AC/DC mot usannsynlig comeback

Lojale fans bruker Facebook for å gi rockebandet den perfekte julegave.

AC/DC, inkludert vokalist Brian Johnson, har aldri hatt en topp 10 singel i Storbritannia. Foto: NTB Scanpix / Olivier Laban-Mattei, AFP Photo.
AC/DC, inkludert vokalist Brian Johnson, har aldri hatt en topp 10 singel i Storbritannia. Foto: NTB Scanpix / Olivier Laban-Mattei, AFP Photo.

I år er det 40 år siden brødrene Malcolm og Angus Young gikk sammen og dannet et band som skulle vise seg å bli en av de mest ikoniske rockegruppene gjennom tidene, AC/DC.

40 år senere har AC/DC et tosifret antall album og hits som «Thunderstruck», «Back In Black» og «You Shook Me All Night Long» på samvittigheten, men nå ønsker fansen at de australske rockerne skal få en spesiell julegave.

Nemlig at «Highway to Hell» skal bli gruppens første nummer én-låt på Storbritannias offisielle singelliste.

Facebook-kampanje

Nå setter lojale tilhengere alle kluter til for at AC/DC skal gjøre et usannsynlig comeback på den prestisjefulle jule-singellisten, og har lansert en Facebook-kampanje, hvis misjon er få folk til å kjøpe «Highway to Hell» mellom 15. og 21. desember.

Les også: AC/DC til iTunes

– AC/DC er en institusjon for alle generasjoner. Det finnes både pensjonister og skoleungdom som elsker dem. Det spiller ingen rolle hvor gammel du er, AC/DC er et av de største rockebandene denne planeten noen gang har sett, skriver grunnleggerne av Facebook-gruppen.

Hard konkurranse

På under fire dager har gruppen fått 107 000 likes, men det er likevel ingen garanti for suksess. «Highway to Hell» får nemlig hard konkurranse fra den britiske X Factor-vinneren, som blir kåret i desember og tradisjonelt pleier å toppe den britiske singellisten i julen.

Selv om X Factor-vinnerne pleier å gjøre storeslem på julens singelliste, har kampanjer for å få alternative listetopper nærmest blitt en juletradisjon i Storbritannia.

I 2009 ble endelig X Factor-hegemoniet brutt da Rage Against The Machine sin 1993-låt «Killing In The Name» toppet listen, etter en lignende Facebook-kampanje. Da ble også Joe McElderry den første X Factor-vinneren til å tape kappløpet om førsteplassen med sin cover av Miley Cyrus’ «The Climb».

Oddsfavorittene til å toppe julens singelliste i 2013 er ifølge Paddy Power:
X Factor-vinneren med vinnerlåten – 6/4 eller 2.5 i odds.
AC/DC med «Highway to Hell» – 15/8 eller 2.9 i odds.
Susan Boyle og Elvis Presley «O Come, All Ye Faithful» – 4/1 eller 5.0 i odds.
Lily Allen med Keane-coveret «Somewhere Only We Know» – 6/1 eller 7.0 i odds.
The Big Reunion med Wizzard-coveret «I Wish It Could Be Christmas Everyday» – 9/1 eller 10.0 i odds.

Hvem håper du topper den britiske singellisten i julen? Si din mening i kommentarfeltet!

Se AC/DC fremføre «Highway to Hell»: