Best akkurat nå

LES OG LYTT: Röyksopp, Okay Kaya og Eirik Aas er blant ukas anbefalte låter.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Justin Jesso & Seeb – «Bigger than»
Amerikanske Justin er kanskje en av Kygos tidligere våpendragere (på «Stargazing»), men han holder likevel ingenting tilbake når han løfter taket sammen med Trøndelag-duoen Seeb. Dette er akkurat den vitamin-injiseringen vi trenger i vintermørket. Gjør deg klar for oppløftning!

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder


The Game – «Stainless» ft. Anderson Paak
Når du sampler noe fra Tupacs dobbeldisk «All eyez on me» (ah, det var tider, hæ), den ikoniske rapperens mest populære album og undertegnede personlige Tupac-favoritt, bør det være bra. Det er «Stainless»! The Game og vestkyst-kompis Anderson Paak utfyller hverandre på sporet og begge gjør en glitrende jobb med å forme om sporet. Denne rullende soula beaten er bare snadder for øregangene.

Okay Kaya – «Baby little tween»
Nesodden er ballen. Okay Kaya er kjent for å lage melankolsk lo-fi, men det er som oftest en «groove» i bunn som gir låtene det lille ekstra. «Baby little tween» er et flott eksempel på det – pent, svalt og sporet setter i gang nakkemusklene sånn akkurat passe. La denne lydlegge inngangen til helga, du kommer ikke til å angre.

Wolfgang Wee, programleder og musikkprodusent


Madeon – «No fear no more»
Madeon slo gjennom som 16-åring med en remiks av Deadmaus i 2011; nå i 2019 er han en av Frankrikes største EDM-artister. Som tidligere, holder han det funky samtidig som han drar ned tempoet i sin nye «No fear no more».

Peder Haugfos, musikkjournalist


Röyksopp – «Shores of easy (lost tapes)»
Dette er en 14 minutters musikalsk reise i et drømmende og atmosfærisk lydbilde. Röyksopp har legendestatus innen norsk elektronika og har formet lydbilde sitt under nordlys og blant vill norsk natur. Denne låta er ikke ny, men har gjenoppstått nå som Röyksopp gir ut sine «lost tapes».

Deadmaus – «Satrn»
En klassisk instrumental syv-minutter fra den legendariske og produktive house-produsenten Deadmaus. Dette er oppløftende og storslagen progressiv house-musikk som gjør noe med energinivået til deg som hører på.

J00 – «Golden days» (fra Urørt)
Dette er fine greier! En låt i et poplandskap med pulserende rytmer og fengende melodier hvor det elektriske møter det akustiske i god harmoni.

Eirik Aas og Luna – «Aldri»
Rap og pop i god harmoni. Eirik Aas og den unge spiren Luna utfyller hverandre godt i denne låta. Med kort vei fra vers til refreng er dette en låt som setter seg som «ei kule», som jeg pleier å si. En låt som absolutt fanger de gode vibbene.

Morten Skogly, journalist


Thurston Moore – «Leave me alone»
Thurston Moore har spilt inn denne deilig skranglete og vindskeive coveren av New Order-låta «Leave me alone». Orginalen finner du på New Orders andre album, «Power, Corruption & Lies» fra 1983, og er rett og slett en gladlåt (i hvert fall musikalsk). Thurston Moore har tatt den ned i tempo og spilt inn en versjon som er sløyere og mer melankolsk, som sleip drivved i fjæresteinene. Moore er kanskje kjent for flere som medlem av Sonic Youth, men jeg forelsket meg noe voldsomt i soloplata «The best day» som kom ut i 2014, og spesielt låta «Speak to the Wild».

Bendik Hansen, journalist


Sol Strøm – «Hiding» (fra Urørt)
En skjør og fengende låt fra stjerneskuddet Sol Strøm. «Hiding» følger den nordiske elektronikaens typiske «less is more»-tankegang, men låter likevel friskt. Vokalen får virkelig rom til å skinne i den tidvis spartanske produksjonen. Her er det ikke implementert overflødige rytmeinstrumenter eller ekstra synther for å gi det slagkraft, men heller satset på samspillet mellom kald trommemaskin, bløte synther og volumiøs vokal. En artist å følge med på i tiden fremover!

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3