Malin Nesvoll vinner Årets video

Årets andre Gullsnutten-pris går til Malin Nesvoll for hennes kritikk mot norske klesstørrelser.

I fjor høst gikk Malin Nesvoll hardt ut mot norsk klesbransje på sin YouTube-kanal og i videoen “Passer ikke inn” tar hun et oppgjør med trange bukser og frustrerende prøveromsseanser. Under et underlig kafébesøk med hennes manager blir Malin overrasket av Gullsnutten med prisen for “Årets video”. Se video i toppen av saken.

– Jeg var ikke forberedt på dette i det hele tatt. At folk har stemt meg fram og mener at denne videoen fortjener en Gullsnutt, er en anerkjennelse jeg er superstolt av! Yay! Tusen takk, verdens beste og kuleste squad, sier Malin.

I kategoribeskrivelsen til “Årets video” står det:

Videoen som har vært det største videoøyeblikket dette året. En video som har berørt, gitt et høydepunkt eller rett og slett er veldig god.

Malin ble overrasket med Gullsnutten for “Årets video” under et litt spesielt kafébesøk. Foto: Sigurd Linaae

Les mer: Og de nominerte er…

– Dette gjaldt ikke bare meg

– Det høres kanskje enkelt ut, men jeg skal prøve bukser. Et mareritt!

Slik åpner Malin videoen hvor hun snakker om å ikke passe inn i “store” størrelser. En greie hun holdt lenge for seg selv.

– Jeg trodde det kunne ha en verdi for andre om jeg delte det. Og det ble et kjempeengasjement etter at jeg la ut videoen. Dette gjaldt ikke bare meg, men veldig mange andre, forteller hun.

I videoen forteller Malin blant annet om en seanse der hun spurte etter plus size-avdelingen og ble vist til et skilt hvor det sto “mammaklær”.

– Jeg er ikke gravid og jeg er heller ikke feit, jeg er bare extra large og dette synes jeg er tull, sier hun i videoen.

Et fellesskap

“Passer ikke inn” har i skrivende stund over 165.000 avspillinger.

Malin forteller at folk i alle aldre størrelser, kjønn og farger har delt lignende og andre erfaringer som konkluderer med det samme: kles- og moteindustrien i Norge fremmer ett ideal.

– Da er det ikke så lett å føle seg normal, eller hva?, spør Malin.

– Så da er det jo bra å ha en sånn video som denne, og et kommentarfelt og et felleskap som deler de samme erfaringene, så man ikke trenger å føle seg så aleine i påvente av at industrien i det hele tatt gidder å ta seg bryet med å uttale seg.

Få med deg hele prisutdelingen og showet her på P3.no lørdag 14.april kl. 20.55!