Morgendagens P3hits

Hør de nye låtene på P3s spillelister.

Denne uka kan du høre mer fra blant annet Urørtvinnerne Honningbarna og Lydverket-aktuelle Lykke Li. Sjekk ut ukas nye låter på P3s spillelister!

Les også: Nye låter på P3s spillelister uke 7

The Wombats – Techno Fan

Liverpoolbaserte The Wombats består av Matthew Murphy, Dan Haggis og norske Tord Øverland-Knudsen på bass. Gruppas andre album, The Wombats proudly present… This Modern Glitch, treffer platebutikkene 29. april, og har allerede bydd på ”Tokyo (Vampires & Wolves)” og ”Jump Into The Fog”.

The Wombats på JuleSessions. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)
The Wombats på JuleSessions. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)

Etter sniklytt på albumet og The Wombats’ herlige opptreden under P3 JuleSessions, ble det krysset fingre for at neste singel i Norge skulle være nettopp ”Techno Fan”, som er danserock av beste sort. Gruppa legger ut på en omfattende Europaturné i mars, hvor mye av tiden vies til Norge.

Se: Julesessions med The Wombats

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Techno-Fan-The-Wombats.mp3|titles=Techno Fan – The Wombats]

Lykke Li – I Follow Rivers

Svenske Lykke Li Timotej Zachrisson slipper på mandag andrealbumet Wounded Rhymes, som følger opp den kritikerroste debuten Youth Novels fra 2008. Siden debuten har hun samarbeidet med blant andre Kanye West, Santigold, Röyksopp og Kleerup i tillegg til å finne inspirasjon til det nye materialet i New York og LA.

Albumet er spilt inn i Stockholm med Björn Yttling (Peter, Bjorn og John) som også stod bak spakene på debutalbumet. ”I Follow Rivers” er andre single, og Lykke Li har roet det ned i forhold til den mer aggressive førstesingelen ”Get Some”, men fortsetter å gi oss en smak av det mektige og hypnotiske hun lovte Wounded Rhymes skulle bli.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/I-Follow-Rivers-Lykke-Li.mp3|titles=I Follow Rivers – Lykke Li]

Lykke Li på Lydverket. (Foto: Rashid Akrim, NRKP3)
Lykke Li på Lydverket. (Foto: Rashid Akrim, NRKP3)

Lykke Li opptrer på Lydverket i kveld på NRK2 kl 21.30
Sjekk ut: Lykke Lis Topp 3 liste over “drikkeviser” i Popsalongen

Eva & The Heartmaker – Gone In A Flash

Eva Weel Skram og ektemannen Thomas Stenersen utgjør sammen popduoen Eva & The Heartmaker som nå er aktuelle med sitt tredje album, Dominoes. Paret klassifiserer det selv som skamløs popmusikk, og at de denne gangen har turt å ta den lenger enn før – ja, helt ut. ”Gone In A Flash” er tredje single vi spillelister fra albumet, og har klare 80-tallsreferanser og en gitarsolo du garantert kommer til å legge merke til.

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Gone-in-a-Flash-Eva-and-the-Heartmaker.mp3|titles=Gone in a Flash – Eva and the Heartmaker]

Eva and the Heartmaker på Lydverket.  (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)
Eva and the Heartmaker på Lydverket. (Foto: Tom Øverlie, NRKP3)

Fjorden Baby! – Himmelen

Loddefjord-gjengen debuterte i 2009 med Fjorden Baby! etter å ha kommet på andreplass i Urørtfinalen. ”Himmelen” er andre spretne single fra Se Deg Rundt I Rommet, som er i salg fra 4. mars. Låta ble påbegynt da bandet bodde i Berlin i 2008, og har tatt den tiden det har tatt å gjøre ferdig. Trommis Jan Eivind Bertelsen har ved en anledning sagt at låta er som en ”urban og intelligent utenlandsk studine som ligger halvnaken i sengen med dynen mellom beina mens hun blir filmet ovenifra”. Trenger du egentlig vite mer?

Sjekk ut den nye videoen til “Himmelen”

Honningbarna – Den Eldre Garde

Årets Urørtvinnere ligger ikke på latsiden. Cellopunkerne i Honningbarna går bare på videregående, men lar seg overhodet ikke stoppe av at de knapt er gamle nok til å komme inn på et eneste spillested. Under by:Larm i helga spilte de fire konserter, hvor de blant annet fylte Rockefeller til randen og ristet hardt i bransjefolket. Sørlendingene har allerede 10 festivaljobber spikret og det kommer stadig til nye.

”Den Eldre Garde” er hentet fra debutalbumet, La Alarmane Gå, som kommer 25. mars. I den anledning skal de ut på turné med medfinalistene i Oslo Ess. 10. mars gjester de også Lydverket.

Vil du se Honningbarna live hos Lydverket?

[audio:https://p3.no/wp-content/uploads/2011/02/Den-eldre-garde-Honningbarna.mp3|titles=Den eldre garde – Honningbarna]

Honningbarna. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)
Honningbarna. (Foto: Kim Erlandsen, NRK P3)

Les også: Honningbarna er Årets Urørt