18-årig debutant imponerer: – Klassisk forteljing om eit usunt forhold

Vår «Best akkurat no»-liste er oppdatert med åtte låter! Sjekk ut ny musikk frå mellom anna Gabrielle, T-Section og Ary med Emilie Nicolas.

Morgi – «Done With It»

Sannsynlegvis har du ikkje ei hektisk helg framfor deg uansett, så kvifor ikkje sette av litt tid til ein debutant? 18 år gamle Morgi har allereie gjort seg merka gjennom ulike TV-opptredenar, og med «Done With It» markerer ho starten på karrieren som sjølvstendig artist.

Ein mørk og enkel pop-produksjon bygger opp under ei klassisk forteljing om eit usunt forhold, ein kontrollerande part og å finne styrken til å bryte sirkelen. Heldigvis skal alt ein dag ta slutt, og dette forholdet ser ut til å stå langt framme i køa.

Tristessen til tross, er «Done With It» ein ganske så catchy sak, og Morgi set lista høgt for komande melodilinjer frå den kanten.

Kanskje er det ikkje første gong ein høyrer noko i denne gata, men er det så farleg? Som debut står «Done With It» til meir enn godkjend i mi bok, og Morgi presenterer seg som ein låtskrivar og artist eg gjerne høyrer meir frå.

Sjur Systad Tyssen, anmelder

T-Section – «Shooters»

Trioen fra Tøyen holder det gående, og har disket opp en ny banger. Selv om «Grensen» har vært en stor favoritt hos meg, klinger også den seneste singelen, «Shooters» bra. 

Alt trenger ikke å være helt der oppe for å funke.

Det er uansett hva man kaller et par antall flamme-emojies etter hverandre. Det blir liksom alltid hett når de tre hopper på en beat. M4 har en greie for hooks, og det fenger. Jeg merker jeg allerede nynner på det etter et par avlyttinger.

Kabal på sin side kjører alltid sin egen greie, og det er alltid en fryd å høre den distinkte dype stemmen hans. Enza har siste verset og fyrer også løs med sitt. 

De holder det gående, og det er alltid spennende å høre hva de disker opp med fra singel til singel. 

Faduma Mohamud, anmelder

Ingeborg – «Hjertebank»

I fjor høst ble Ingeborg et velkjent navn da hun var med i den siste sesongen av «Stjernekamp». Der ble hun raskt en av de store publikumsfavorittene med sitt utstrålende talent og imponerende formidlingsevne i de ulike sjangrene som deltakerne må mestre.

Selv om 21-åringen fra Sarpsborg ikke nådde helt til topps i musikkonkurransen, har artisten rukket å utmerke seg med å slippe låta «Ta meg tilbake» sent i høst og nå med «Hjertebank», hennes første så langt i år.

Inspirert av artister som Billie Eilish, Sigrid og Dagny, har Ingeborg sammen med sin produsent skapt en drømmende elektropop-låt. «Hjertebank» er en påminner om å stole på seg selv og ikke miste troen på at man er bra nok.

Låta oppleves som svevende og drømmende, men samtidig føles den nær og personlig takket være vokalen til Ingeborg. Men, som hun selv skriver til sine følgere på Instagram: Tolk låta slik du opplever den!

Krister Namphathai Larsen, journalist

Ary + Emilie Nicolas – «Hurt You»

I serien av musikalske samarbeid som du ikke visste at du trengte i ditt liv, har vi denne uken kommet til trønderen Ariadne «Ary» Loinsworth Jenssen (26) og Emilie Nicolas (33) fra Bærum. Ikke at disse to tungvekterne trenger såpass formelle introduksjoner, for begge har på hver sin kant bortskjemt ørene våre med stemingsfull, electronisk pop i over syv år.

«Hurt You» er ingen åpenbart catchy singel med hitpotensiale, men isteden en diskret, stemningsfull låt som bare vokser på deg for hver gjennomlytting. Lydbildet likner lite på den mer r&b-aktige retningen Emilie Nicolas har tatt på de siste par skivene sine, men er til gjengjeld svært tett opp mot det vi har hørt fra Ary siden comebacket i fjor.

Med andre ord: dyster, langsom electronica med bass fra klubben og vokal fylt med melankoli. Dette er kanskje først og fremst en Ary-låt med Emilie Nicolas som gjest, men de to stemmene funker uansett særdeles godt sammen. Dobbel dose tristesse: ja takk!

Eskil Olaf Vestre, journalist

Vrengt – «Velge å snuble»

Indierock på norsk, ja takk! Jeg kan verken skate eller stå på rollerblades, men jeg får lyst til å gjøre begge deler når jeg hører denne.

19-åringene i mossebandet Vrengt imponerer stort på deres debut-EP «Velge å snuble», og spesielt tittelsporet utmerker seg med en spilleglede som skinner gjennom, sjarmerende vokal og en gitarlinje man ikke får ut av hodet med det første.

Tidvis får jeg nesten litt Håkan Hellström-på-sitt-mest-rocka-vibber og det er alltid et godt tegn. Gleder meg til å lydlegge våren med denne!

Anna Nor Sørensen, journalist i «Urørt» og programleder i «Absolutt fredag»

Chapped – «Dust»

Mon tro om ikke det er bedroom popen vi skal leve av etter olja? Nei da, men duoen Chapped fra Ålesund er nok et friskt tilskudd til sjangeren her i Norge. «Dust» starter rolig, og bygges sakte, men sikkert opp av flere elementer, noe som gjør at låta aldri blir kjedelig.

Vokalen er alltid til stede og smelter godt sammen med bakteppet av dunkle gitarer og en delikat basslinje. Det er etablert for lengst at det kun er fantasien som kan sette grenser for musikken som kan produseres direkte fra soverommet, så jeg håper Emma og Jon i Chapped fortsetter å leke seg med lydbildet og krysse sjangere på deres fremtidige utgivelser.

Anna Nor Sørensen, journalist i «Urørt» og programleder i «Absolutt fredag»

Kars – «Okey»

Det er digg når en artist sakte, men sikkert begynner å bli en del av førsteelleveren når du skal spille opp musikk. Kars er en av disse, og jeg tar meg sjøl i å bumpe en Kars-låt eller tre når anledningen byr seg.

«Okey» tar for seg flukt i hverdagen, sånn mer eller mindre, og artisten fra Lille Tøyen bærer låten på strålende vis. Lystig harpe (?) og kattemjuk bass gjør dette til et treffende lydspor i solskinnet. Jeg har aldri hatet en raplåt som har en fot innenfor det melodiske, og akkurat her er rapperen ganske god.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkansvarlig i NRK P3

Gabrielle – «Det urolige hjertet»

Det er snart to år siden vi hørte fra henne sist, men likevel ligger nydelige «Tenker på deg» fra sisteskiva «Snart, Gabby» friskt i minnet.

Nå er første drypp fra Gabrielles kommende album ute, og dette lover svært godt. Gabby har blitt så moden og stabil, og viser nok en gang at hun ikke bare er en av de få norske artistene som kan smykke seg med den staselige P3-prisen. Hun er jo Norges popdronning blitt!

«Det urolige hjertet» handler om å tørre å gjøre, prøve og utforske. Låta balanserer mellom skjørhet og superkraft. Den har sårbare og drømmende vers og slår fra seg i refrengene. Denne låta kan gjøre deg både trist og håpefull, være grobunn for selvransakelse, men også starten på en ny deg. «Burde si ja til mer, uten å spørre om det er verdt det og trosse det urolige hjertet» er et sitat verdig å klistre opp på veggen i løkkeskrift.

Adiele Helen Krüger Arukwe, musikksjef i NRK P3

Endring lørdag 10. april kl. 14.30: Teksten om T-section har blitt endret, med korrekt informasjon om vokalistene i låten.