nrk.no

SE HELE SHOWET

Alt fra Rådhusplassen!

Årets høydepunkt på Rådhusplassen er over. Her finner du alt som er verdt å få med seg fra showet.

Nordens største gratiskonsert er et avsluttet kapittel – og for en kveld! Showet på Rådhusplassen får ofte selskap av grå skyer, og vi slapp ikke unna i år heller. Heldigvis ble det ingen voldsomme regnskurer, og både publikum og artister (22 totalt!) viste seg fra sin beste side.

Sjekk ut bilder fra konserten nederst i saken! I menyen øverst kan du se hver enkelt opptreden.

Christine og Stian «Staysman» Thorbjørnsen loset oss gjennom festen, med god hjelp fra Silje og Ronny fra P3morgen. Førstnevntes inntreden på scenen var følgelig av det spektakulære slaget: Åpningsshowet inkluderte både dans, røyk og et uvisst antall spretne hopp.

VG-lista Topp 20 2016 var offisielt igang.

 

Jenter, jenter, jenter

Kveldens første artister hadde en viss forbokstav til felles: Marcus og Martinus hoppet ut på scenen, med Madcon like bak, og de fikk hele Rådhusplassen til å koke med låta «Girls».

Dette er helt klart en favoritt hos mange – store deler av publikum foreviget det hele med mobilene sine.

Marcus og Martinus hadde mer å by på denne kvelden: De siste dagene har fansen sendt inn spørsmål til dem via #MMpåRådhusplassen på Instagram, og nå var tre vinnere plukket ut. Gutta tok utfordringen på strak arm, og kunne blant annet røpe at de går på skolen fra mandag til fredag.

(Av og til, vel å merke.)

 

Kveldens mest joviale

Programleder Staysman hadde fått i oppdrag å finne publikums mest joviale kar, og valget falt (selvfølgelig!) på en fyr som liker Stians egen musikk. Stians utvalgte kar, Benjamin, hadde nemlig på seg en t-skjorte med Staysman & Lazz-trykk over brystet. Og om han var en jovial type? Så klart.

Benjamin fikk også æren av å filme publikum under kveldens neste låt – en oppgave han fullførte med glans!

 

Trøndernes favoritt?

Astrid S var en selvskreven gjest under kveldens show. Hun framførte låta «Hurts So Good» – og det var absolutt ingen smertefull opplevelse! Astrid hadde definitivt taket på både publikum og låta.

Har du sett denne? P3 Spanderer: Matoma og Astrid S

Dette var heller ikke det siste vi så fra Astrid S denne kvelden.

 

Ti kjappe med Freddy Kalas

P3morgen-duoen holdt hus inne i sitt eget studio, og en av de som stakk innom på besøk var Freddy Kalas. Ronny og Silje serverte ham ti raske spørsmål, først og fremst for å bli bedre kjent med ham. Her skulle svarene renne inn! Velger Freddy charterferie eller hyttetur? Hund eller katt?

Og aller viktigst: Foretrekker han Hemsedal, Trysil eller Hafjell?

Sjekk ut videoklippet for å tilfredsstille nysgjerrigheten din!

 

En drømmedag i Oslo

Staysman hadde sin debut som programleder i år, og dette var litt av en jobb: Fredag morgen var han sykkeltaxi for Herman (16), som vant #JegVilTilRådhusplassen-konkurransen. «Taxituren» var en del av Hermans drømmedag i Oslo, som han fikk gleden av å dele med en kompis.

Hermans bidrag ble plukket ut av en haug med innsendte videoer. Ta en titt her!

https://www.instagram.com/p/BHCJvgMhi1w/?taken-by=staysman
https://www.instagram.com/p/BHCZVXRgK6X/?taken-by=herman.henriksen

 

Stilige Sandra

Sandra Lyng stilte på scenen i et særdeles stilig antrekk – kanskje kveldens mest gjennomførte! Fansen fikk høre en kombinasjon av hitlåta «Night after Night» og den nyeste singelen hennes, «Blue» – som inneholder en tydelig referanse til Eiffel 65s «Blue (Da Baa Dee)» fra 1999.

Og det virket som publikum var mer enn fornøyde med Sandras innsats.

 

Jeg har aldri…

For de som ikke har fått det med seg allerede: Julie Bergan og Astrid S har nettopp flyttet sammen! Samboerskapet måtte selvfølgelig markeres under kveldens konsert: Ronny og Silje kunne by på en real runde med «jeg har aldri»-leken. Astrid og Julie fikk utdelt hver sin 17. mai-effekt, og denne skulle tutes med hvis de følte seg truffet av påstandene som ble lagt fram.

«Jeg har aldri lånt noe av samboeren min uten å spørre om lov», for eksempel.

Med fare for å røpe for mye: Både Astrid og Julie tutet opptil flere ganger!

 

Henda i været for Isac!

Finske Isac Elliot tok turen til Rådhusplassen for tredje gang, og han hadde slett ikke blitt mindre populær siden forrige besøk: Mange hylte seg hese idet 15-åringen endelig meldte sin ankomst på scenen. Det var heller ingen tvil om at Isac er glad i den norske fansen.

Han bøyde seg ned mot publikum opptil flere ganger under opptredenen sin.

 

Klokkeklare Matoma

Matoma bidro med hele tre låter under årets show. Først gikk han ut på scenen sammen med Astrid S, som han framførte «Running Out» sammen med. Deretter var det tid for et storartet enmannsshow: «Old Thing Back» dundret fra scenen, og publikum var selvfølgelig med på notene! Matoma avsluttet låtrekka sammen med Becky Hill – «False Alarm» ble siste stopp.

Tidligere denne uka ble 25-åringen fra Flisa historisk: Han er den aller første popartisten som har fått lov til å spille på klokkespillet i Oslo Rådhus.

Dette ble en skjelven opplevelse for Matoma. Sjekk ut hele saken her!

 

En verdig avslutning

Alan Walker fikk æren av å avslutte årets konsert på Rådhusplassen. Iselin Solheim var med på laget, og låta «Faded» formelig runget over publikum. Det hele ble avsluttet med et smell – i form av både musikk og fyrverkeri. Et fantastisk punktum på en knallbra kveld, rett og slett.

Det er bare å glede seg til neste år.

 

Kvelden gjennom Snapchat

P3 snappet en haug med godbiter i løpet av festkvelden på Rådhusplassen: Kjendisene stilte villig opp på den røde løperen, og jammen ble det ikke mange fine opptak fra selve konserten også!

Gikk du glipp av alt sammen? Ingen fare. Alt kan nytes på nytt!

 

Husk å sjekke ut hver enkelt artistopptreden i toppen av saken!

Her kan du klikke deg gjennom samtlige bilder fra kvelden: