Best akkurat nå

Optimistiske sommervibber fra Sondre Justad og pengesterk norsk rap. Her er våre favorittlåter akkurat nå!

Du vil gjerne være en person som sjekker ut ny musikk, men bare innrøm det – du hører det samme gamle igjen og igjen fordi det er for mye nytt å følge med på. Men frykt ikke! Vi har gjort halve jobben for deg – her er noe av det beste fra norsk og internasjonal musikk denne uka!

Best akkurat nå

Her er P3-folkas nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Ronny Brede Aase, programleder i P3


Sondre Justad – «Fontena på Youngstorget» (Ukas låt på P3)
«Denne våren skal vi få det til», kviskrar Sondre Justad i øyret på ein person han likar, på sin nye låt. Og denne våren skal Sondre – gjennom nostalgiske, gjenkjennbare tekstar og Håkan Hellstrøm-inspirerte melodiar – nok ein gong få til å vera perfekt soundtrack. Til dei vår- og sommardagane som er så nydelege og «eg vil vere her for alltid»-aktige at kun Sondre Justad kunne oppsummert dei på ein god nok måte.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3


Beharie – «Losing My Mind»
Hvis Leon Bridges, Michael Kiwanuka og John Legend fikk et barn sammen ville det vært Beharie. Den norske nykommeren har bakgrunn fra klassisk musikk og musikaler, men debutsingelen «Losing My Mind» er en sjelfull r&b-låt med elektroniske elementer og en sterk vokal med avslappende effekt. Øregangene mine sier meg at det er lurt å følge med på Beharie fremover.

Shikoswe – «Secret Bower»
Helt siden Shikoswe fremførte denne nydelige låta live hos Ruben har jeg ønsket meg en offisiell versjon å legge i spillelista. Mine bønner har endelig blitt hørt og nå kan jeg nyte denne drømmende indiepop-perlen hvor som helst, når som helst. Det starter mykt med akustiske gitarlinjer og Shikoswes distinkte vokal og ender i et lydbilde som grenser til det shoegaze-aktige. Nok en dritfin smakebit på debutalbumet som kommer senere i år.

Tobi ft. VanJess – «Come Back Home»
Jeg har vært på skattejakt og funnet gull. Tobi var et nytt navn for min del og det første som pirret nysgjerrigheten min ved denne låta var faktisk coveret. Men altså… Du veit når du setter på noe ikke og aner hva du skal forvente, og så blir du helt satt ut av hvor bra det er? Akkurat sånn var det første gang jeg hørte «Come Back Home». Den rytmiske nynningen fenger meg fra første sekund, den skarpe perkusjonen får meg til å vippe noe vakent med foten og den akustiske gitarlinjen gir låta et tropisk uttrykk. Dessuten bistår søsterduoen VanJess med nydelig vokal i tillegg til Tobis sjelfulle og spennende stemme. Nei, dere, dette er noe av det beste jeg har hørt i det siste.

Abiel Tesfai, programleder i P3X

Aazar ft. Swae Lee & Tove Lo – «Diva»
Finnes det egentlig en sommer uten Swae Lee på vokal? Først var det «Unforgettable» med French Montana, deretter var det «Guatemala» med hans partner Slim Jxmmi i Rae Sremmurd. I dag slapp han en ny låt med Aazar og svenske Tove Lo. «Diva» er i samme landskap som de to andre låtene. Det er den klassiske Swae Lee-vibben vi får servert, hvor hans vokaler rir gjennom hele beaten med hjelp av Tove Lo. Den franske artisten Aazar, signert til Mad Decent, har produsert låta og det er mye mulig han er inspirert av sin kompis fra Paris, selveste DJ Snake. Dette ligger i både afrohouse- og dancehall-landskapet, noe som gjør at denne fort kan bli en favoritt blant danseglade sjeler.

Ed Sheeran ft. Justin Bieber – «I Don’t Care»
Dette har vi ventet på lenge. Da Justin Bieber sto på scenen med Ariana Grande på Coachella viste han sjukt mye kjærlighet til fansen hennes og lovet ny musikk veldig snart. Selv om Ed Sheeran og Justin Bieber har jobbet sammen før, blant annet med «Love Yourself», har de aldri sluppet en låt sammen. «I Don’t Care» ble sluppet i dag, men magefølelsen min sier at denne har ligget i hvelvet en lang stund. Den minner en del om megahiten «Shape of You», med mange av de samme elementene og omtrent det samme tempoet. Snakker vi 2019s største hit?

Peder Haugfos, journalist i Urørt

Mylo & Louis La Roche – «Lovers»
Dansbar disco-musikk! Dette er en låt med føttene godt plantet i NU-disco-sjangeren. Musikken minner om de store norske disko-kongene Todd Terje, Lindstrøm og Prins Thomas. «Lovers» er en klubb-låt med rytmisk perfeksjon, funky bass, luftige synther, repetitive beats, frekke modulasjoner og et godt driv som får deg til å vrikke på hofter, klappe med hender, smile bredt og lengte tilbake til 80-tallets Italia.

NASAYA & Sara Diamond – «Patterns»

Nasayas musikk smelter sammen jazz, elektronisk, pop og klassisk rock. «Patterns» er en behagelig og lun låt med noen særdeles funky bass- og gitarriff og en repetitiv beat i bunn som får denne låta til å klistre seg på hjernen etter et millisekund.

Ponette – «Meltdown» (fra Urørt)

Hardt og fengende. En kombinasjon av grunge-attitude med fengende, mørk popmusikk, masse glitchende gitarer og metalliske lydeffekter. Dette er en spennende dame innen norsk elektronika og denne låta minner meg om den internasjonale legenden FLUME.

Håvard Røsæg, musikkjournalist i P3

Girl In Red – «Dead Girl In The Pool»
Du våkner opp på sofaen, ør i hodet, uklar i blikket. Det er stille i huset, vage minner fra kvelden i forveien ligger spredt overalt. «Så det er dette som er livet», tenker du. Men nei, gjennom vinduet ser du noe flyte i bassenget ute i hagen. Det er kroppen din, du er død. Døden føles mistenkelig likt som livet, tenker du. Så trekker du på skuldrene, går bort til stereoen og setter på Girl In Red sin nyeste, den akustisk drømmende «Dead Girl In The Pool». Du tenker: «Denne er så god som jeg har lært meg å forvente fra denne produktive 20-åringen som ble kåret til Årets Urørt i fjor». Mens du begynner å raske sammen panteflaskene, synger du med og smiler.

Isak Shorty – «Penga»
Det er lønningsdag i norsk rap i dag. «Cash kommer inn» for Larsiveli og gjengen, men av finansorienterte låter er det nok den unge Ålesund-rapperen Isak Shorty som har fått størst avkastning på investeringen sin. «Penga» er intet mindre enn en hardtslående banger om et tidløst tema, selvsikkert og stilsikkert fremført oppå en mørk, blåser-basert (!) beat. Dette er første låta fra Shortys kommende debut-EP, så lurer du på hvor i norsk rap du skal sette penga dine i fremtiden, se ikke lenger enn hit.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i P3

Jhene Aiko – «Triggered» (freestyle)
«Cause when I get mad, I get big mad», synger Def Jam-artisten på sin seneste freestyle og jeg føøøølte den. Fansen har lenge spekulert i at hennes neste utgivelse skulle bli en disselåt mot ekskjæresten Big Sean – og de hadde rett, bare hør på teksten. «Triggered» er en emosjonell, skjør og vakker freestyle om kjærlighetsbrudd som jeg tror mange kan relatere seg til.