Lines pupper skulle under kniven

Line Elvsåshagen var den første i klassen som fikk pupper. Det ble et problem.

– Guttene digga jo store pupper, liksom. Jeg synes bare det var dritt.

Line tar opp en av sine største kroppskomplekser i ukas episode av «Line fikser kroppen» på P3. Nemlig puppene.

For første gang forteller hun om hvordan hun bruker klær til å skjule dem, og ikke minst hvordan hun en gang trosset sine egne prinsipper for å gjøre dem mindre.

Se andre episode av Line fikser kroppen:

 

Bestilte kirurgi

I juni 2014 gikk det nemlig så langt at hun vurderte å skjære i sin egen kropp, til tross for at hun med egne ord er «imot operasjoner».

Timen ble bestilt, men innkallelsen til brystreduksjonen ved privatsykehuset Aleris ligger fortsatt i en boks i Lines leilighet.

Line fikk i 2014 time til brystreduksjon ved Aleris sykehus. Hun møtte aldri til timen.

Gjemmer kroppen i store gensere

Line er glad i å kle seg i store, fargerike collegegensere. Men det er ikke utelukkende på grunn av den komfortable passformen eller det fine utseendet på genserne.

Hun innrømmer at det også handler om størrelsen på kroppen hennes.

– Jeg har prøvd å unngå å vise puppene mine i alle år.

Og Line er ikke alene.

For da P3 spurte jenter i alderen 17-20 år hvilken del av kroppen sin de mislikte mest, svarte faktisk 1 av 10 puppene sine.

– Sterk kraft

Til tross for at ønsket om å redusere bryststørrelsen var stort, ble operasjonen utsatt, først en gang, så en gang til. Det endte med at Line besluttet å avlyse hele sykehusbesøket.

– Det var en sånn innmari sterk kraft inni meg som sa: “Ikke fiks på kroppen din! Det er feil. Den er som den er, lær deg heller å bli glad i den.”

Line Elvsåshagen møter damer med pupper i ulike størrelser og fasonger i «Line fikser kroppen». Foto: Kristin Granbo/NRK

– Utfordre deg selv!

I «Line fikser kroppen» forsøker Line å bli en bedre venn med sin egen kropp, så hun skal faktisk lære seg å bli glad i blant annet puppene sine.

I serien får hun for eksempel gode råd fra psykologer som Thomas Cash, som mener det å utfordre seg selv kan være veien til et bedre kroppsbilde. Han foreslår å oppsøke situasjoner man tidligere har unngått på grunn av kompleksene sine.

– Så ifølge Cash burde jeg og puppene mine dra på stranda og gå i mer utfordrende klær, sier Line.