Best akkurat nå

Nytt år, ny musikk! Post Malone, Rival Sons, Fredfades og Jawn Rice er blant våre favorittlåter.

Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. Vi er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke.

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista.

Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Uke 1:

Alice Refsdal

Rival Sons – «Do your worst»

Det amerikanske rockebandet Rival Sons har vært i gamet en god stund nå. Kvartetten startet opp allerede i 2008, men kan om mulig sammenlignes med en god flaske vin eller en muggost – låtene har modnet godt med åra! Låta «Do your worst» setter seg rett der den skal. Ikke bare er rytmen fengende, melodien får deg til å ville headbange og danse samtidig. Det er et vakkert, kroppslig kaos som jeg absolutt anbefaler deg å oppleve.

Slenderbodies – «King»

Indiepop-duoen fra Los Angeles kommer med en funky vri på sjangeren med låten «King». Den flyter rolig med blodstrømmen i begynnelsen, men hjerterytmen øker betraktelig når den sexy hviskesyngingen starter, og med den grove bassen som legger seg under gitarriffene. En god chille-låt, det her.

Anna Nor Sørensen

Fredfades og Jawn Rice feat. Dreamcast – «Show Me How»

Ja ja, så elsker jeg kanskje alt som kommer fra Mututal Intentions sin kant, men det har jeg også god grunn til. Oslo-crewet og labelet bidrar sterkt til den norske klubbscenen, og samarbeidsskiva til Fredfades og Jawn Rice blir nok intet unntak. Andresingelen «Show Me How», med amerikanske Dreamcast på vokal, er en delikat house-låt som byr på sterke synther, engasjerende rytmer og glitrende pianolinjer. Bare å komme seg på dansegulvet.

The Raconteurs – «Sunday Driver»

Jack White og co er tilbake med ny musikk for første gang på 10 år, og det faller vel i kategorien «gode nyheter»? De to første smakebitene på album som kommer i år tyder i alle fall på det. «Sunday Driver» er rik på fengende gitar-hooks og frisk attityde, hovedsakelig i i Jack Whites vokal. Anbefaler også å sjekke ut «Now That You’re Gone», litt mer nedpå, men like innholdsrik. Bare å glede seg til album!

Gauci – «Paradise»

Sier ikke nei takk til en synth-tung krysning mellom drømmepop og elektronika. Denne australske gjengen har fått en del oppmerksomhet i sine hjemmetrakter, og det spørs om ikke de fortjener det i andre hjørner av verden også. Jeg skal hvert fall spisse ørene i 2019, for dette er greier ørene mine kan digge.

Anab Ayan Suleiman

21 Savage – «a lot»

I begynnelsen av desember «glemte» Atlanta-rapperen å slippe hans andre studioalbum, to uker senere var i am > i was endelig på plass. Albumet åpner med det introspektive «a lot» som også er gjestet av rapperen J.Cole. På en sjelfull produksjon, reflekterer 21 Savage over de tunge, vonde hendelsene som har skjedd i livet, som fortsatt preger rapstjernen.

Abiel Tee

Post Malone – «Wow.»

Det er ikke vanskelig å se at det er noe spesielt med denne herremannen som kom inn i gamet og fikk sitt gjennombrudd med låta «White Iverson». Post Malone avsluttet 2018 som han startet det, med et bæng – og låta «Wow.» er akkurat det. Høres ut som en seiersdans i studio hvor han feirer seg selv og hva han har fått til i løpet av sine korte karriere. Han trives når det er lekent, og vi liker Post når han leker. En «bouncy», feit beat med hint av 1,2 step. Og hvis dette er en teaser på hva som venter, så kan vi alle glede oss.