Morgendagens P3hits

Hør de nye P3-låtene!

Denne uka får du høre mer fra blant annet Foo Fighters og Departure. Dette er ukas nye låter på P3s spillelister!

Les også: Nye låter på listene uke 8

Foo Fighters – Rope

Nesten fire år etter sist utgivelse kommer Foo Fighters 8. april med sitt syvende studioalbum, Wasting Light. Første single ”Rope” er den andre låta noensinne som har debutert på førsteplass på Billboards Rock Chart.

Albumet, som er produsert av Butch Vig (Nirvana, Garbage, Green Day, Muse), er i sin helhet spilt inn i Dave Grohls garasje med kun analogt utstyr. Gruppa som i 1994 startet som Nirvana-trommis Dave Grohls enmannsprosjekt teller nå 5 faste medlemmer.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Rope.mp3|titles=Foo Fighters – Rope]

Foo Fighters. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Foo Fighters. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Anmeldt: Lydverket har kastet terning på “Rope”

 

Florrie – Give Me Your Love

21 år gamle Florrie startet sitt liv i musikken som studiotrommeslager for blant annet Kylie, Pet Shop Boys og Girls Aloud før hun bestemte seg for å gjøre nesten alt selv. Det har florert av låter fra denne jenta i bloggverden det siste året, spesielt remixene gjort av den kjente discohouseprodusenten Fred Falke (har remixet blant andre Miike Snow, Gossip, Lykke Li og Annie), som har vært en nær samarbeidspartner.

”Give Me Your Love” er hentet fra EPen Introduction, som kan lastes ned gratis fra Florries hjemmeside. Bristol-jenta er booket til Oslo Live i sommer.

Florrie kan du bli bedre kjent med i Lydverket 10. mars kl 21.30 på NRK2, der hun snakker om veien fra trommeslager til soloartist.
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Give-Me-Your-Love.mp3|titles=Florrie – Give Me Your Love]

Florrie (Foto: Elena Mettyear, Promo)
Florrie (Foto: Elena Mettyear, Promo)

Bigbang – Everybody and their broken hearts

Bigbang, med Øystein Greni i spissen, har holdt det gående siden 1992 og låter som ”Girl In Oslo”, ”Wild Bird” og ”Welcome To The Mountains” er en del av ryggraden i P3s spillelister.

Nå er gruppa aktuelle med sitt åttende studioalbum, Epic Scrap Metal (4. mars), hvor vi har hentet ”Everybody And Their Broken Hearts”.

Bandet føler selv at dette er deres beste album hittil, samtidig som det er deres mest varierte, hvor hver enkelt låt får leve sitt eget liv. Både Lissie, Thom Hell, Thomas Seltzer og en gjeng med L.A.-naboer dukker opp på albumet.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Everybody-and-Their-Broken-Hearts.mp3|titles=Bigbang – Everybody and Their Broken Hearts]

Øystein Greni (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Øystein Greni (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Se: Øystein Greni snakker om livet, kjærligheten og det nye albumet på Lydverket
Se: Øystein Greni gå til sengs med Lissie

Departure – Gravity

Trønderbandet Departure kom rett fra Urørt til P3s spillelister med låta ”Half/Split” i fjor. Siden det har de spilt sine seks første konserter, vært på by:Larm, blitt booket til å spille på Spellemann og blitt kåret til årets mest lovende band i hjembyen.

”Gravity” er gruppas andre single og er en låt de har ruget på i flere år. Selv sier de at de fokuserer på de vakre popmelodiene, mens de har en fot godt plantet i rocken og jobber seg sakte men sikkert frem mot et album. Det er med andre ord ingen grunn til å senke forventningene til disse gutta.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Gravity.mp3|titles=Departure – Gravity]

Departure i Popsalongen  (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRKP3)
Departure i Popsalongen (Foto: Jonas Jeremiassen Tomter, NRKP3)

Surfers Lingo – Peach pelican

Da ungguttene fra Svolvær vant Urørt Under 16, konkurransen for juniorbandene på Miniøya, var premien blant annet å gå i studio og spille inn en låt.

Resultatet er rockekaramellen ”Peach Pelican”, som er produsert av Frode Jacobsen (Madrugada). Surfers Lingo er ikke gamle guttene, men finner inspirasjon fra blant andre Jimi Hendrix og Rolling Stones i tillegg til at musikken til The Strokes og Phoenix har vært viktige for bandet.
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Peach-Pelican.mp3|titles=Surfers Lingo – Peach Pelican]

Surfers Lingo (Foto: Marius Vesteraa)
Surfers Lingo (Foto: Marius Vesteraa)

Tinie Tempah – Wonderman feat Ellie Goulding

Patrick Chukwuemeka Okogwu har vært aktiv i Londons musikkmiljø siden han var 14, og kombinerer UK Garage og grime med hip hop og klubbmusikk.

Da den 22 år gamle Londongutten ga ut ”Pass Out” og ”Frisky” i England i fjor eksploderte det rundt han og med ”Written In The Stars” gjorde han seg for alvor bemerket her hjemme.

”Wonderman” er femte single fra debutalbumet Disc-Overy og Tinie får her hjelp av den britiske popprinsessen Ellie Goulding, som har vært aktuell på P3s spillelister med ”Under The Sheets” og ”The Writer”.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Wonderman.mp3|titles=Tinie Tempah – Wonderman feat Ellie Goulding]

Tinie Tempah. (Foto: Jonas Tomter Jeremiassen)
Tinie Tempah. (Foto: Jonas Tomter Jeremiassen)

Les: Tinie Tempah anmeldes av Lydverket

Nero – Me & You

Nero er britiske Daniel Stephens og Joe Ray som holder til i drum and bass og dubstep-land. Deres offisielle debut var i fjor, og de har i takt med sjangerenes økende popularitet blitt mer og mer kjent, noe som i fjor plasserte dem på BBCs prestisjefylte Sound of 2011-liste.” Me & You” er deres andre single, og på vokal hører vi deres faste samarbeidspartner Alana.

Det er et mektig og temmelig hardt lydbilde Nero byr på med ”Me & You”, noe som vil glede de aller fleste som er sultne på litt mer bass på P3.
[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/03/Me-You-Original-Mix.mp3|titles=Nero – Me & You]

Nero. (Foto: Promo, myspace.com/nerouk)
Nero. (Foto: Promo, myspace.com/nerouk)