Best akkurat nå

Ruben har sluppet debut-EP og Lars Vaular er endelig tilbake med ny låt. Dette er ukas favoritter.

Det kommer kanskje overveldende mange nye låter ut hver uke, men man hører fort hvilke som fortjener en plass i spillelista. Dette er våre nye favoritter, og det er blant annet stjerneskuddet Ruben, Fieh, et av Norges råeste liveband, og ringreven Lars Vaular som imponerer oss denne uka.

Best akkurat nå

Her er musikkprofilenes nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

 

Daniel Ramberg, musikksjef i P3


Ruben – «Power»
Ruben har sluppet EP i dag, og med det slipper han også sin nye singel «Power», som baner seg vei inn på P3s spillelister som neste ukes «Ukas låt». Storslagne strykere, et refreng som passer perfekt inn i en plaskregntung musikkvideo med dramatiske drone-shots, og en lett gjenkjennelig tekst om å ha litt mye på plakaten og ikke helt takle at ting man ikke har kontroll på tar kontroll. Godt det er mange røde dager i mai. Bonus: Ruben har med seg Emma Steinbakken på EP-ens første låt «Melancholia», og det er en ypperlig anledning til å se igjen Rubens P3 Live-cover av Steinbakkens «Not Gonna Cry».

Fieh – «Flower»
Fieh er et av Norges råeste liveband (fortjent nominasjon til Årets live på fjorårets P3 Gull!), men har ikke Norges råeste antall låter ute. Heldigvis kom det det en dobbeltsingel på Vibbefanger i dag, og førstelåta «Flower» blir å høre på P3 i ukene fremover. Hvis du ikke skrur opp volumet og danser vaggende (jeg sier ikke at du er tjukk, du er bare litt dårlig til å danse) i kontorlokalet eller på badet eller på gatekjøkkenet når du hører den soloen på slutten vet jeg ikke helt hva jeg skal gjøre med deg.


Abiel Tesfai, programleder i P3X


Snow Boyz – «1%»
Den følelsen når det er lørdagskveld, klokken er 01:30 og du er våryr som aldri før. Da hjelper det fint lite å prøve å få tak i «baby girl» med kun 1% på telefonen. Det har skjedd den beste av oss. Og denne gangen er det Snow Boyz som sliter med batterinivået. Med litt «slow wine« og ikke minst en «dutty wine» kan det bli en varm affære hvis de får tak i jenta med kun 1%.

Stormzy – «Vossi Bop»
Stormzy er tilbake etter nesten to år i et musikalsk hi med kun fokus på turnélivet og stikk mot det politisk Storbritannia. Stormzy stopper heller ikke der, sjekker du ut musikkvideoen til «Vossi Bop», så er det en del subtile meldinger lederne av landet mest sannsynlig ikke setter pris på. Men hva er «Vossi Bop»? Det er en viral dans som nå har fått en egen låt, litt som Silento sin landeplage «Nae-Nae/Whip». Hva kan du gjøre på en fredagsettermiddag? Ta på favorittlåta de og «do the Vossi bop». #MERKY.

Lars Vaular – «Kroppsspråk»
Jeg får virkelig lyst til å slippe meg helt løs når jeg hører «Kroppsspråk», for det gjør Lars Vaular på denne låta. Vaular har blitt singel og om det er inspirasjonen bak låta, veit jeg ikke, men «På punktet mange har gitt opp / Sier du har fått nok, men du må gi og ta i et forhold» tilsier det. Låta er uansett gøyal, leken og han «synger med den stemmen som han har». Jeg får UK-vibber og kunne lett hatt vokalisten Jess Glynne på en norsk-britisk remiks. Lars, få det på!

 

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3


Pish – «Price»
Jeg hadde egentlig store planer om å skrive at denne låta kom som bestilt med sommerværet vi plutselig fikk servert, men siden vi lever i en klimakrise og det plutselig begynte å !!!SNØ!!! må jeg tenke nytt. Været ute er kanskje nitrist, men hvis du setter på «Price» av Pish, lukker øynene, plasserer føttene i en sånn sandkasse som Tommen i den ikoniske, norske ungdomsfilmen Svitsj har, og skrur volumet så høyt som overhodet mulig blir det i det minste sommer i sinnet. Kakkmaddafakka-vokalisten (en av to, for ordens skyld) byr på lystige vibber, nostalgiske gitarlinjer og lekne synther som får deg i godt humør.

«Charlie Skien – Snø»
Andreas Høvset aka Charlie Skien, kjent fra band som Verdensommet og Softcore untd., er ifølge meg en av Norges mest spennende vokalister om dagen. En dyp, hes røst er det klart vi har hørt før, men det er noe unikt over det her – du skjønner hva jeg mener du når du hører. «Snø» er en mørk klubblåt om klaustrofobi i store folkemengder, som er avslappende og dansbar på samme tid. Høvset har med seg tre dyktige karer på produksjonssiden: Vetle Junker (også Verdensrommet og Softcore untd.), Mathias Humlen (Fakethias og Softcore untd.) og Peder Niilas. Det høres på den dype bassen og skarpe beaten, og skaper et lydbilde som gir meg følelsen av å være på en tettpakket kjellerklubb med røykmaskiner, mens teksten beskriver hvor slitsomt nettopp det noen ganger kan være.

Mannequin Pussy – Drunk II»
Er det lov å kalle dette Paramore for voksne? Jeg ble nemlig så endeløst trist den dagen jeg innså at jeg hadde vokst fra Paramore og emo-preget deres. Hvilket band skulle validere mine følelser og gi meg lyst til å knuse en tallerken eller to nå? Det skulle vise seg å bli Mannequin Pussy. Bandnavnet kunne vært nok i seg selv, men jeg sier ikke nei takk til rastløs og melodiøs rock heller. Verselinjen «I still love you, you stupid fuck» stikker seg spesielt ut hos meg, og til den som måtte trenge den i skrivende stund: værsågod.

 

Håvard Røsæg, musikkjournalist i P3


Dorian Electra – «Flamboyant»
God damn! Selvinnsikten er i alle fall på plass når Dorian Electra synger «No taste for subtlety / And no time for restraint / No, oh, I go all the way»: Denne herlig overdådige poplåta sparer ikke på noe — hverken karatespark-fremkallende synther, cheesy pianomelodier og auto-tune nok til å få bestemoren din til å høres fet ut. Også videoen er en ellevill kostymefest uten like, der Electra – som ikke ønsker å bruke kjønnet pronomen – tar tilbake «flamboyant» som hedersbetegnelse. Hen har tidligere samarbeidet med Charli XCX på den, i mine øyne, smått undervurderte plata Pop 2. I likhet med Charli, blander «Flamboyant» den spinnville og syntetiske PC Music-aktige produksjonen med en tekstlig selvtillitsboost – perfekt for uironisk dansing foran speilet.

Slowthai – «Nothing Great about Britain»
Den Øya-aktuelle rapperen er noe av det mest britiske jeg kan tenke meg. Men langt ifra på den tedrikkende, revejaktende «Downtown Abbey»-måten. Fyren ble født av en tenåringsmor og vokste opp i et arbeiderklassestrøk i utkanten av Northampton, noe den desillusjonerte musikken bærer preg av: «Nothing Great about Britain» er en mørk og sint grime-låt som legger lista høyt for det kommende debutalbumet.

Torgny – «Debris»
«Fy faen, denne låta er bare noe dritt! Pikk, fitte, faen!», utbryter Torgny i denne 8 minutter lange «spoken-word-ranten». Låta i seg selv er ikke dritt, men den tidligere hardcore-musikeren spyr virkelig ut all dritten sin over en lavmælt og dyster beat. «Debris», angivelig den første av 15 kommende låter fra Torgny, er en ubestemmelig, men usedvanlig ærlig terapitime full av motsetninger: norsk og engelsk, mann og kvinne, selvforakt og forakt for alle andre.

 

Peder Haugfos, journalist i Urørt


Catnip Cloud – «Nighttime» (Fra Urørt)
Billig elektronika fra Hordaland. Med det mener jeg at Kjartan Thorkildsen aka Catnip Cloud beviser at man ikke trenger penger for å lage god musikk. Det skal sies at sist jeg traff Catnip Cloud på en butikk i Trondheim så hadde han prestert i å få ødelagt laptopen sin grunnet en vase med vann som hadde veltet over den. Siden han er student så ble musikken hans kanskje ikke så billig som først antatt. UANSETT: Catnip Cloud sine produksjoner er preget av vakre melodilinjer, et atmosfærisk lydbilde med dråpe-synther og vrengte lyder. Han tar ofte hverdagslige lyder inn i musikken, for eksempel lyden av en raslende kjetting som han gjør om til en synth. En spennende artist innen norsk elektronisk musikk!

Funkin Matt – «Ultraviolett Extended Mix»
Tønsbergmannen og house-produsenten Mats Ronander er tilbake med ny og spennende klubbmusikk. Han har lenge vært en snakkis i Urørt-universet, klubb-Norge og i det store utland. Han befinner seg i et lydunivers som er preget av både futuristisk house og techno, og er kjent for sine gjenkjennbare melodier, grundige lyddesign og beats som får enhver til å ville danse, men samtidig gjør deg tankefull.