− Mitt største mål er å havne på Billboard

P3 Spanderer: Isac Elliot fikk god hjelp fra fansen da han framførte «What About Me» i Oslo sentrum. Det kan han muligens takke sikkerhetsvakten sin for.

− Kan jeg få et bilde, vær så snill? Og kan jeg få en klem også?

Det er fredag ettermiddag i Oslo, og om noen få timer skal Isac Elliot (15) synge for mange tusen mennesker på Rådhusplassen. Nettopp derfor er det mange som har tatt turen til sentrum, og Isac blir raskt lagt merke til av observante fans. Eller blir han egentlig det?

Se også: Alt fra Rådhusplassen!

− Det var en som kjente igjen sikkerhetsvakten min, JayJay. Jeg tror hun ringte til alle vennene sine og fikk dem til å komme. Det var vel rundt 100 jenter som dukket opp til slutt, sier Isac.

Som en ekstra familie

Hans akustiske versjon av «What About Me» blir dermed preget av fansens koring – og Isac legger ikke skjul på at han er fornøyd. Det er fint å komme tett på publikum, konstaterer han.

− Egentlig synes jeg sånne type opptredener er de beste. Jeg har gjort en del akustiske show tidligere, og jeg liker veldig godt den nære kontakten med publikum. Det er utrolig fint å høre dem synge!

Isac er glad for at han har så mange dedikerte fans, selv om han ikke alltid får gå i fred på gata lenger.

− Fansen min er som en familie for meg, og jeg elsker den norske fansen, sier han.

Så du denne? Konsertanmeldelse: Isac Elliot i Oslo Spektrum

Det har gått tre år siden Isac spilte på Rådhusplassen for første gang. Til tross for sin unge alder har han rukket å gi ut to album på nokså kort tid: Debutplata Wake Up World ble sluppet i 2013, og Follow Me ble utgitt allerede året etter.

Drømmer om Billboard-plassering

Den finske popyndlingen har heller ikke tenkt å gi seg som artist med det første – snarere tvert imot.

− Jeg er bare 15 år, så jeg tenker at jeg har ganske lang tid igjen som teen artist. Men jeg har ingen planer om å slutte med musikk når jeg blir eldre. Jeg håper jeg kan bli en Justin Timberlake, sier han.

− Hva er din største drøm?

− Jeg har egentlig oppnådd alle målene mine. Først gikk det bra i Finland, deretter i Norge, og så i Sverige. Alt annet blir en bonus. Men mitt største mål akkurat nå er kanskje å havne på Billboard! Det er absolutt en drøm!

Isac begynner å bli vant til at jentene skriker seg hese når han stiger opp på scenen, men noen kjæreste har han ikke.

− Vil du ha en kjæreste, da?

− Altså, I don’t mind. Jeg har bare ikke funnet den rette ennå!

Isac Elliot ble godt mottatt da han spilte på Rådhusplassen fredag kveld: