– Astrid S-låta får deg til å glemme morgendagen

Tid for påfyll av ferske, norske låter: Milkboy, Röyksopp og Astrid S er blant ukas anbefalinger.

Milkboi – «Cheat codes»

Det er helt OK å drive vekk tankene fra en verden som brenner i ny og ne. Milkbois «Cheat code» er en av oasene som er fritt for bunnløst mørke. Strengt tatt er chillpop-låta den rake motsetningen til all dritt; behagelig og beatsy popmusikk som visselig fungerer som en juksekode for å føle seg litt vektløs et stakket sekund. Alle monner drar.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Graa Sky – «Tro meg»

Det er ingen enkel øvelse å tilnærme seg Kid Cudis univers siden kisen tross alt er en av de kuleste folka vi har i musikkverden, men Graa Sky har en inderlighet som kan sammenlignes på dagsferske «Tro meg».

Linja «du er sterkere enn det du tror, du er mer enn bare navnet ditt og stedet der du bor» viser en herlig optimisme – rapperen er inne på mye fint når indre liv skildres med Cezinando-aktig, slepen vokal på det varme hiphop-sporet.

Ali Soufi-Grimsrud, journalist

Astrid S – «Dance dance dance»

Det forventes dansbar pop når Astrid S slipper singelen «Dance dance dance», og det er akkurat det vi får! Behagelig energi, distinkt beat og fengende melodilinjer gjør det lett å flyte med låta og ut på dansegulvet.

Astrid har ved flere anledninger gitt uttrykk for at hun er veldig konfliktsky, og her skildrer 23-åringen hvordan hun flykter fra problemene og en ubehagelig relasjon gjennom å danse, gi seg hen til øyeblikket og glemme morgendagen. «Dance dance dance» er førstesingelen fra det etterlengtede debutalbumet som ventes til høsten, og låta er Ukas låt på NRK P3.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Nora Toure + Gerald Ofori- «Realize»

Gode vibber fra Nora Toure som er ute med sin debut-EP «Safari» i dag. Den 20 år gamle Oslo-jenta er ingen nykommer i gamet, og har eksperimentert med ulik tilnærming til musikk de siste årene sirkulert rundt afro-trap. Nå har Nora beveget seg mot moderne R&B, og med seg på låta «Realize» har hun rapper og produsent Gerald Ofori.

De to unge stemmene kler hverandre og harmonerer i et lekkert luftig lydteppe kombinert med skarpe trommer. Gjennom låta formidler Nora betydningen av å bli sett, oppdage sitt eget potensial og ikke gjemme det vekk. Hennes nære og behagelig stemme viser stor musikalsk forståelse og skinner spesielt i de lyse, sårbare partiene. «Realize» er lista på NRK P3X.

Ida Eline Tangen, musikksjef

Röyksopp – «Oblique Thrills»

Med nok et lang, vakker og ukonvensjonell instrumentalspor, forsetter Röyksopp-serien «Lost tapes», som består av både uutgitte låter og såkalte «glemte b-spor», på glimrende vis.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent

Heatwaves – «Mountain dew»

Nå om dagen er vi nok mange som innimellom kjenner at vi vil bort fra alt sammen. Sommeren har begynt å vise tegn til oppstandelse samtidig som verden går av skaftet. Det kan friste å hengi seg fred, ro og öppna landskap og la resten av verden seile sin egen sjø. Jeg synes ikke man skal det, men vi trenger å ta et dypt pust med jevne mellomrom. Dette ferske Bergen-bandet hjelper oss med det.

Dette er lyden av sol i øynene, gress under føttene og store landskap. Den lekre retrolyden og det svale tempoet stryker ørene som en kjærlig bris, som minner deg på hvorfor du har vært så begeistret for eldre Unknown Mortal Orchestra og Dungen. Chillout er vel knapt en betegnelse lenger, men den tilstanden opprettholdes strøkent av denne tilbakelente perlen.

Ruben Gran, musikkprodusent

Henrik Felipe – «For now»

Et navn som har skilt seg ut og fanget min oppmerksomhet på Urørt i det siste er Henrik Felipe. Sangeren og låtskriveren fra Kabelvåg i Lofoten slapp for en tid tilbake «For now» – en gavepakke av en låt, spør du meg!

Musikken er vanskelig å plassere i én sjanger, for Henrik Felipe mikser rap og R&B med pop og indie, og det gjør han bra. «For now» kan minne litt om old school The Weeknd, og jeg elsker det melankolske uttrykket kombinert med den såre vokalen.

Anna Nor Sørensen, programleder