nrk.no

Ballinciaga om turnélivet: – Jeg klarer ikke å nyte det

Guttene med de rosa hettene tror stigmaet mot russeartister er på vei bort.

– Jeg hadde vel med meg 17 ulike masker den dagen. De blir jo gjennomvåte av svette.

Han med den mørke stemmen i Ballinciaga har nettopp fortalt om en dag gruppen hadde tre konserter rett etter hverandre.

Først var det afterski i Trysil, så var det en håndballcup i Elverum, før alt ble avsluttet på en nattklubb i samme by.

– Etter det er det ikke alle som blir med på nasj. Kongen av nasj ble ikke med den dagen, humrer DJ-en i trioen og sikter til seg selv.

Klarer ikke nyte

Den lyse stemmen i Ballinciaga står inne i et rundt bilde. Han har på seg en rosa maske og en blå hettegenser.
Lys stemme. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Svette masker er en pris Ballinciaga er villig til å betale for å opprettholde anonymiteten. Å kunne gå rundt på gaten uten å tiltrekke seg oppmerksomhet fra tilfeldige mennesker er for behagelig.

– Vi vil jo kunne ha det gøy resten av livet også, ikke bare når vi spiller konsert.

Den mørke stemmen i Ballinciaga har på seg en rose hette, og en grå hettegenser.
Mørk stemme. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Uansett hvor gammel du er, så har du nok fått med deg denne gruppen nå. Enten har du sett dem på TikTok eller hørt en av de fem sangene de har blant de 20 mest spilte låtene i Norge (ifølge Spotify), eller så har du sett dem på «Debatten».

De har gitt ut musikk siden 2019. Men det var først da de samarbeidet med den tidligere «Paradise Hotel»-deltakeren (og nå gangsterrapper) Kevin Lauren på låta «Loud Luxury» at ting virkelig tok av.

Med afterski, påskeferie og russetid på rekke og rad er det liten tvil om at livet deres har vært hektisk de siste månedene.

DJ-en i Ballinciaga har på seg en rosa maske og en blå hettegenser.
DJ. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Eller som den mørke stemmen beskriver det:

– Kaos. For å være helt ærlig. Det er utrolig mye jobb, men det er utrolig mye gøy jobb.

– Også lever vi litt på en bølge hvor man egentlig ikke får så mye inntrykk, legger den lyse stemmen til.

Det er en slik følelse gruppen har kjent på når ting har stått på som verst. Til tross for fulle konsertarenaer, forteller den lyse stemmen at det iblant er som om han ikke klarer å være til stede i øyeblikket.

– Jeg klarer ikke å nyte det fullt ut. Det går så fort. Når du har tre konserter på en full dag, så er det liksom bare et kjør. Selvfølgelig er det dritgøy, men det er nesten så vi skulle ønske vi kunne fått litt tid imellom bare så man klarte å ta inn over seg hva som skjer. Det er jo et luksusproblem.

– Jeg tror det først er om en stund at vi skjønner hvor sykt dette er, legger den mørke stemmen til.

Ballinciaga står foran rådhusplassen i Oslo. De står i en trapp. Helt nederst i trappen står en av dem på kne. Bak han står de to andre rett opp og ned med armene i kors.
VG-LISTA: 17. juni er Ballinciaga klare for Rådhusplassen. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

– Klør seg sikkert litt i hodet

17. juni er trioen klar for sin hittil største konsert. Mellom 70.000 og 100.000 publikummere er ventet til gratiskonserten «VG-lista Rådhusplassen», hvor Ballinciaga nå er blitt bekreftet.

– Noe av det beste vi vet ved konsertopplevelser er å få en vegg av folk som synger tilbake på låtene våre. Når det da ganges med nærmere 50 av det vi er vant til fra før, blir det sikkert helt sjukt!

For første gang siden 2019 skal NRK P3 og VG igjen arrangere «VG-lista Rådhusplassen». Les alt om arrangementet her!

Til tross for at russelåter ofte legger seg høyt på listetoppene på denne tiden av året, er det ikke normalt at artistene bak låtene blir booket til «VG-lista».

Russartister har jevnt og trutt snakket om at de ikke blir akseptert i musikkbransjen. Men Ballinciaga føler at stigmaet rundt russemusikk er på vei vekk.

– Det er absolutt ikke like mye stigma som det var. Du kan ikke kategorisere sjangeren vår som russemusikk lenger. Vi lager musikk for busser og russ, men låtene våre har ikke det typiske russesoundet som det hadde for fem år siden, sier den lyse stemmen, men legger til:

– Kred-folk som vil hate på det, klør seg sikkert litt i hodet nå, tror jeg.

Et bilde, hvor fotografen er langt unna det som skjer. På en benk nederst i høyre hjørne sitter Ballinciaga-gutta med hver sin rosa hette. På en benk foran dem sitter en journalist med rød genser med ryggen til.
MYSTISK: Slik ser det ut når en journalist skal intervjue denne gjengen på åpen gate. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

På vei tilbake

Intervjuet du nå leser, ble gjennomført tirsdag 3. mai. Da hadde Ballinciaga vært borte fra førsteplassen på Spotify i underkant av en uke.

«Dans på bordet» hadde ligget på første plass siden 11. mars, men låten «Stay Keeg» av Beathoven og Henrik von Grogg vippet den ned fra tronen.

P3.no bestemte seg derfor for å ha en gjettelek med gutta.

– Hvor lang tid tar det før dere har en låt på førsteplass igjen?

– Nå til helgen, sier DJ-en.

– Helgen, følger den mørke stemmen opp.

– Innen helgen, ja, konstaterer den lyse stemmen.

Det hadde jo vært gøy å avslutte denne artikkelen med å konkludere at Ballinciaga har for stor tro på seg selv. Men jaggu fikk de rett, det skulle bare en helg til.

Søndag 8. mai var «Dans på bordet» nok en gang på førsteplass.

MER OM MUSIKK:

SISTE FRA P3.NO:

Siste fra P3.no: