Best akkurat nå

Dagnys samarbeid med den verdenskjente DJ-en Steve Aoki har havnet på P3s favorittliste denne uken.

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikkenJørn Kaarstad

Pkew Pkew Pkew – «Drinkin’ Days»
Gjengen bak 2016s kanskje beste punk rock-plate er endelig tilbake med oppfølgeren. Et sted mellom Teenage Bottlerocket og PUP finner du kanadiske Pkew Pkew Pkew som leverer catchy «slacker»-punkrock krydret med herlige gitar-leads. Og selv om kvintetten er hakket modnere på «Optimal Lifestyles», så er det fremdeles drikking med venner som er den tekstmessige fellesnevneren i de fleste låtene.

The Mansters – «Ebola»
Syv låter, ni minutter og en times innspilling. Hardcore-punkerne i The Mansters er en effektiv gjeng. Noe deres nye EP «Your Scene» gjenspeiler til gangs. Liker du rett frem, hardcore punk av den gamle skolen er Tønsberg-kvintetten akkurat det du er ute etter, noe 44 sekunder lange «Ebola» er et perfekt eksempel på.

Masked Intruder – «Just So You Know»
Etter en fantastisk debut og en ikke fullt så fantastisk oppfølger virker ramonescore-entusiastene i Masked Intruder å endelig ha funnet formen igjen.
Tredjeplaten Masked Intruder «III» er stappfull av den sukkersøte powerpop-punken som gjorde dem uimotståelige til å begynne med. Formelen er fremdeles allsangvennlige refreng, nydelig vokalharmonier og alskens “tongue in cheek”-referanser til hverdagskriminalitet.Daniel Ramberg

Dagny + Steve Aoki – «Hit Your Heart»

Endelig et ordentlig internasjonalt gjennombrudd for Dagny? Eventuelt det første av flere forsøk fra Steve Aoki på å bli norgesvenn med alt hva det innebærer av Beat for beat-opptredener og konserter på markedsdagene i Levanger og Rognan? Uansett hva «Hit Your Heart» ender opp med å bli for de to involverte funker den veldig godt for seg selv akkurat nå. Og hør på de blåser-greiene i refrenget, da! Gitarrocken er kanskje død, men korps lever tilsynelatende godt i internasjonal popmusikk for tiden.Alice Refsdal

Pasha – «Chili»
Pasha er en av de norske hiphop-artistene å følge med på. Jeg ble introdusert for musikken hans gjennom låta «Prettyboi Bounce (feat. Soul Gem)», og den ble fort et fast innslag på øret, der jeg hastet fra A til B i hektiske dager. «Chili» har raskt blitt det samme, og setter standarden for det våryre suget i magen jeg føler på stadig oftere. Jeg gleder meg til å endelig kunne sette meg ute, med et glass med noe godt i, og bare nyte denne. «Colorblind» er også en slik låt, og definitivt én å sette i kø på spillelista di.Peder Haugfos

Roosevelt – «Falling back»
Oppløftende stemningsfull disko-rock. Med pulserende synther, funky basslinjer, bongotrommer og lekne rytmer lager den tyske produsenten og låtskriveren Marius Lauber fengende musikk som passer både til dansegulv, lange bilturer og sofakos.

Cavego – «Hunderfossen»
Etter min mening er dette kanskje Norges nye Discoprins!
Dette er en særdeles oppløftende, repetitiv og dansbar disco-låt. Musikken minner om legendene Prins Thomas, Lindstrøm og Todd Terje, men Cavego har funnet sin egne lille vri i Oslo-disco-universet. Med strofer som “barbeint i gress”, “rompetroll i tjern”, “firkløver” og “hårete troll i karusell” er dette en låt som får meg til å lengte etter sommer, dansing og familiepark i Gudbrandsdalen.

Benedikt – «KMG» (fra Urørt)
Låta som får deg til å nynne “ nanananna nana nanna”.-
KMG er debutsingelen til et digert norsk ensemble bestående av ni musikere i et spekter fra trekkspill til banjo og trompet til synth. Bandet er bestående av medlemmer fra “Whales & This Lake”, “Jouska”, “Simen Mitlid”, “Panda Panda” og MGP JR´s “The Battery”. Ensemblet lager lugn, avslappende og stemningsfull indie med deilige vokalharmonier og et folk-aktig uttrykk. Ser fram til mer.Bendik Hansen

Fredrik Høyer, Bendik Baksaas – «Utenatt»

Betraktninger i de sene nattetimer. Gatelys, brukte sigarettfiltere på asfalten og T-baner som forsvinner bortover skinnene i mørket. Fredrik Høyer har for lengst vist seg å være en man kan regne med når det kommer til å sette ord på de små, dagligdagse tingene som går de fleste av oss hus forbi. I “Utenatt” pumper ordene ut fra en oppildnet Høyer, satt til dunkel og repetitiv melodi signert Bendik Baksaas. Stilmessig fremstår spoken word-stykket som en stream of consciousness, der hvert minste ord er elementære brikker i det store puslespillet.

Mac Demarco – «Nobody»

Slacker rock-esset Mac Demarco er gaven som bare fortsetter å gi. “Nobody” er både avslappa og ektefølt, og fører den samme gode varmen som den etterlengtede vårsola. Lekker lo-fi-produksjon sørger her for at det føles som om du befinner deg på øvingsrommet med han. Nok et ujålete spor som tydeliggjør hvorfor Demarco-bobla ikke sprekker.

Tilla – «Slow»

Tilla tar det tilbake til soul-røttene når hun med låta “Slow” kombinerer sval, melankolsk nostalgi med smekre basslinjer og svevende vokal. Sterkt inspirert av 70-tallets soul og funk, og 90-tallets ikoniske sampling- og trommemaskinbruk, er sangen et stødig bevis på at soul-sjangeren lever i beste velgående i vinterlandet Norge.

Moyka – «Colder» (Fra Urørt)

Moyka imponerte stort under årets utgave av bransjefestivalen Bylarm. Det samme gjør hun med denne elektropop-tungvekteren. Varmen i 21-åringens vokal kutter seg elegant gjennom iskalde, massive synther, som kunne vært tatt rett ut fra introen til hvilken som helst actionfylt drama-serie med Tobias Santelmann i spissen. Har du sansen for artister som Carl Louis, Susanne Sundfør eller Røyksopp er dette garantert en låt som vil falle i smak!