Maria Mena: – Musikk ble mitt traume

«CHRISTINE»: Den folkekjære artisten forklarer hvorfor det tok fem år før ny musikk ble spilt inn.

Etter lansering av albumet «Growing pains» i 2015, som handler om samlivsbrudd, ble det stille rundt Maria Mena (34). Det tok hele fem år tok det før popartisten med den distinkte stemmen bestemte seg for å gi ut ny musikk.

For et par uker siden ble sporet «Not OK» tilgjengelig på digitale plattformer. «Comebacket» ble godt mottatt, og låta fikk terningkast fem av VGs anmelder.

Det var først i fjor sommer en av landets mest populære artister begynte å skrive og spille inn ny musikk.

Men hvorfor tok det et halvt tiår?

«Zero fucks to give»

I et intervju med Christine Dancke forteller Mena lattermildt at hun skulle gjerne ha vært foruten de fem årene før singelen ble utgitt.

– Jeg ble ikke lei, men jeg ble utbrent etter forrige runde. Musikk ble mitt traume. Det å bevege seg sakte, men sikkert tilbake til musikkbransjen ble gata jeg unngikk. Når du har en eks-kjæreste som bor der, og man går store ringer rundt. For meg var det musikken, forklarer den folkekjære artisten.

Hør Christine her.

MER ENN OK: Popartisten fremførte ny musikk hos Christine. Foto: Karoline Finnema, NRK P3
MER ENN OK: Popartisten fremførte ny musikk hos Christine. Foto: Karoline Finnema, NRK P3

Lørenskogingen forteller at hun har blitt voksen, og at hun har gitt seg selv lov til å si at hun har «zero fucks to give».

– Det var det som skulle til for å kjenne at jeg ikke var redd. Jeg var ikke lenger redd for en dårlig anmeldelse, overskrift eller at folk ikke likte musikken. Nøkkelen var at jeg må få lov til å leve og lage den musikken jeg vil lage. Det var sikkert bare jeg som måtte gi meg selv den nøkkelen. Jeg må følge magefølelsen, uavhengig om jeg gifter meg og får barn, eller kommer med musikk folk liker eller ikke liker.

Glad for å ha gitt ut «Growing pains»

Mena tror det andre har tenkt om henne tidligere har stått i veien for henne. Den følelsen har hun krangla med.

– Jeg er både hun som coacher og hjelper andre med sine problemer, og så er jeg hun som ligger hjemme og syns det er vondt med en surmaga kommentar i et kommentarfelt.

Det er flere grunner til at det har blitt stille fra Mena de siste åra, men det som har stått mest i veien er at hun ga ut en plate om skilsmissen hun gikk igjennom i 2014.

– Det var så tungt å gå gjennom det offentlig. I stedet for å gi meg selv en pause så jobba jeg meg gjennom det. Jeg er veldig glad for at jeg gjorde det, misforstå meg rett. Jeg er glad at jeg fikk ut den plata. Det hadde kosta mye om jeg hadde jeg venta til nå å komme med den. Jeg skrev den plata, og ble ferdig med det, forklarer Mena.

Se Maria Mena fremføre «Not OK» på Marienlyst:
https://youtu.be/DJfPICK-CAw

Hva syns Sam Smith om «Not OK»?

Et vennskap oppsto i 2014 da verdensstjerna Sam Smith uttrykte via Instagram at Mena var en av de største inspirasjonskildene bak debutalbumet In The Lonely Hour.

Popartistene holder fortsatt kontakt, og Mena kan avsløre at Smith er en fan av låta.

– Han elsker den. Det er veldig, veldig koselig. Vi må lage noe sammen en eller annen gang, men det virker som om han er i sin egen verden. Han utforsker sitt eget image. Vi holder litt kontakt og det er veldig gøy å snakke med ham, men vi snakker veldig sjeldent om musikk.

– Hva snakker dere om? lurer Dancke.

– Psyken, da. Hva annet snakker jeg om? Følelser? sier Mena og ler.

LES FLERE SAKER OM MARIA MENA