

Ali Soufi-Grimsrud, journalist


Larsiveli – «Oisann»
Det er en slapper! Vestkyst-vibben som rapper Larsiveli og produsent Pluto serverer oss på dagsferske «Oisann» er velkommen i vanskelige tider. Gutta kanaliserer YG + DJ Mustard-samarbeidene, og den lekne låta byr opp til hjemmefest, men kanskje aller mest råning. Begge deler funker for så vidt bra om dagen.

 

Morten Skogly, journalist

Hank von Hell – «Radio Shadow»
Hertis er tilbake, med en fjong låt om ghosting, lagd i samarbeid med kanadiske Sum 41.

Låten handler i følge han selv om følelsen av å være glemt, samtidig som du har lyst til å sparke noen i hodet for å få frem budskapet ditt. Følelsen av at du har lagd noe veldig, veldig bra som du vil at hele verden skal se, men ingen bryr seg. Der har vi vel alle vært. #incel #loner #fåmegpåforfaen

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3