Best akkurat nå

Årets julelåt som ikke er en julelåt? Herlig elektropop? Psykedelisk rock? Hiphop? Sjekk ut ukas nye låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Kakkmaddafakka – «Baby»
ENERGI KOM IGJEN! «Baby» er Kakkmaddafakkas første singel fra en EP bandet skal gi ut i april, på plateselskapet med (det muligens litt teite, muligens selvironiske) navnet Bergen Mafia. Sist Kakk var inne på våre Best akkurat nå-lister takket P3s Anna Nor Sørensen «de som takkes kan for at Kakkmaddafakka finnes og stadig beriker livet mitt med glade og oppmuntrende toner», og det er ingen grunn til å slutte å takke. «Baby» er et nytt tilskudd til Kakkmaddafakkas store låtskatt av sanger du kan skli stilig (men kontrollert) ned en isdekket bakke til eller spinne rundt i snødrevet med armene ut til siden til. Årets julelåt som ikke er en julelåt, kanskje? Så takk til dere, Kakkmaddafakka, og kanskje også dere, Bergen Mafia, for at dere fortsetter å gjøre det dere gjør. Til tross for to unektelig underlige navn.

Bendik Hansen, journalist

Tame Impala – «Posthumous forgiveness»
Sløv og deilig psykedelisk rock fra Tame Impala. «Posthumous forgiveness» er et svevende stykke musikk hvor det virkelig flommer over på alle kanter. Både hva gjelder kreativitet og diverse effekter. Kevin Parker legger i kjent stil ikke bånd på seg selv, noe som gang på gang befester posisjonen hans som en av de kuleste produsentene for tiden. Jeg heier på dette frieriet til det enda friere. Tame Impala er etter min mening ekstra spennende når det virkelig sklir ut. Du må ikke la deg skremme av låtas lengde, da den fortoner seg som to låter i en.

The Good The Bad and The Zugly – «Corporate rock»
Rocken lever! GBZ leverer! Bandet følger heldigvis fremdeles sin egen skranglete, barske og morsomme oppskrift til punkt og prikke. «Corporate rock» er ikke bare fylt til randen av raffe gitarpartier og heseblesende vræling. Her har også linjer om gründervirksomhet og livet til den moderne, lettstressa businessmannen fått plass. Snakk om effektivisering av god stemning, da. Heldigvis ikke lenge igjen til oppfølgeren av fjorårets beste rockeskive, «Misanthropical house» kommer!

Zueva – «Distant» (Fra Urørt)
Det begynner å bli køddete mye bra elektronisk- og ambient musikk produsert i Norge. Denne låta er intet unntak! Jeg blir nærmest trollbundet av den enkle produksjonen i møte med den hviskende, forsiktige vokalen. En artist å følge med på fremover.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder

French Montana – «Coke wave boys» ft. Chinx, Max B
Foruten det eksepsjonelt svake forsøket på å gjenskape megahiten og nyklassikeren «Unforgettable» på «Out of your mind», så er French Montanas selvtitulerte tredjealbum temmelig godt skrudd sammen. Et variert lydbilde, som svaier fra afropop, breakbeats, reggaeton, r&b og mørke trapbeats, gjør det sjeldent kjedelig. «Coke wave boys» går under sistnevnte kategori, og en herlig overraskende bonus er at den veksler halvveis i låten og sampler The Roots – «What they do». Råstilig og stemningsfull. Denne er ukas klare ener for meg.

Sindre Reinholt, programleder

Sløtface – «New year, new me»
Sløtface med deilig melankolsk nyttårsmusikk. Nå er tiden mange bruker til å summere opp alt fra året som har gått og hva som skal bli bedre på nyåret. Vokalist Haley Shea fanger følelsen jeg sitter med når hun synger «new year, new me, it’s the greatest lie I ever tell myself» for det er jo lite sannsynlig at noe forandrer seg på sekundet idet klokka bikker 00:00. De rolige indie-tonene får en til å roe ned nervene i den litt hektiske julehverdagen.

Arianrhod Engebø, programleder

Sofia – «Don’t want to lose a friend»
På jakt etter en låt med nydelig melodi, fløyelsmjuk vokal og følelsesladd tekst? Flinke Sofia har sammen med Coucheron snekret sammen en låt som er nøyaktig sånn. På «I don’t want to lose a friend» synger Sofia Hyttedalen om vennskap på en måte mange kan kjenne seg igjen i. Pakka inn i fortryllende melodi, mener jeg at denne fortjener en plass på chille-spillelista di. Kanskje til og med på julelista.

Sassy 009 + Clairo – «Lara»
Okay, wow! Dette samarbeidet kommer til å gjøre deg mo i knærne. Sassy 009, eller Sunniva Lindegaard som hun egentlig heter, lager herlig elektropop som låter bra for seg sjøl, men med stjerneskuddet Clairo på laget blir resultatet ikke annet enn ✨magisk✨. Clairo har tidligere laga musikk i lag med Mura Masa og Charlie XCX og er kjent for sin svevende, drømmende vokal. Denne vokalen gjør seg særs godt i miksen med Sassy. Her snakker vi både god produksjon, dansbar beat og fort en god dose gåsehud.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3