nrk.no

Martha Leivestad (27) slutter i NRK: – Det er veldig skummelt

Etter 4 år i humorkollektivet 4ETG slutter Martha i jobben som programleder for NRK, men det er ikke det siste vi ser av henne.

– 4ETG skal være et springbrett for nye, unge og morsomme profiler. Når jeg slutter nå har jeg vært her i snart fire år. Det er på tide for meg å tenke nytt, sier Martha.

Hun er den siste profilen fra den opprinnelige 4ETG-gjengen som forlater NRK. Hun har også laget P3-serien «Martha blir rik» og vært en del av flere humorsatsinger.

– Jeg skal ut av NRK, og det er veldig skummelt. Det blir en enorm sorg å ikke gå i gangene her lenger, men jeg er veldig glad for å ha tatt de valgene jeg har tatt.

Martha har halvlangt kort hår og har på seg en fargerik Anette-Moi-T-skjorte. Hun smiler.
SLUTTER: Martha Leivestad slutter i NRK, men er ikke ferdig med humor. Foto: Henriette Dæhli

Fra hjemmesykepleien til YouTube-satsing

Den 27 år gamle TV-profilen er utdannet som TV- og film-kreatør fra Westerdals. Etter studiene jobbet hun en periode i hjemmesykepleien, før hun fikk en mulighet i NRK som ble begynnelsen på humorkarrieren.

– Jeg husker at jeg kom inn på intervjuet med nærmest svart leppestift og tenkte at jeg så litt rar ut, at det ikke var passende. Jeg var 23 år og skikkelig nervøs. Inn kommer Natasha med helt lik leppestift, forteller Martha om første møte med sjefen sin.

Drømmejobben ble hennes.

– Jeg har alltid likt å kødde og å klippe. Dette var jo perfekt.

Prosjektleder for 4ETG, Natasha Sayer, forteller at Martha var med på å starte humorkollektivet våren 2018.

– Hun har utviklet seg til å bli en utmerket humoristisk formidler. Etter 3,5 år i NRK, er det helt naturlig at hun utforsker flere muligheter og gir rom for nye ukjente talenter i 4ETG, som er og blir et humorkollektiv for de mindre etablerte talentene, sier Natasha.

–  4ETG heier videre på henne i alt hun gjør og gleder seg til nye muligheter for den nye gjengen i 4ETG i 2022, sier hun.

Karsten, og Annika løfter Martha.
FORTSETTER: Karsten og Annika fortsetter i 4TEG. Martha har stor tro på de to kollegaene. Foto: Henriette Dæhli

Ny start i VGTV

 – Det har vært utrolig gøy å få jobbe med så mange flinke mennesker. Jeg har fått venner for livet. Det har vært en helt sinnssyk folkehøyskole, sier Martha.

Men til jul er det over, for da har stordingen sin siste arbeidsdag i NRK.

– Hva skal du videre?

– Jeg skal begynne i VGTV. Det blir kjempespennende. Nye utfordringer og nye kollegaer. Jeg gleder meg masse til det, avslører Martha.

Nøyaktig hva hun skal gjøre i den nye stillingen holder hun for seg selv.

– Jeg skal fortsette å gjøre masse gøyale ting, svarer hun hemmelighetsfullt.

– Hvilke forventninger kan følgerne dine ha? 

– Kanskje man får se meg i situasjoner man ikke er vant til å se meg i. Jeg håper seerne som har sett meg i 4ETG fortsatt heier på meg.

Martha løper inn i NRK-bygget.
NRK: Martha har flere gode minner fra tiden i NRK, men kjenner at hun er klar for nye utfordringer. Foto: Henriette Dæhli

Tisse-shot, musikal og øvelse med telemarksbataljonen

– Vi har laget musikal, live-streamet der vi nådde 100.000 seere og hatt 4ETG-show der jeg drakk mitt eget tiss, forteller Martha om tiden i humorkollektivet.

Det har bydd på både glede og smerte for komikeren.

– Det vondeste var militærvideoen. Det skulle være så realistisk. Jeg gikk med en 15 kg tung vest og sikkert 10 kg med gevær. Jeg var sliten fra da jeg fikk på meg antrekket.

Tross Marthas avskjed, tror hun at NRK-kollegaene hennes vil ta 4ETG til nye høyder.

– De klarer seg godt! Karsten og Annika er fantastiske. Seerfavoritter. De er flinke, kreative og morsomme, understreker hun.

– Er det noe du vil si til 4ETG-fansene?

– Ja, at jeg elsker dem!

SE MARTHAS AVSKJED MED 4ETG:

LES MER:Siste fra P3.no: