− Det ligger et slags håp der

VIDEOPREMIERE: Sandra Lyng vil sette mer fokus på mobbing.

− Jeg vil at låta skal gå ut til de som har en litt tøffere hverdag, sier Sandra Lyng.

Det er «Blue» hun snakker om. Singelen ble sluppet i slutten av juni, og det er nok mange lyttere som har kjent igjen låtas refereng: Det inneholder nemlig en klar referanse til Eiffel 65s «Blue (Da Ba Dee)», som var en megahit i 1999. Derfor har den italienske gruppa (som lever fortsatt!) vært en naturlig del av prosessen rundt Sandras låt. Men hva synes Eiffel 65 om det ferdige resultatet?

Så du denne? P3 Spanderer: Sandra Lyng

− De ville nok ikke godkjent låta hvis de ikke likte det de hørte, sier Sandra og ler.

– Ting blir bedre

Musikkvideoen til «Blue» penser inn på et tema Sandra mener vi bør snakke enda mer om: Mobbing.

– Mobbing skjer i alle samfunnslag, og jeg hadde lyst til å gjøre et eller annet for å vise at jeg tenker på de som har det vanskelig. Jeg vet hvordan det er selv.

Da «Blue (Da Ba Dee)» inntok hitlistene i 1999, var Sandra 13 år gammel. Livet var ikke bare enkelt den gangen, og den unge jenta i musikkvideoen gir oss et slags innblikk i situasjonen.

− Men det som er så fint med at låta heter «Blue», er at det kan tolkes på mange forskjellige måter. Det kan bety blåmandag, det kan bety kjedelige eller kjipe følelser – men det ligger et slags håp der også. Ting blir bedre.

En drøm som ble virkelighet

Denne sommeren er Sandra et fast medlem av VG-lista-turneen, noe som innebærer at hun står på scenen hver eneste onsdagskveld i hele juli. I morgen står Bergen for tur, og Sandra gleder seg.

Se også: Alt fra Rådhusplassen!

− Jeg elsker å være en del av turneen! Det er veldig stort for meg å få bli med til alle byene, og det er hyggelig å bli bedre kjent med de andre artistene. Vi blir en liten gjeng, sier Sandra.

− Og når jeg spiller «Night After Night» på scenen, blir publikum med på teksten. Det er en drøm som har gått i oppfyllelse!

Sandra framførte «Blue» på Rådhusplassen i juni: