– Mange magiske øyeblikk

Sondre Justad ba om klipp fra sine fans og fikk inn over sju hundre bidrag – se premiere på «Tida vi bare va».

Sent i vår etterlyste Sondre Justad klipp fra fansen til hans neste musikkvideo til låten «Tida vi bare va» – en låt som handler om ungdomstid, om å ikke forholde seg til ansvar, men å bare flyte med og føle seg fri.

Sju hundre innsendte videosnutter senere er resultatet klart.

– Det jeg liker med klippene er at de er upolerte og personlige. Jeg føler man kommer tett innpå folkene som har sendt inn. Det er stort sett bare mobilvideoer, så det blir en herlig spontanitet og ærlighet som passer bra med tematikken i låta. Regissøren skapte en helhet med mange magiske øyeblikk, sier Sondre Justad til P3.

Det finnes også klipp av Sondre Justad i den ferske "Tida vi bare va"-videoen. Skjermdump, Vimeo
Det finnes også klipp av Sondre Justad i den ferske «Tida vi bare va»-videoen. Skjermdump, Vimeo

Galskap, sommer og vennskap

Regissør Trond Kvig Andreassen sier at de hadde en tydelig idé om hva slags stemning de var ute etter, men at de ikke ante hva som kom til å bli innsendt. Det var først etter de første femti klippene var kommet inn at de kunne senke skuldrene.

– Det var så utrolig mange som hadde skjønt greia og truffet akkurat nerven vi var ute etter. Rå, upolerte øyeblikk med galskap, sommer og vennskap, forteller regissøren.

– Man blir ganske påvirket av å sitte på et mørkt klipperom og se hvor fantastisk alle andre har hatt det, så det endte ofte med at jeg måtte ut og bade og ta ei pils. Jeg håper musikkvideoen inspirerer folk til det samme! fortsetter Kvig Andreassen.

Se også: P3 Spanderer med Sondre Justad: «Lovte dæ» i Sagene Bad | P3 Spanderer med Sondre Justad: «Bli hos mæ» (Sam Smith – «Stay With Me»-cover)

Sommeridyll i Justads nyeste video. Skjermdump, Vimeo
Sommeridyll i Justads nyeste video. Skjermdump, Vimeo

– Et bittelite stykke ungdomshistorie

Justad forklarer at man naturligvis ikke kunne bruke alle videoene som kom inn, «da hadde det nok blitt en spillefilm», sier han. Han tilføyer at de ble helt blåst over ende av engasjementet, og at de er utrolig takknemlig for alle bidragene.

Popartisten håper at videoen kan vekke nostalgiske følelser i framtiden.

– Det er helt rått hvis dette kan stå som et bittelite stykke ungdomshistorie fra Norge anno 2016. Noe vi kan se tilbake på om ti år og tenke; faen, jeg savner tiden vi bare var.