Morgendagens P3hits

Masse nytt på P3s spillelister!

Denne uka får du høre ny musikk fra blant andre Frida Amundsen, Chase & Status og Swedish House Mafia. Dette er ukas nye låter på P3s spillelister!

Her kan du se de fullstendige spillelistene

Les også: Nye låter på listene uke 18

Frida Amundsen – Closer

18 år gamle Frida Amundsen kommer fra det lille stedet Vaksdal utenfor Voss. Tre år på musikklinja på Voss og arbeid med debutalbumet etter skoletid førte til platekontrakt, og ”Closer” er hennes aller første single.

Frida henter inspirasjon fra artister som Adele, Ellie Goulding, KT Tunstall og Sara Bareilles og resultatet er en supersøt og varm poplåt.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Frida-Amundsen-Closer.mp3|titles=Frida Amundsen – Closer]

Frida Amundsen (Foto: Stian Andersen)
Frida Amundsen (Foto: Stian Andersen)

Chase & Status – Time feat Delilah

Chase & Status er de britiske produsentene Saul ”Chase” Milton og Will ”Status” Kennard. Deres andre album No More Idols sørget for deres kommersielle gjennombrudd både i hjemlandet og her i Norge, hvor vi på P3 lenge har spilt ”Blind Faith”.

Duoen som tidligere har produsert for Rihanna (Rated R) og Alexandra Bruke (Overcome) gir oss nå ”Time”, og den vakre stemmen tilhører britiske Delilah.

Chase & Status kommer til Hove.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Chase-Status-Time.mp3|titles=Chase & Status – Time]

Chase and status. (Foto: Promo)
Chase and status. (Foto: Promo)

Hør:  Chase & Status har levert minimix til Christine

 

Panic! At The Disco – Ready To Go (Get Me Out Of My Mind)

Las Vegas–bandet Panic! At The Disco debuterte i 2005 med albumet A Fever You Can’t Sweat Out, og solgte nesten 2,5 millioner av det, og oppfølgeren ”Pretty. Odd” gikk til 2. plass på Billboard.

Siden da har to av medlemmene (gitarist Ryan Ross og bassist Jon Walker), forlatt bandet for å starte The Young Veins, mens frontfigur, gitarist og pianist Brendon Urie nå står for all tekst og melodi.

Tredje album, Vices & Virtues kom i slutten av mars, og vi har allerede hentet ”The Ballad Of Mona Lisa” derfra.

Neste låt ut heter ”Ready To Go (Get Me Out Of My Mind)” og er en skikkelig gladlåt.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Panic-At-The-Disco-Ready-To-Go-Get-Me-Out-Of-My-Mind.mp3|titles=Panic! At The Disco – Ready To Go (Get Me Out Of My Mind)]

Panic! At The Disco (Foto: Promo)
Panic! At The Disco (Foto: Promo)

Swedish House Mafia – Save The World

Swedish House Mafia består av de tre DJ/produsentene Axwell, Steve Angello og Sebastian Ingrosso. Eric Prydz var frem til 2009 også en del av mafiaen.

Debutalbumet Until One kom i fjor og du har garantert hørt ”One” med Pharrell og ”Miami 2 Ibiza” med Tinie Tempah på et dansegulv i løpet av 2010.

”Save The World” er første single fra deres hittil ikke navngitte andrealbum, og den pompøse vokalen tilhører den ukjente svensken John Martin.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Swedish-House-Mafia-Save-The-World.mp3|titles=Swedish House Mafia – Save The World]

Swedish House Mafia (Foto: Promo)
Swedish House Mafia (Foto: Promo)

Les: Det ble kommentarstorm da Lydverket anmeldte Until One

Bigbang – Deserve Everything

Bigbang, med Øystein Greni i spissen, har holdt det gående siden 1992 og låter som ”Girl in Oslo”, ”Wild Bird” og ”Welcome To The Mountains” har vært en del av ryggraden i P3s spillelister.

I begynnelsen av mars kom deres årttende studioalbum, Epic Scrap Metal, hvor vi allerede har hentet ”Everybody And Their Broken Hearts”, og nå får du altså høre ”Deserve Everything.” Bandet selv mener at dette er deres beste album til nå og både Lissie, Thom Hell, Thomas Seltzer og en gjeng med L.A-naboer dukker opp på albumet.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Bigbang-Deserve-Everything.mp3|titles=Bigbang – Deserve Everything]

Bigbang. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)
Bigbang. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

Se: Øystein Greni snakker om livet, kjærligheten og det nye albumet på Lydverket
Les: Hvis du heller vil lese om det

Nicki Minaj – Superbass

Onika Tanya Maraj ble oppdaget av Lil Wayne og er nå USAs nye store kvinnelige rapartist. Debutalbumet Pink Friday solgte til platinum i USA, og hun er den første artisten noensinne som har bidratt på sju låter på Billboards Hot 100-liste samtidig.

26-åringen har allerede vært å høre på P3 med ”Moment 4 Life”, og nå er det låta ”Superbass” som kommer til å fylle radioen din fremover.

Låta med det utrolig fengende refrenget er skrevet sammen med og produsert av Daniel Johnson (Kane Beatz), som tidligere har jobbet med Chamillionaire, Lupe Fiasco og Lil Wayne.

Taylor Swift er superfan av låta, og Wikipedia skal ha det til at Nicki ga ut ”Superbass” som single fordi Taylor gjorde en cover av låta.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/Nicki-Minaj-Super-Bass.mp3|titles=Nicki Minaj – Super Bass]

Nicki Minaj (Foto: Lucas Jackson/Reuters)
Nicki Minaj (Foto: Lucas Jackson/Reuters)

The Good Natured – Skeleton

The Good Natured består av 20 år gamle Sarah McIntosh med Hamish McIntosh på bass og George Hinton på trommer, som med “Skeleton” gir oss nok en spennende poplåt.

Britene har tidligere gitt ut EP’ene Warrior (2008) og Your Body Is A Machine (2009), hvor store deler av den første er spilt på Sarahs bestemor sin gamle Yamaha.

”Skeleton” hentes fra Skeleton EP, som slippes 17. juni, og debutalbumet som er ventet senere i år spilles for tiden inn i Sverige med Patrik Berger (Robyn).

The Good Natured gir bort låta “Wolves” gratis på hjemmesiden sin.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/05/The-Good-Natured-Skeleton.mp3|titles=The Good Natured – Skeleton]

The Good Natured (Foto: Promo)
The Good Natured (Foto: Promo)


8 Responses to “Morgendagens P3hits”

 1. Fredrik

  Mye fett! Men hvilken BigBang-låt spiller Thomas Seltzer på?

 2. Egil Hauge

  Føler ikke nivået på låtskriving er spesielt høyt, og undres litt over hva musikkredaksjonen hos p3 ser i den ofte intetsigende musikken de roterer tungt. Hvis jeg skulle hørt på noen av disse låtene hjemme hos meg selv, så måtte det i så fall vært The good natured sin, som jeg syns var relativt fengende og evt Nicki Minaj, som tross alt har ganske mye egenart.

  Men hvis man sammenligner kvaliteten på disse låtene med feks låtene i Eurovision, som alle elsker å hate, så heller jeg faktisk mot overall høyere kvalitet i ESC. Det mener jeg ikke som skryt til ESC, men som diss til p3. Det blir lite fengende og kjedelig.

  Så alt i alt:
  Fail.

 3. Jølle

  Har den nye singelen til Arctic Monkeys blitt listet på P3 ennå? Har ikke hørt den på P3, men synes låta er overraskende frisk etter at jeg hadde avskrevet dem litt i det siste. Tydelige Josh Homme-referanser synes jeg, selv om han vel ikke har produsert kommende skive.

  Uansett, få inn “Don’t sit down cause I’ve moved your chair” snarest!

 4. Hardcore Raff

  Fantastisk at dere enda en gang klarer å hoste opp et knippe med så LITE slitesterke og samtidig så ANONYME låter!

  Det finnes så mye bra musikk der ute, og så klarer redaksjonen å gjøre kunststykket å hver eneste gang finne låter som går på en dur-eller moll-variant av “the 4-chord-song”?? (Riktignok med et ørlite unntak av “The Good Natured” som i det minste modulerer litt mellom vers og refreng, selv om låta ellers er like forutsigbar som en cheeseburger fra McDonalds.)

  Når P3-redaksjonen plukker sanger i framtida vil jeg be dere instendig om at dere gjør følgende ørlille test:
  1-start låta
  2-finn et instrument og finn fram til grunntonen, og kvint’en i melodien (lyd-teknikeren er sikkert musikk-utdanna, og kan hjelpe dere med dette)
  3-spill disse to tonene hele sangen igjennom
  4-dersom disse to tonene passer inn i musikken gjennom hele låta, har dere funnet fram til en låt som er kjedelig, og vi fort blir trøtt av
  5-spill låta en gang til: dersom du finner igjen disse to tonene i det originale kompet hele sangen igjennom, har dere funnet fram til til en låt som gjør at lytterene begynner å famle etter kanalsøkeren etter bare noen få lyttinger…
  6-finn fram papir og blyant, og spill låta enda en gang. Noter deg om det finnes en “signatur” i melodilinja, arrangementet, teksten eller kompet som skiller denne låta vesentlig fra andre låter. Dersom det ikke finnes noen slik “signatur”, så har trolig ikke låta noe hit-potensiale. (Men den kan være fin likevel.)
  7-la det være helt stille i rommet. Nå kan du prøve å synge vesentlige deler av sangen uten hjelp. Dersom du heller ikke har lært deg noe i låta etter 3 forsøk, er neppe låta særlig melodisk heller – kanskje mer en tilfeldig remse med toner?

  Er det en låt som vi både blir trøtt av, som vi spyr av, som ikke har hit-potensiale og som dessuten heller ikke er melodisk: bannlys den fra alt som heter spillelister!

  Og sist, men ikke minst: uansett hvor flotte låter dere måtte finne fram til, IKKE SETT DEM PÅ “HØY ROTASJON”!! Alle jeg kjenner har mer enn 50 låter på Ipod’en sin, og ingen orker å høre på de samme sangene hele tida. Hvorfor skal da ikke dere benytte dere av det ENORME musikk-arkivet NRK har tilgang til, istedenfor å terrorisere oss med de samme sangene hele tida?

  Dette er et PROBLEM! De fleste jeg kjenner har sluttet å høre på P3, fordi dere spiller de samme sangene hele tida. Synd, for det finnes ikke så mye annet landsdekkende tilbud der en kan høre på moderne musikk uten å bli teppebombet med hjernedøde reklamejingler.

 5. morten fredheim

  hva med det norsksyngende rockebandet tim som nettopp slapp sin 2. plate og som debuterte på 23 plass på vg lista? mener å ha hørt låta “familien vik” på p3 forrige kvelden, men kan ikke se at de er lista?