Lyden av superheltene

Både Eminem og Queen har gjort det. Her er ti låter laget med inspirasjon fra superheltene.

Det amerikanske nettmagasinet Billboard, har i disse superheltdager, samlet sammen det de mener er den beste superhelt-inspirerte musikken gjennom tidene.

De verdenskjente heltene fostret frem av tegneserieforlagene Marvel og DC har inspirert musikere i flere tiår. Her er listen over sanger inspirert av våre trofaste film- og seriehelter.

Les også: Filmpolitiets superheltkåring!

“Superman” – Eminem

Eminem tilegner seg selv helteegenskaper i låta fra albumet The Eminem Show, utgitt i 2003. Sangen handler neppe om den kjente tegneseriehelten. Snarere ryktes det at låta handler om selveste Mariah Carey. I videoen koser Eminem seg imidlertid med en pornostjerne.

“Kryptonite” – 3 Doors Down

Det er vanlig å skryte om heltenes overnaturlige styrker, men Mississippi-bandet 3 Doors Down velger å gjøre det motsatte.

«Kryptonite» tar for seg det eneste stoffet som kan bryte ned DC’s største figur, Superman.

”Rely On Hawkeye” – Mandalay Victory”

Ikke bare gjør de rede for den støvlettkledde, pil-og-bue-skytende heltens virtuos. Emo-bandet Mandalay Victory virkeliggjør Hawkeye så godt det lar seg gjøre. Med gitarriff, dundrende og pulserende trommer og melodiske post hardcore-skrik prøver de å skape lyden av Hawkeye.

”Thor” – Manowar

Selvfølgelig er det et metallband som står bak låta med tittelen oppkalt etter den nordiske mytologi-helten Thor. Sangteksten tar for seg superheltens mange styrker og store makt. Dette er rett og slett en hyllest til den blonde vikingen og hans kjente hammer.

“Flash” – Queen

Queens legendariske låt «Flash» fra 1980 ble skrevet som kjenningsmelodi til filmen om science fiction-helten Flash Gordon. Gruppa skrev også resten av musikken til filmen fra samme år.

“Iron Man” – Black Sabbath

På Black Sabbaths andre album fra 1970 finner vi låta «Iron Man». Sangen het originalt «Iron Bloke», men frontfigur Ozzy Osbourne synes gitarriffet hørtes ut som en stor jernmanns gange og døpte dermed låta om til nettopp «Iron Man». Låta har blitt covret og samplet en rekke ganger, og selv om sangen egentlig ikke handler om superhelten «Iron Man», stoppet ikke det filmskaperne fra å legge sangen til filmens krediteringsliste.

Husk å stemme på din favoritt i semifinalen!

“Gotham City” – R. Kelly

R-Kellys kortunge låt om den rettferdige byen ble spilt inn i 1997, som filmmusikk til «Batman & Robin» og nådde raskt Billboards topp ti-lister. Gotham City, mest kjent som Batmans hjemby, er en blanding av steder som New York, Boston, London og Chicago og refereres som «New York City after dark»- en by preget av korrupsjon og mørke. R. Kelly synger likevel om Gotham som byen med fred og kjærlighet.

«Batdance» – Prince

Prince står for den første sangen på denne lista som kan krediteres som filmmusikk. 80 talls-låta er kalt «Batdance» og inneholder direkte lydspor fra Warner Bros-filmen anno 1989. I videoen på nesten syv minutter forvandles Prince til en slags krysning mellom Batman og The Joker, dansende med et musikal-ensemble blant tung scenografi.

Les også: Vi møtte Batman!

«Batman & Robin» – Snoop Dogg

“A cold day in Gotham/ in the Batcave chillin” rapper Snoop Dogg i hans superheltlåt fra hans sjette album “Paid the Cost to Be da Boss”.
Snoop hyller den kjente flaggermushelten og hans venn med linjer som “Deep in Gotham/ fighting crime/ No one can save the day like Batman».

«Nobody Loves The Hulk» – The Traits

The Traits slapp i 1969 en tre minutter lang forherligelse til Marvels’ store, grønne superkarakter Hulken. Singelen så ut til å være en aldri så liten promotering for serieforlaget, da de eide rettighetene på låta. The Traits på sin musikalske side, forteller den uheldige historien om Bruce Banner’s skjebne som Hulken selv. Whenever people see him/All they do is run around and scream, cause/Nobody loves the Hulk! Stakkars Hulken.

Vet du om flere låter som enten handler om, eller er inspirert av en superhelt? Skriv det i kommentarfeltet!