Best akkurat nå

Serverer PUP årets sterkeste refreng i «Free At Last»? Er «Mine Right Now» den nye Sigrid-favoritten? Her er musikkprofilenes nye låtfavoritter.

Snow Boyz sin nye låt «Heia» bør spilles jevnlig i skiløypene, mens Svømmebassengs «Grønnere gress» vil få deg til å drømme om varme dager som ligger foran oss. P3s musikkfolk har lytta seg gjennom en god bunke ny musikk den siste uka, og favorittene har vi lagt til i spillelista vi kaller «Best akkurat nå».

Best akkurat nå

Her er musikkprofilenes nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikkenJørn Kaarstad

Cage The Elephant – «House Of Glass»
Etter en turbulent tid både privat og i studio er sassy-rockerne i Cage The Elephant tilbake med fullengderen «Social Cues», deres femte i rekken. En plate som etter sigende er inspirert av alt fra vokalist Matt Schulz samlivsbrudd til Netflix-serien «I Am A Killer». Og til tross for både attityd-sterk vokal og et lekent lydbilde, henger det hele tiden et mørkt bakteppe over andresingelen «House Of Glass». Rå låt.

PUP – «Free At Last»
Da punkrockerne i PUP skulle slippe sin nye singel «Free At Last» la de ute tekst og besifring på sosiale medier og ba publikum om å lage sin egne versjoner (uten å ha hørt originalen). Resultatet ble 253 bidrag, blant annet fra Finn Wolfhard (!), og en ganske så underholdende musikkvideo. Og selv om flere av publikumsbidragene var ganske så trivelige, var det absolutt ingen som var i nærheten av originalen. «Free At Last» er nemlig ikke bare kanadiernes beste låt til nå i karrieren, den innehar også årets kanskje sterkeste refreng!Bendik Hansen

Aiming For Enrike – «Hard Dance Brainia»
Etter å ha sett Aiming For Enrike nærmest hypnotisere et samlet Trondheim Calling- og Bylarm-publikum til whiplash-nikking, føles det på voksen tid med ny singel fra det rifftunge tospannet. I bandets lett gjenkjennelige stil er «Hard Dance Brainia» nok et møte mellom tunge, bestemte trommer og støyete, tungt effektbelagt gitar. Gitarist Simen Følstad Nilsen tråkker like mye pedal som rytterne i Tour De France, og de rullende loopingene sender elektriske signaler rett inn til ryggmargen. Snakk om å levere en real godtepose til alle riffentusiaster.

I Told No One – «This Is What» (Fra Urørt)
Den skjøre vokalen nærmest lister seg gjennom det store, luftige lydbildet i denne melankolske låta. «This Is What» er ifølge duoen en klassisk «coming of age», og tar for seg følelsen av å flytte hjemmefra for første gang. Tydelig inspirert av artister som Beach House og London Grammar, er dette en nydelig låt å ta med seg på solfylte vårdager.

Klemsdal – «Inbetween» (Fra Urørt)
Påbegynt som en rolig, Erik Satie-aktig låt må det kunne sies at Klemsdal tok en helomvending underveis da «Inbetween» ble snekret sammen. Inspirert av David Bowies «Stay» og Unknown Mortal Orchestra, er første singel fra Klemsdals kommende album en eneste stor fest. Med bongotrommer i høygir, bygget rundt konstant stigende energi, kunne deler av låta like greit vært signert gode, gamle Casiokids, barnemusikk-bandet som samlet en voksen fanskare med plastikksynther og fantasifulle tekster.

Hør «Inbetween» her!Anna Nor Sørensen

Sigrid – «Mine Right Now» (Ukas låt på P3)
Norges nye nasjonalskatt, Sigrid, slapp sitt etterlengtede debutalbum på selveste kvinnedagen og forventningene var selvsagt skyhøye. I tillegg til «gamle» favoritter som «Strangers» og en nypolert versjon av «Don’t Kill My Vibe», byr Sucker Punch på en string av nye popperler, inkludert energiske «Mine Right Now». Låta starter mykt og bygger seg gradvis opp mot et skikkelig power-refreng, med deilig, elektronisk produksjon og kraftige synther uten at Sigrids sterke vokal drukner.

Kindness (feat. Robyn) – «Cry Everything»
Etter å ha spilt ihjel det som har vært å oppspore av Kindness-relatert musikk siden forrige album, Otherness, ble sluppet i 2014, ble jeg mildt sagt ivrig da den New York-baserte artisten og produsenten annonserte ny musikk. Igjen teamer hen opp med Robyn, og igjen beviser duoen hvilket radarpar de er. Harmonien, housebeaten og den perfekte samplingen av Todd Lundgrens «Pretending To Care» minner meg på hvor mye jeg faktisk har savnet Kindness.Abiel Tesfai

Snow Boyz feat. Unge Ferrari og Arif – «Heia»
Gatebænger-alarm! Snøguttene har tatt på seg kondomdrakten som ekte spillere på landslaget. Vi snakker femmila, skisporet og selvfølgelig Holmenkollstafetten. De ønsker at alle skal heie litt ekstra på hverandre, og hvordan gjør man det? Man ringer Ferrari og Arif så klart. Snowboyz er lekne som alltid med sine gøyale rim, Hamars store stolthet Unge Ferrari representerer med sine chille vokaler og det spyttes harde flammer fra Arif.Peder Haugfos

Prins Thomas – «Feel The Love»
En av de store gutta innen norsk elektronisk dansemusikk er tilbake, og du kan rett og slett føle kjærligheten som er lagt inn i denne låta. Space-disco, skjegg-disco, fjord-disco, kosmisk disco eller Oslo-disco som mange kaller, det er en alternativ variant av house, techno og nu-disco. Treigt, langstrakt, simpelt og repetitivt, men på den positive måten. Usaklig fengende låt!

Melkeveien – «Hockey Pizza»
Mine to favoritter fra 90-tallet er pizza og hockeypulver. Det er ikke bare tittelen som tar meg tilbake i tid, for den elektroniske låta har et tydelig 80-tallspreg. Enkle trommeslag, en rekke synther som glir over i hverandre, frekke gitar-riff og en funky basslinje gjør at dette er en låt som passer for den nostalgiske klubb-danseren.

Kongle – «God natts søvn»
Det var en natt jeg sov så godt, synger de jazza Bergenserne. En låt med spennende tekst, en grøtete vokal og deilige akkord-progresjoner med gitarer og piano i et herlig samspill.
Selv kaller de det «skogsråkk», hvilket er en fusjon av psych, jazz og 70s prog, på så pent bergensk som mulig.

Svømmebasseng – «Grønnere gress»
Med titler som «Epleslang», «Klisjé», «Sølvfat» og «Innertier» glir låta «Grønnere Gress» pent inn i listen med deilig, sommerlig, lystig, discofisert og dansbar synth-pop. En låt med drivende, oppløftende rytmer, hyggelig tekst og flotte vokalharmonier. Hva er vel mer sommer enn grønt gress og et svømmebasseng?

PIGA – «You» (Fra Urørt)
Med en litt hes stemme som britiske SOAK og melodier som Ryan Adams er dette noe av det deiligere jeg har hørt en 25-åring fra Stavanger lage. Melankolikeren Birgitte Turøy Uleberg har åpenbart hentet inspirasjon fra folkmusikken og country-stilen «over there» med pedal-steel og det hele, men satt sitt lugne, nordiske preg på det hele.