– Så trivelig at det er på grensen til provoserende

Vår «Best akkurat nå»-liste er oppdatert med syv låter! Sjekk ut ny musikk fra blant annet Gabrielle og Hanne Mjøen.

Hanne Mjøen – «Bad for my health»

Hanne Mjøen er ein sånn artist som eg aldri vil forstå at ikkje er mykje større. Ho har alltid vore såpass god, at ho burde vere øvst på alle festivalplakatar, og ha fått Kongens fortenestemedalje på dette tidspunktet. Men kanskje den nye låta hennar gjer noko med det.

«Bad For My Health» gir inntrykk av å vere ein vibbe-låt, ærleg talt ikkje min favoritt-trend for tida, men så eksploderer det på refrenget. Den er strukturert nesten som ein gammal «loud-quiet-loud»-låt frå 90-talet. Vokalen framkallar ein slags blanding av Imogen Heap og tidleg Lykke Li, utan å miste det distinkte med stemma til Mjøen.

Det fristar litt å kalle det draumepop – mest på grunn av at vokalen er miksa såpass langt bak i lydbildet – men dette slår såpass hardt frå seg, at ein blir dunka ut av draumen og fremst framfor ei konsertscene. Og eg kan ikkje vente med å oppleve korleis dette høyrest ut live.

Jesper Nondal
Journalist

Jesper Nondal

Anna of the North + Gus Dapperton – «Meteorite»

Anna of the North fra Gjøvik startet karrieren som et kred-navn i det store utlandets indieverden. Men gjennom årets «Hver gang vi møtes» har hun for alvor blitt et allment kjent fenomen også her hjemme.

Nå som hun har alles øyne og ører på seg, er «Meteorite» en ypperlig, vårlig singel å følge opp med. Låta føles livsbejaende, energisk og akkurat passe fjollete.

Anna har tidligere samarbeidet med fargerike, quirky navn som Tyler the Creator og Rex Orange County, og på denne ferske singelen er det en ny «bedroom pop»-crooner som står for tur.

Newyorkeren Gus Dapperton er godt plassert i samme landskap som nevnte Rex Orange County. Og dersom du lurer på hvor du har hørt denne stemmen før, så sto han sammen med Benee for et av drittåret 2020s store lyspunkt, da deres fantastiske indiepophit «Supalonely» i løpet av våren og sommeren ble teppebombet utover hele TikTok og alle radioflater.

Gus pluss Anna føles som et helt logisk samarbeid, og de to stemmene passer sammen som fot i hose. Dette er duetten jeg trengte i mitt liv akkurat nå.

Upbeat melodi, søt og naivistisk sang og lystig plystring: Joda, «Meteorite» er så trivelig at det er på grensen til provoserende. Men om du har en god dag, lover jeg at denne låta vil gjøre den enda bedre.

Anna of the North med «Meteorite» er «Ukas låt» på NRK P3

Eskil Olaf Vestre
Journalist

Vettche – «Redd Meg»

Om du er glad i band som Tøfl, Kakkmaddafakka og Razika kommer denne her som bestilt.

For gjengen fra Sandnes leverer et lekent musikkunivers med smittende gitarer, en melodisk bass og harmoniske koringer.

Og med en tekst som nok flere kan relatere seg til med linjer som «jeg tråkker i salater som ikke finnes» og «redd meg fra bølgene av tanker skyller meg vekk» er dette en låt som fort havner i spillelistene mine og som kan fungere som en avledning og reddning på en tankefull dag.

Is, avkjølende drikke og alt som er godt på en varm sommerdag bør også nytes til denne her, for feriefølelsen sniker seg fort på når jeg hører denne.

Nina Gjertsen
Programleder, «Urørt» og «Absolutt fredag»

Rektor – «Du er!!!»

Noen ganger dukker det opp noen helt unike, uslipte diamanter på Urørtsidene som forsiktig smårokkerer rundt på organene i magen.

Denne uken hadde jeg den store gleden av å bli kjent med Rektor sin låt «Du Er!!!». En sukkersøt og fremoverlent kjærlighetserklæring ikledd en røff emo-indie-rockete sound. Dette er låten for deg som er både håpefullt og håpløst forelska, for de som trenger soundtracket til boomblasteren du skal holde opp utfor vinduet til ditt crush.

Låten er et melankolsk kaos, med alt fra temposkifte, stakkato-esque vokal og kubjeller. Kanskje du kaller deg Rektor fordi du sliter med å holde styr på alle disse ukontrollerbare, ungdommelige følelsene? Det ble ihvertfall en vidunderlig låt utav de.

Jon Vu-Yen Nguyen
Prosjektleder i «Urørt»

jon

Gabrielle – «Noen som forstår»

«Noen som forstår» er vanskeleg å setta fingaren på. Den funker uansett om du er litt trist, litt likegyldig eller litt glad. Det er kanskje ikkje den du høyrer på når du sminker deg før vors, men er det perfekte bakgrunnstracket til kontoret eller lesesalen.

Den rolege gitaren i introen minner meg om ei Noah Cyrus-låt, og eg kjenner at pulsen daler i takt med klimpringa. Gabrielle har meistra kunsten om å skriva gjenkjennelige tekstar om å ikkje heilt vita kven ein er eller kva ein vil i livet. Når ho i tillegg formidlar linjene på nydeleg, mjuk bergensk, er det nesten umogeleg å ikkje legge denne låten til i favorittspelelista.

Eg skal ærleg innrømma at eg ikkje er den i vennegjengen som høyrar mest på norsk musikk, utan at eg heilt sjølv veit kvifor. Men om ein skal begynna å snika fleire norske songar inn i musikk-kostholdet sitt, er Gabrielle sin «Noen som forstår» ein god plass å starta!

Marit Eide
Journalist

Akuvi – «What We Are»

Ein R&B-ballade som verkeleg roper etter svar. Kva er vi eigentleg? Det er det Akuvi lurer på i den nye låten hennar. Ho syng intenst om eit udefinert romantisk forhold.

Med seg har ho DJ Soulbase som også får fram dei sterke kjenslene som Akuvi formidlar i songen. Noreg har for få R&B-balladar, og ja, vi treng endå fleire!

Den norsk-ghanesiske artisten og låtskrivaren serverer sårbarheit og attitude. Deilig song å høyre på!

Ingrid Ciakudia-Moxnes
Journalist

Orange XL – «Daisy»

Gruppen tidligere kjent som «Vegard og Ivar Band» har skiftet navn til Orange XL, og på denne dagsferske låta høres de jaggu ut som indie i XL-format.

Ta litt speisa verdensrom-pop, legg til en eim av house, pluss mye mjuk indie-vokal, og bland det sammen med både seig synth, plenty av reverb-effekt og en frekk gitarsolo, så blir resultatet denne friske og finurlige miksturen.

Omtrent slik ville det kanskje hørtes ut om norske Young Dreams hadde blitt putta inn i en blender sammen med australske Tame Impala og Empire of the Sun. Og det er jo en veldig rar, men ganske spennende tanke.

Eskil Olaf Vestre
Journalist

SE OGSÅ:

MER OM LÅTANBEFALINGER:
Tidligere «Best akkurat nå»-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3