Lyden av sommer

P3s musikkprodusenter hjelper deg å finne den perfekte sommersangen.

“Det var solnedgang, det var latter, det var sang. Det var sommerfri, det var sjø og magi.” Postgirobyggets “Idyll” er og blir for mange den ultimate sommerlåten.

Hvem kan med hånden på hjertet si at de ikke kjenner lukten av rekesmørbrød, jordbær, engangsgrill og sjø når de hører Arne Hurlén rope ut “ja, det var kjærlighet!”

Sommeren er kanskje den årstiden som skaper mest minner, og minner, de blir ofte akkompagnert av den perfekte låten.

Du husker vel hvilken låt det var som ble spilt på konstant repeat på hytteturen i fjor? Eller hvilken sang som sto på i bakgrunnen da du fikk det første kysset fra sommerflørten for to år siden?

Sommerplater

Nå er tiden inne for å finne sangen som vil bli lyden av sommeren 2011. Kanskje finnes den på vår A-B-C-liste, eller blant morgendagens P3hits?

For å gjøre jakten lettere for deg, har har vi fått tips om hva våre musikkprodusenter – Wolfgang, Christine, Marie og Åslaug – kommer til å ha i platespilleren i sommer.

Musikkprodusentene tipser deg om sommermusikk. (Foto: NRK P3)
Musikkprodusentene tipser deg om sommermusikk. (Foto: NRK P3)

Wolfgang:

– Årets sommerfavoritt er “Fantasy” med Breakbot, en feelgood sommersang det oser Jackson 5 av. På kveldstid er det Madeon sin remiks av Deadmau5s “Raise Your Weapon” som gjelder. Madeon har gjort et praktverk med denne låten. Supercatchy, vakkert og teknisk genialt.

Wolfgang kan også svare på hva som er Åslaugs sommerfavoritt.
– Hun elsker Razika med “Vondt i Hjertet. Hun spiller den på repeat hele tiden!

Vondt I Hjertet by Razika

Marie:

For Marie Komissar er det to album som kommer til å prege sommeren 2011: Veronica Maggios Satan i Gatan og Cults selvtitteulerte debutalbum.

– Cults debuttalbum både lukter, smaker og høres ut som sommer. Albumet kommer garantert til å bli med meg gjennom resten av sommeren, og spesielt “Go Outside” byr på en grei dose D-vitaminer.

Veronica Maggio er en dame som ikke akkurat er ukjent for P3s musikkprodusenter. Både “Jag kommer” og “Välkommen in” har vært listet på P3 og yndlingen fra söta bror opptrådte i helgen på VG-lista Top 20 på Rådhusplassen.

– Jeg får rett og slett ikke til å slutte å høre på Satan I Gatan! Albumet har gått konstant på repeat på stranden i den lille ferien jeg allerede har hatt. “Välkommen inn” er jo helt klart sommerlyd, og på sensommeren kan man grine til deler av albumet over sommerflørten som ikke ble noe av.

Christine:

P3s bassdronning Christine leter i sommer etter låter som oser av sol, svette og tårer.

-På sommeren liker jeg best musikk jeg kan utagere til, eller musikk som er fin når man skal sole seg. I år vil jeg, i likhet med Marie, sole meg til Frank Ocean, og da spesielt låten “Novacane”. Herregud for en låt!

– Utageringsmessig trenger jeg musikk med masse energi, og favorittene akkurat nå er låtene under. Med disse på høyt volum føles det ut som jeg har kommet til enden av regnbuen.

Britney Spears – “Till The World Ends”

Forgein Beggars – “Still Getting It” (Feat. Skrillex)

Plastician – “Bad Like Us” (Feat. Doctor)

TC – “Burning Starlight” (Feat. Dread MC)

Ms. Dynamite – “Neva Soft”
Ms. Dynamite- ‘Neva Soft’ by Ms Dynamite

Sjekk ut Christines sommerlige spilleliste på Spotify her!

Ny, norsk, musikk:

Er du gira på litt gratis sommermusikk? Mari fra Urørt deler sine sommerfavoritter fra Urørtuniverset.

– Den låten jeg liker aller best akkurat nå er en låt av bandet Alfred Hall. “So Bright” er en perfekt, lett sommerpoppete låt med pulserende driv i trommene og nydelig melodi. Den passer perfekt som soundtrack til alt som er deilig med sommeren – sol, parkliv, latter, venner, vind i håret og smaken av jordbær.

Urørt er fylt opp med låter som gir gode sommervibber og som er perfekte til alt fra solbading på dagtid til kveldstimer i festlig lag.

Sjekk ut Maris miksteip over sommerlige Urørt-låter her!

Mari Garås Monsson tipser deg om sommerrmusikk på Urørt! (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)
Mari Garås Monsson tipser deg om sommerrmusikk på Urørt! (Foto: Katrine Opdahl, NRK P3)

Hvilken sang kommer til å prege DIN sommer? Del dine favoritter i kommentarfeltet!