Best akkurat nå

«Animal» er den første singelen fra Auroras kommende album, og en av 14 låter vi mener du bør høre på i helga.

Ny uke, ny musikk! Hva er vel bedre enn å gå inn i helga med en oppdatert spilleliste på øret?

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikkenRonny Brede Aase

Catfish and the Bottlemen – «Longshot»
Eg elskar debutalbumet til dette britiske bandet med tullete namn, og denne singelen tydar på at eg kan gle meg veldig til ein ny runde med nye låtar i 2019! Ingenting er som når du må trykkja på repeat-knappen fordi du blir overlukkeleg av ny musikk, og det måtte eg med denne. Euforisk og poppete rock av beste sort.

Dean Lewis – «7 minutes»
Viral-guten frå Australia er ute med ny singel. Pur pop om kjærleikssorg. Men denne traff meg litt ekstra. Eg trur det er skildringa av å køyre ut av byen i fyrste vers som gjer det. Når Dean forlet det som no er ekskjærasten hans, og passerer baren der dei klina fyrste gong. Og parkeringsplassen utanfor kinoen, der dei var så oppslukt av kvarandre at dei aldri fekk sett film. Typiske saker dette, men eg trur den genuine følelsen hos herr Lewis i dette verset, gjorde at eg vart reint sentimental av alle fine ting eg sjølv har opplevd. Tenk deg alle dei vakre augeblunkane som skal vera med deg i minnet til du døyr. Det kriblar i kroppen når eg malar vakre bilete i hovudet av fine ting som var. Og sidan Dean Lewis fungerer som katalysator for meg, kan det jo hende han gjer det for deg òg. Difor måtte eg rett og slett anbefale denne.Anna Nor Sørensen

Aurora – «Animal»
Dyktige Aurora står bak ukas låt på P3, og igjen imponerer 22-åringen med en vokalprestasjon som er som balsam for ørene og et dramatisk altpop-refreng som jeg godt kunne danset til på klubben. Jeg elsker hvordan hun tar det groteske i oss mennesker, et slags jaktinstinkt etter noe større og bedre, og får det til å høres delikat ut. Dette er den første singelen fra Auroras tredje album, som slippes en gang i år, og jeg tror det all grunn i verden til å glede seg.

Vampire Weekend – «Harmony Hall»
Det er bare å ønske de amerikanske indie-rockerne i Vampire Weekend hjertelig velkommen tilbake etter hele seks år! Jeg innså ikke hvor mye jeg har lengtet etter ny musikk fra denne gjengen før de nylig annonserte nytt album og slapp to singler i samme slengen. «Harmony Hall» er lett å høre på, samtidig som man oppdager nye elementer for hver lytt. Den rytmiske gitaren og de lystige pianolinjene hører man dog fra første sekund, og i kjent Vampire Weekend-stil er dette en låt som rett og slett får deg i godt humør.

Kakkmaddafakka – «Runaway Girl»
Jeg takker de som takkes kan for at Kakkmaddafakka finnes og stadig beriker livet mitt med glade og oppmuntrende toner. Bandet er nå dessverre et medlem fattigere, men det har heldigvis ikke stoppet dem fra å bli en låt rikere. «Runaway Girl» er stappa med fengende indie-gitarer, tunge synther og sjarmerende vokal, og hvis min research stemmer er dette nok en smakebit på et nytt album som kommer i år.

Charlotte Qvale – «Oslo (Gets Cold This Time Of Year)»
Låta er forsåvidt ikke så ny lenger, men det er den nydelige musikkvideoen som hører til. Charlotte Qvale har med «Oslo (Gets Cold This Time Of Year)» satt ord på det jeg tror mange føler på om vinteren, kanskje spesielt i januarmåned, at dagene er mørke, lange og litt kjipe å komme seg gjennom. Med musikkvideoen får vi billedlig bevis på hvorfor det er verdt å komme seg opp og ut. Det som venter utenfor døra er jo tross alt ganske vakkert og livlig.Jørn Kaarstad

Teenage Bottlerocket – «I Wanna Be a Dog»
Endelig er de amerikanske «ramonescore»-entusiastene i Teenage Bottlerocket tilbake med nytt materiale, og første singel fra den kommende fullengderen «Stay Rad» skuffer ikke. «I Wanna Be a Dog» byr kanskje ikke på noen store overraskelser i form av musikalitet og uttrykk, men det gjør absolutt ingenting så lenge Teenage Bottlerocket høres ut akkurat som, ja, Teenage Bottlerocket. For fans av Ramones, Screeching Weasel og generelt alt Ben Weasel har vært involvert i.

SWMRS – «Trashbag Baby»
Gjengen tidligere kjent som Emily’s Army er for alvor iferd med å bli noe annet enn «bandet til sønnen til han i Green Day». For både med 2016s «Drive North» og de påfølgende singlene fra den kommende fjerdeplata «Berkeley’s On Fire» har kvintetten virkelig funnet sitt eget uttrykk. Siste singel «Trashbag Baby» er en leken surfpunk-aktig sak med både gitar- og melodilinjer som setter seg. Anbefales for fans av FIDLAR og PUP.Alice Refsdal

Half Alive – «arrow»
Med en god blanding av indiepop, elektropop og poprock, kommer bandet fra California med nok et solid musikkverk. Bassriffene bærer deg fra strofe til strofe, og refrenget kommer som en vakker bølge av elektroniske lyder, og en lys og lett vokalen. Og om du ikke har hørt Half Alives «still feel.» enda, burde du løpe og høre begge asap!

Ben Howard – «Heave Ho»
Mitt første møte med Ben Howards musikk var på en festival for noen år siden. Jeg husker hvordan låtene smeltet i ørene mine og ga meg en slags euforisk følelse av å sveve litt på en marshmallow-sky. Den følelsen fikk jeg på nytt da jeg satte på denne låta. Er det én låt som senker pulsen og gir god hjertero, er det denne. En å putte på «chille»-lista!

Tender – «Closter Still»
Elektropop-duoen fra England kommer med en låt full av motsetninger – på den ene siden er lydbildet funky og fengende, på den andre blir vi serverte en tekst så dyp at den rister godt i sjela. Men det liker vi! Albumet deres «Fear of Falling Asleep» har for øvrig flere godbiter, deriblant «Handmade Ego» og «No Devotion», anbefaler deg å sjekke dem ut også.Peder Haugfos

Uppermost – «Open Hearts»
Fransk, atmosfærisk og stemningsfull elektronisk musikk. En orkestralsk stemning med strykeorkester og pulserende synther. Uppermost beveger seg innen det chille segmentet og sjangere som progressive house, electro house og electroclash. For meg er dette den perfekte musikken å ha på øret når man skal stå på ski i det norske høyfjellet.

HVX – «Lucid State» (fra Urørt)
En låt som er slående lik den over. Atmosfærisk og stemningsfull elektronisk musikk. Denne låta er nylig anbefalt av P3 Urørt og er laget av den relativt ferske produsenten Philip Støhle fra Ålesund. Blir spennende å se hvor han tar veien videre i musikk-universet!

Miscél – «dawn» (fra Urørt)
Dette er chill lofibeat med god gammaldags vinyl-knitring. Denne typen musikk kan man høre på i timevis uten å gå lei. Den perfekte musikken å ha i bakgrunnen når man leser til eksamen, lager middag eller sitter og stirrer i veggen uten mål og mening. Artisten Dawn er fra Arendal og denne beaten er nylig anbefalt av oss i P3 Urørt.