nrk.no
Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

«VG-lista Rådhusplassen» tilbake: Dette er de første bekreftede artistene

Fredag 17. juni er Norges største gratiskonsert tilbake!

For første gang siden 2019 skal NRK P3 og VG igjen arrangere «VG-lista Rådhusplassen» i Oslo – helt gratis.

Flere av landets største artister inntar scenen 17. juni.

Selve konserten starter klokken 20.00. Du kan følge den direkte på NRK1 og i NRK TV.

«VG-lista Rådhusplassen» er Norges største gratiskonsert og har tidligere hatt om lag 70-100.000 publikummere til stede. I tillegg legger VG-lista ut på turné til Trondheim 6. juli og Bergen 13. juli.

– Kommer til å ha en del nerver

Rapperne Capow x 2G (14 år gamle Bruno Capodistrias og 12 år gamle Imanuel Kimani) har tatt over «gamet» med deres låt «31 etasje». Duoen gleder seg til å opptre på Rådhusplassen, men innrømmer at de er spente.

Capox of 2G. 2G står med en svart vest over en rød hettegenser. Han holder to fingre opp. Capow holder også opp to fingre. Han sitter på huk og smiler lurt.
Foto: akam1k3, promo

– Jeg tror jeg kommer til å ha en del nerver når jeg går opp på scenen, men så tror jeg det kommer til å roe seg og bare være gøy, forteller Capow.

2G er enig:

– Jeg kommer også til å ha litt sommerfugler i magen før jeg går opp på scenen, men det kommer til å bli gøy når alle fansa hyper oss opp.

Sist «VG-lista Rådhusplassen» ble arrangert var gutta henholdsvis 9 og 11 år. 2G innrømmer at han ikke har et sterkt forhold til gratiskonserten fra før, men Capow har vært der tidligere.

– Jeg var der når jeg var liten å så på Marcus & Martinus. Jeg har vært der en del ganger. Det var alltid stort å dra dit da jeg var liten, sier 14-åringen.

To sirkler ved siden av hverandre. Til venstre er det et close up bilde av Aiba. Han holder en mikrofon inntil ansiktet, og har en finger inntil skinnet. I sirkelen til høyre er Victoria Nadine. Hun står opp og ned og smiler. Hun har svart hår som henger ned ved blazeren sin.
Foto: Sigurd Linaae, NRK P3 / Henriette Dæhli, NRK P3

Tirsdag er også artistene Victoria Nadine og Aiba klare for «VG-lista Rådhusplassen»

Nate Kahungu og Arian Engebø fikk ansvaret for å velge årets programledere. Se hvordan «StudioP3»-programlederne håndterte jobben i videoen under.

Populær trio

Med afterski, påskeferie og russetid på rekke og rad er det liten tvil om at livet til «VG-lista Rådhusplassen»-klare Ballinciaga har vært hektisk i det siste.

Ballinciaga bøyer seg fremover. De har på seg de vanlige maskene sine. Han i midten lener seg lengst frem, de to andre står bak han.
Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Gutta erkjenner at kjøret har satt sine spor.

– Jeg klarer ikke å nyte det fullt ut. Det går så fort. Når du har tre konserter på en full dag, så er det liksom bare et kjør.

Men trioen er likevel veldig klare for «VG-lista Rådhusplassen», og med seg 17. juni har de kompisene Kevin Lauren og David Mokel.

Foto: Markus Johnsen, promo

– Noe av det beste vi vet ved konsertopplevelser er å få en vegg av folk som synger tilbake på låtene våre. Når det da ganges med nærmere 50 av det vi er vant til fra før, blir det sikkert helt sjukt!

Les hele intervjuet P3.no gjorde med Ballinciaga her!

Fikk boost etter Eurovision

Subwolfer er inne i en grønn ring. Ulvene har på seg dress og gule masker med lange ører som går oppover.
Foto: NRK

Etter 10. plassen i «Eurovision», har Subwoolfers «Give that wolf a banana» hatt suksess i flere land. Blant annet har de endt opp på 30. plass i Storbritannias «Spotify Top 50» og 6. plass på samme liste i Sverige.

Vi vet fremdeles ikke med sikkerhet hvem som er under ulvekostymene, til tross for at Storbritannias representant under Eurovision, Sam Ryder, i et radioprogram onsdag påsto at boyband-legenden Ben Adams befinner seg bak en av dem.

Kanskje er «VG-lista Rådhusplassen» stedet hvor ulvene endelig kaster masken?

Adams er i hvert fall godt kjent med Rådhusplassen. Med gruppen A1 opptrådte han der allerede i 1999.

(For de spesielt interesserte: Gaute Ormåsen har fremdeles til gode å opptre på «VG-lista Rådhusplassen». Om 17. juni er dagen det endelig skjer, er umulig å si.)

To venner og en legende

Foto: Henriette Dæhli, NRK P3 / Ida Fiskaa, promo

Chris Holsten er for tiden aktuell med låta «Slå hjerte, slå» fra albumet «Bak en fasade». Etter å ha opptrådd 60 meter over bakken under «P3Gull 2021» har han holdt koken og nylig vant han «Årets låt» under Spellemannprisen med «Smilet i ditt eget speil».

«Smilet i ditt eget speil» har flere navn på låtskriverlista. Blant annet gudbrandsdølen Synne Vo. Og hun skal jaggu bli med på «VG-lista Rådhusplassen» hun også.

Synne Vo ble nominert til «Årets nykommer» under «P3Gull» 2021. Balladen «Ett minutt» ble nylig brukt i sesong tre av «Rådebank», og har i dag i underkant av fire millioner avspillinger på Spotify. Låta er skrevet av Synne selv, sammen med Kristian Vik og selvfølgelig Chris Holsten.

Foto: Pål Lauki, promo

Også raplegenden Vinni er bekreftet til Rådhusplassen.

12. november 2021 slapp Vinni låta «Glorie». 172 dager senere er rapballaden nummer seks på Spotify Top 50. Med en slik stamina på hitlistene, skulle det bare mangle at raplegenden tok turen 17. juni.

Vinni slapp også nylig singelen «Tinnsoldater», og hans andre soloalbum «Tanker blir ting» skal være på vei.     

Endelig på plass

En sirkel rund Emma Steinbakken. Hun har blondt langt hår og på seg en grønn dressjakke. Hun stirrer rett inn i kamera.
Foto: Ignat Wiig, promo

Til tross for flere millioner streams, blant annet med den «Spellemann»-nominerte låta «Jeg glemmer deg aldri», har ikke Emma Steinbakken fått opptrådd for folkehavet på Rådhusplassen.

Artisten har vokst opp med «VG-lista Rådhusplassen» på tv-skjermen.

Som barn husker hun at det alltid var noen som tok toget fra Jessheim til Oslo for å få meg seg «happeningen». Men dessverre måtte hun nøye seg med NRK-sendingen.

– Enten så var jeg for ung til å dra alene, eller så var vi på ferie. Men jeg har drømt om å dra dit i mange år, så det er veldig kult å endelig få lov til å dra og stå der selv, forteller hun til P3.no.

19-åringen har planene rundt sceneshowet for 17. juni klare, men holder foreløpig kortene tett inntil brystet.

– Jeg gleder meg til å stå på et så stort show. Jeg tror det blir kjempebra!

To prisvinnere klare

Foto: Promo / Henriette Dæhli, NRK P3

I tillegg til Emma Steinbakken slippes nå også to ytterligere artister: Kamelen og Jonathan Floyd. Begge vil opptre på «VG-lista Rådhusplassen» for første gang.

Kamelen vant denne helgen «Spellemannprisen» i kategorien Hiphop.

Jonathan Floyd vant i høst «Årets nykommer» under «P3 Gull». Fredag slipper han sin debut EP-en «Heartbreaker».

Fra Spotify-rekord til Rådhusplassen

Ramon lener seg fremover og lener hodet sitt i hånden. Han har bart og midtskill. Han har på seg en grå dress.
Foto: Sara Abraham, promo

Den første artisten som ble annonsert til konserten var Ramón. I februar satte han ny norsk Spotify-rekord med gigahitten «Ok, jeg lover». Låta ble streamet over 600.000 ganger i løpet av de første 24 timene etter den ble sluppet, med god hjelp fra TikTok.

På den populære appen har han over 90.000 følgere. På Rådhusplassen kommer det mellom 70-100.000 publikummere.

– Det blir helt sinnsykt. Jeg har alltid drømt om å spille på «VG-lista», så det er virkelig en drøm som går i oppfyllelse, sier Ramón til P3.no over telefon.

23-åringen fra Ski har et spesielt forhold til den tradisjonsrike konserten. Som barn sto han ofte blant publikum, men i 2012 fikk han en helt unik opplevelse.

– Jeg har jo sunget i kor i barndommen, og vi var så heldig å få lov til å kore på en sang på «VG-lista» med Tooji. Så jeg har faktisk stått på den scenen før!

– Så det er andre gang jeg spiller på «VG-lista», men endelig så er det med egen musikk.

Ramón forteller at han ønsker å gjøre noe helt spesielt når han opptrer 17. juni, men hva det innebærer forblir enn så lenge hemmelig.

Opptrer for tredje gang

En runding med bilde av Alan Walker. Han har på seg maske og spiller dj-sett. I bakgrunnen er det blått sceneshow.
Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Alan Walker er for tiden på turné i Asia. Men 17. juni er han klar for å lage fest på Rådhusplassen.

Dette blir tredje gangen DJ-en fra Bergen spiller på «VG-lista».

I 2016 avsluttet han konserten med gigahitten «Faded», mens han i 2018 spilte låten «Ignite» sammen med Julie Bergan og Vinni.

I år har han blant annet sluppet låta «Hello World» med Torine.

LES MER OM MUSIKK:

MER FRA P3.NO: