Ministermøte for Norges kuleste lærer

Se hvordan det gikk da kunnskapsministeren fikk møte Norges kuleste lærer.

– Dette må du leve lenge på, hilste Kristin Halvorsen velkommen i Regjeringskvartalet.

-Ja, jeg gjør jo det, svarte en ydmyk men glisende Stig Hans Brelum, Norges kuleste lærer.

23. mai var 10 nominerte lærere plukket ut til finalen i konkurransen “Norges kuleste lærer”, og i etter en intens uke med stemming dag og natt, var det Stig Hans Brelum fra Ytre Namdal Videregående skole som stakk av med den gjeve tittelen.

Se video: Her er Norges kuleste lærer

Premien var en tur til Oslo og Topp 20 på Rådhuspalssen for hele klassen, og torsdag kveld satte hele 39 elever seg i en buss som kjørte 80 mil fra Rørvik til Oslo. Vel fremme ventet kunnskapsminister Kristin Halvorsen, som fikk hilse på klassen og Norges kuleste lærer.

– Stig er et godt eksempel på en god lærer, og jeg synes det er ekstra kult at det er en mann over 50 år som har vunnet konkurransen, sa Halvorsen.

– Jeg har en levende interesse for det jeg gjør, og når jeg får holde på slik som jeg gjør smitter det over på elevene, fortalte Stig.

– Noe av nøkkelen er at han er ekstremt interessert i det han selv underviser i, og er flink til å legge det frem på en interessant måte. I fryseren har han frosne sauer som elevene får skjære i, og bryr seg i tillegg om elevene sine og det er nok kombinasjonen av disse to tingene som gjør han til en god lærer, mente Halvorsen.

Halvorsen var selv ikke delaktig da vinneren skulle stemmes frem i konkurransen, men har fulgt med på konkurransen og ga også skryt til de andre nominerte lærerne.

– Jeg har heldigvis hatt ganske mange gode lærere, men var veldig god i kristendom fordi jeg hadde en svært inspirerende kristen lærer, fortalte Halvorsen.

Et ekstraordinært klassebilde med Kristin Halvorsen og Norges kuleste lærer i front. (Foto: Rashid Akrim, NRK P3)