− Musikken min er uten filter

Ukas Urørt pynter aldri på sannheten.

− Jeg lager musikk ut fra alt jeg ser og opplever. Som regel liker jeg å kjøre rundt, ha instrumentalen i bakgrunnen og skrive i hodet. Det ser veldig rart ut – folk tror jeg snakker med meg selv, sier Zamour.

Les også: Bygger lego og ser på Skam

Det er bare noen måneder siden Ukas Urørt bestemte seg for å satse fullt og helt på musikken. Egentlig startet alt sammen i en leilighet på Bislett i Oslo, der Zamour kjørte et slags liveshow for å underholde kompisene sine. Snart utviklet det seg til å bli noe mer.

− Men jeg ville ikke gi ut noe før jeg var komfortabel med min egen musikk. Det er mange sanger som ikke har sett solskinn, for å si det sånn.

− Alt er mulig

«Om igjen» er heldigvis ikke en av dem. Artistkollega Kaveh kan ta sin del av æren for at låta ble til.

− En kald vinterdag ringte han meg og fortalte om en låt som han kalte «Ække en shit». Kaveh hadde refreng og noen melodier, og han mente at jeg kunne skrive til sangen. Det passet perfekt, for jeg var midt oppe i en situasjon med en dame akkurat da.

Urørt mener:

Oslorapperen Zamour bader i inspirasjon fra den danske rapbølgen på låta «Om igjen». Samtidig stråler han ut sommerlige vibber med en tilstedeværelse bak mikrofonen som definitivt gjør han til mer enn en sommerflørt.

«Om igjen» er altså en sang av det ærlige slaget, slik det gjerne blir når Zamour lager låter.

− Musikken min er uten filter. Ingenting er pyntet på, sier han.

28-åringen, hvis fulle navn er Houssam Zamour, er født i Marokko. Han har bodd mange steder i Oslo etter at han kom til Norge, men det er Stovner som er hjemme – og musikken hans er for «folk som har vokst opp i samme tilstander». Mennesker i alle aldre, med andre ord.

− Det som inspirerer meg er at det faktisk er mulig å slå gjennom, selv om man er oppvokst i Groruddalen. Alt er mulig, selv om man har alle odds mot seg – og det gir meg et ekstra gir. Groruddalen har alltid hatt et undergrunnsstempel, så jeg vil snu trenden.

En egoistisk periode i livet

− Har du noen inspirasjonskilder?

− Den første norske artisten jeg digga var Diaz, uten tvil. Men en artist jeg kan si har inspirert meg, er en venn fra Stovner som heter Robel. Han er noen år eldre enn meg og har laget mye musikk tidligere, og jeg håper å kunne se ham på scenen igjen!

− Hva er det rareste du har opplevd?

− Man opplever veldig mye rart når man begynner å få et navn i musikkbransjen. Nå merker jeg effekten på meg selv. Jeg ser hva folk er villige til å gjøre for å få kontakt, og hvor mange ungdommer som har begynt å se opp til meg.

Konsertdrømmen må være å spille på et utsolgt Sentrum Scene, med et fullt band bak seg. Men aller først skal han bare fortsette med det han gjør nå: Lage gode låter. Da Zamour blir spurt om han har noen andre favoritter hos Urørt, blir han nødt til å melde pass.

− Jeg er i en fase der jeg kanskje er litt egoistisk når det gjelder å bry seg om alle andre artister. Jeg er nødt til å fokusere på meg selv nå, sier Zamour.

− Ikke en gang mine nærmeste hører fra meg om dagen.