Best akkurat nå

Ina Wroldsens nye låt «Obsessed» er en av sangene vi er besatt av akkurat nå.

På den nye låta til Ina Wroldsen samarbeider hun med en ung produsent fra Litauen, og vi er allerede hekta på «Obsessed». Her er 10 låter vi mener du bør sjekke ut.

Best akkurat nå

Her er musikkprofilenes nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken


Anab Ayan Suleiman

Lil Nas X – «Old Town Road»
Nå er «Old Town Road» endelig tilgjengelig på Spotify! Det var på tide med tanke på at den først ble utgitt tidlig desember i fjor. Denne country-inspirerte traplåta har offisielt gått viralt takket være memsa fra TikTok. Brukerne av appen lager en video der de kler seg ut som en cowboy og danser, mens refrenget spilles i bakgrunn med bassen skrudd hele veien opp. Hvis du liker musikk som dette, bør du sjekke ut vår nye nettradio P3X.


Peder Haugfos

Killer Kid Mozart – «Brain»
Fengende gitar-rock fra Elverum. Deilige riff, catchy melodier og et litt støyete preg. Man kan høre at bandet har medlem fra blant annet det gjenoppståtte Elverums-bandet «Team Me». Band-navnet «Killer Kid Mozart» er kuriøst i seg selv, så til deg som hadde en forventning om at dette skulle være klassisk musikk og ha noe med Mozart å gjøre, så er nok ikke dette noe for deg. Siden de ble Ukas Urørt for et par år siden så har de utmerket seg på den norske indie-rock-scenen. Rist løs, dans og nyt deres nyeste plate «For The Night» i sin helhet.

Oh See Demons – «Expectations» (Fra Urørt)
Punkrock fra Bergen, men med et litt poppa preg som gjør dette til en kraftsalve av en låt som handler om å tørre å bryte ut av komfortsonen og gamle vaner. Vestlendingene har blitt anbefalt av P3 Urørt flere ganger, og har utmerket seg med låter med en stor bredde når det kommer til musikalske innflytelser i sjangre som hardcore, pop og punk. Gitarspillinga er catchy som få, og sørger for at dette er en låt som fester seg som ei kule.

Roosevelt – «Everywhere»
Låta som toppet Billboard Hot 100 på 80-tallet har fått nytt liv av den tyske synth-popperen Roosevelt. Låta er originalt laget av det britisk-amerikanske Fleetwood Mac som virkelig regjerte på 80-tallet med hit på hit. Den unge, tyske produsenten og singer-songwriteren Marius Lauber vet å lage fengende musikk og har tatt og spriket opp låta med pulserende synther, tamburiner, funky gitar-riff og masse mer synth. Om du ikke liker Roosevelt sin tolkning, vil jeg driste meg til å anbefale en annen låt i denne låtanbefalingen; originalen fra 1988.


Anna Nor Sørensen

Tame Impala – «Patience»

Tittelen på Tame Impalas første låt på fire år kunne ikke vært mer passende, og heldigvis beviser «Patience» at ventetiden var verdt det. Låta er på alle måter en forlengelse av Currents fra 2015, et album undertegnede har spilt nærmest ihjel. Det drømmende lydbildet og den psykedeliske vokalen til Kevin Parker er fortsatt på plass i kjent Tame Impala-stil, men her får vi også servert en delikat pianolinje og elementer inspirert av 70s disko og 90s house. Kjenner på kroppen at dette blir en ny favoritt i min Spotify-liste.


Bendik Hansen

Iris – «Romance is Dead»
Nærmest plettfritt oppbygd, med en underliggende hjerteslagslignende puls, er Iris sin nyeste låt nok en pekepinn på hvorfor internasjonal musikkpresse med stadighet vender blikk og ører mot Norge. «Romance is Dead» er dessuten en nydelig oppvisning i hvilken enorm kraft en rolig vokal kan ha. Iris er definitivt en artist du bør følge videre på veien – for her lukter det suksess!

Hester V75 – «Hemmelig Sone»
Hestene er omsider ute av stallen, denne gangen inspirert av «Dolce Vita» – en legendarisk discosviske signert Ryan Paris. «Hemmelig Sone» er i kjent Hester V75-stil nesten karikaturisk avslappet og behagelig avrundet i kantene. Bergenserne kan fremdeles smykke seg med å være blant hiphop-Norges sterkeste tekstforfattere, og spiller her godt på lag med polerte åttitallsvibber og sensuell mykporno-saksofon.

Finding Neo – «School» (Fra Urørt)
Med en basslinje som sjarmerer, frekk klimpring på Fender Rhodes og stilsikker soulvokal er «Time» den perfekte lounge-låt! Sangen gir velmente nikk til Estelles «American Boy», men legger seg på en noe mer behagelig linje – særlig når gitarpartiet trolig tilhørende sørligere strøk melder sin ankomst mot siste refreng. En urørt-låt som føles litt mobbende når vårregnet slår mot vinduene (uten at det er negativt).


Nina Gjertsen

Jimmy Smash – «Everglance»
Både soul, RnB og 80talls-vibber fra Jimmy Smash i deres siste singel «Everglance». Melodilinjer og refreng som fenger i en varm og god produksjon. Og om du har et hjerte for saksofonsoloer er det bare å henge med mot slutten av låta!


Daniel Ramberg

Ina Wroldsen feat Dynoro – «Obsessed»
Et lite øyeblikk var jeg sikker på at Dynoro var en nordisk leverandør av sengetøy, og synes sånn sett det var et tidstypisk og interessant samarbeid for Ina Wroldsen (content marketing snirkler sine dyneselgende tentakler inn overalt), men så feil kan man også ta: Han er jo selvsagt den 19 år gamle produsenten fra Litauen, mest kjent for «In My Mind» med Gigi D’Agostino! Nå blir han forhåpentligvis best kjent for denne låta, som tar Ina Wroldsen litt tilbake til det soundet HUN kanskje er best kjent for.