Best akkurat nå

Bigbang, Imagine Dragons, Calvin Harris og legenden D’Angelo bidrar sterkt til den beste nye musikken denne uka.

Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. Vi er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke.

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista.

Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Ruben Gran

D’Angelo – «Unshaken»

Han har hatt en snodig og trist karriere, godeste D. Det tok han for eksempel 14 år å komme tilbake med nytt materiale etter andrealbumet – og mesterverket – Voodoo. Mange av de årene var neppe verken sunne eller gode for han. Jeg aner ikke hvordan han har det nå om dagen, men jeg vet at denne sangen oser av ørken, byr på en D’Angelo i sine lavere register og er til å bli fullstendig hensatt av. Ja, også er den på soundtracket til Read Dead Redemption 2, uten at dét er så viktig.

Anna Nor Sørensen

Dreams We’ve Had – «Perfectly Out Of Place»

Minneapolis-bandet har på kort tid rukket å overbevise meg ved flere anledninger. Denne drømmepop-perlen begynner å bli noen uker moden nå, men det ville vært en stor tabbe å la den passere i stillhet. Jeg elsker hvordan låta bygger seg opp med glitrende synth, dunkle trommebeats og melankolske gitarlinjer, og at vokalen fungerer mer som et bakteppe. Hvis noen store bedrifter der ute skal lage en emosjonell reklamefilm snart, her har dere låta dere trenger.

Nina Gjertsen

SOLÅ – «Can not hide»

En nedstrippet, men samtidig interessant produksjon med et behagelig soul- og RnB-preg, og ikke minst en tilbakelent og fin vokal. Passer perfekt til en rolig søndag. SOLÅ har et spennende uttrykk, gleder meg til å høre mer!

[soundcloud url=»https://api.soundcloud.com/tracks/543973134″ params=»color=#ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true» width=»100%» height=»80″ iframe=»true» /]

Alice Refsdal

ViVii – «And Tragic»

«And Tragic» er ei folkete indie-låt, med gitarklimpring som kan minne om snøkrystallar som fell omkring deg. Den svenske trioen kastar tryllestøv og trollbind deg frå fyrste tone, og gjev i alle fall litt emosjonell varme mens kulda bit i kinna og kilar nasen. For kva er ikkje betre enn å balsamere sjela med litt melodiøs djupe no i den verste mørketida?

Imagine Dragons ft Lil Wayne – «Believer»

Eg kan aldri motstå Imagine Dragon sine marsjerande trommerytmar, ei heller den djupe «droppen» som er lett å kjenne seg att i, og som får det til å riste i skjelettet. Morosamt er det også at Lil Wayne har hengt seg på, og leverer så det susar. Denne versjonen av hitlåta gjer meg absolutt til ein «Believer».

Peder Haugfos

Bigbang – «GLORY CHORD»

Storstilt og oppløftende norsk rock. Vokalist og gitarist Øystein Greni var også på et tidspunkt en fremadstormende skater. Det er nettopp det han synger om i den nye singelen. Et gitarriff som får meg til å ville sette meg inn i en gammal Chevrolet og kjøre til fjells!

Simen Mitlid – «Saturdays»

Simen vet å skape en atmosfære som gir ro i sjela. Dette er en låt som får meg til å ville sitte langt inne i en skog, i en hytte, foran en peis med en varm kopp kakao i hånden. Musikken er en miks mellom amerikansk folk og skandinavisk «furuskogsmelankoli», et uttrykk han selv bruker. Tidvis minner han om den store José González og om ikke det er bra nok da vet ikke jeg.

Wolfgang Wee

Calvin Harris ft. Rag’n’Boneman – «Giants»

Årets sommerlåt fra Calvin Harris, som med tanke på soundet like godt kunne vært Martin Solveigs, kom tidlig i år!