Live tilbake i P3morgen

Mandag vekker hun deg for første gang på et halvt år, men Live Nelvik tror de fleste nok tenker «jøss, har hun vært borte?».

Mangelen på kunnskap om Live Nelviks avbrekk fra P3morgen kan ha noe å gjøre med at hennes vikar, Kristine Riis, har en bemerkelsesverdig lik stemme. Sjekk forøvrig ut «Drillpikene» for bevis.

Men fra mandag er det altså Lives morgenkvitter du får høre på radioen din. Da er hun tilbake i P3s morgenfriske flaggskip for første gang på nesten et halvt år, etter å ha jobbet med tv-serien «Dama til…» som har premiere senere i høst.

Les også: Live Nelvik som dama til Kristian Valen

Og Live har savnet å sitte bak radiomikrofonen.

– Jeg merket allerede første uka etter at jeg hadde forlatt P3morgen, så savnet jeg noen å snakke til. Jeg satt med masse dumme og ubetydelige tanker – og noen betydelige selvfølgelig – men jeg fikk liksom ikke delt det med noen. Og det frustrerte meg. Så jeg gleder meg veldig til å få spy ut alt jeg har på hjertet. Det blir bra for psyken min.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Live Nelvik bak mikrofonen under P3-aksjonen i 2010. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Live Nelvik bak mikrofonen under P3-aksjonen i 2010. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Hvordan blir det å stå opp så tidlig igjen?

– Det er utrolig hvor korttidshukommelse mennesket har, for nå tenker jeg «det går helt fint». Det var skikkelig tungt når det begynte å nærme seg et år, men nå er jeg megapositiv. Det blir kjempebra!

«Hemmelig» planlegging

Neste uke er hele den gamle P3morgen-gjengen samlet på radioen, med Live Nelvik og Ronny Brede Aase som programledere, og god hjelp av Yngve Hustad Reite og Silje Nordnes.

Under Lives pause fra P3morgen, er det bare én ting hun har lagt merke til som må røskes litt opp i når hun nå er tilbake.

– Jeg føler at Yngve har fått større spillerom, det må vi drepe med en gang. Han må settes på plass, smiler hun.

I skrivende stund har redaksjonen barrikert seg inne på et rom for å pønske ut spenstige ideer til høstsesongen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

P3morgen-redaksjonen holder på med hemmelig planlegging av høstsesongen. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)
P3morgen-redaksjonen holder på med hemmelig planlegging av høstsesongen. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)

«Hei på dere, jeg er tilbake»

Noen spesiell comeback-markering blir det neppe på mandag.

– Nei, jeg liker ikke feiringer. Bursdag er jeg veldig glad i, men jeg er ikke spesielt glad i kake og syns det er flaut å få gaver, så det blir bare med et «hei på dere, jeg er tilbake», sier Live.

Hun gleder seg til å treffe lytterne igjen, men tviler på om alle har lagt merke til at hun har vært borte.

– Jeg vet ikke om alle egentlig har registrert det, for jeg har hørt rykter om at de har fått sms’er for bare noen uker siden hvor det stod «hei, Ronny og Live, takk for at dere holder meg våken.» Så tror det er flere som tenker «jøss, har hun vært borte i det hele tatt?».

Hør P3morgen mellom 06.30 og 10.00 hver eneste hverdag.

Bak denne døren planlegger P3morgen-redaksjonen nye sprell de skal dele med lytterne sine utover høsten. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)
Bak denne døren planlegger P3morgen-redaksjonen nye sprell de skal dele med lytterne sine utover høsten. (Foto: Mattis Folkestad, NRK P3)