Best akkurat nå

Helt fersk norsk rapper og ny sang fra en artist vi trodde var et one hit wonder. Dette er best akkurat nå!

Varm opp til ny uke med den beste nye musikken fra Norge og internasjonalt!

Best akkurat nå

Her er P3-folkas nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Ronny Brede Aase, programleder i P3

Astrid S – «The First One»
Astrid tek turen innover i mørkret når ho leverer ei småtung poplåt om sjølvransaking og eks-kjæraster. Eg får massevis av assosiasjonar til det som begeistra meg aller mest med vintage Rihanna. Medan «Someone New» og «Emotion» hoppa lett av garde, kjem «The First One» tuslande bak, langt inni sine eigne tankar. Smakfull og lågmælt.

 

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3

Clairo – «Bags»
Herregud, for en nydelig liten skattekiste av en låt. Traff meg fra første sekund med Clairos myke, forsiktige vokal og delikat produksjon fra eks-Vampire Weekend-medlem Rostam. Låta er co-produsert av Clairo selv, og er første singel fra debutalbumet som kommer i august. Med nydelige «Bags» i ørene i skrivende øyeblikk kan jeg ikke si annet enn at jeg gleder meg og håper resten av skiva er like bra dette.

Velvet Negroni – «Confetti»
Dunkel produksjon og flørtende trompet over en slow jam. Ouff, nå snakker vi, gutta. Minneapolis-artisten som tidligere har laget musikk for blant annet Polica og varmet opp for Bon Iver disker opp med en mørk, men deilig låt som sklir rett inn i øregangene.

Nina Gjertsen, programleder i Urørt

Moyka – «Bones»
Hun imponerte med debutsingelen «Colder», og Moyka fortsetter å levere! Tankene går blant annet til samarbeidene Röyksopp hadde med Susanne Sundfør og Robyn for noen år tilbake. Den fengende og markante synthbassen og det litt mørke og mystiske lydbildet passer godt til Moyka sin stemme. Dette spilles med litt for høyt volum i mitt headset.

Adelina Ibishi, programleder i Norske tilstander

Tyler, the Creator – «I THINK»
Jeg vet ikke hvordan jeg skal begynne å beskrive låta «I THINK» på det nye albumet til Tyler, the Creator fordi det er så mange elementer her: det er bass, det er følelser, det er kjærlighetssorg, det er håp, det er SOLANGE PÅ TOPPEN AV DET HELE! Altså, jeg vet ikke om denne låta her gir meg mest lyst til å danse eller grine, men det har blitt sangen jeg konstant trykker repeat på. Og hvis du kun skal høre en låt fra albumet «IGOR», så håper jeg det blir denne.

Ruben Gran

Marigolds – «Nerves»
Allerede før mai startet innså du at du hadde glemt det siste American Football-albumet. Det som skulle være det strøkne soundtracket til våren, med sine farger og varme. I tillegg savner du noe nytt fra Tigers Jaw og Football etc. å kle inn de lyse hverdagene med. Heldigvis finnes mennesker som disse fem fra Norwich, som uten dramatikk, bygd på trygge emo-tradisjoner, har snekret sammen en følgesvenn på spillelistene dine for både sykkelturene og de sommernettene som aldri tar slutt. De treffer utvilsomt en nerve med denne.

Carly Rae Jepsen – «No Drug Like Me»
Jepp, det er hun som hadde «Call Me Maybe» – en like forståelig som enerverende hit fra starten av dette tiåret. Siden da har hun vært rimelig fraværende i mitt ekkokammer, men idet jeg ramler over denne syntha popbangeren skjønner jeg at jeg kanskje må se utover den vante kretsen min. Med et snev (ja, bare et snev) av Kate Bush-sus i stemmen, trommer som går rett i foten og refreng som løfter såvel armer som humør, er jeg solgt for en stakket stund.

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i P3

Young Thug ft. J.Cole & Travis Scott – «The London»
Fy faen. Young Thug er ute med ny låt. På «The London» har han fått med seg ikke bare én, men TO, heavyweight champs. Travis Scott gjør det han gjør best: mumlete, lavenergiske refrenger (som er en positiv ting). J.Cole stjeler nærmest showet – det høres ut som han virkelig slo ut dreadsa og storkoste seg med verset sitt. T-Minus (mannen bak «MIDDLE CHILD») står for produksjon på denne potensielle sommerbangeren.

Kapteinen – «Mr. Fantastique»
Splitter ny musikk fra en splitter ny artist. På «Mr. Fantastique» legger Kapteinen ned noen fengende bars over en morsom, sommerlig produksjon. Debutsingelen til denne ubersøte Stavanger-gutten gir meg bare gode vibber, og jeg gleder meg til å høre mer fra han fremover. Sjekk ut P3X – vår nettradio for hip-hop og R&B – hvis du vil høre musikk som dette.

Peder Haugfos, journalist i Urørt

Pikekyss – «Sykler uten hender» (fra Urørt)
Sett ovnen på 100°C og pisk eggehviter til stivt skum. Spe gradvis på med sukker og pisk til du får en blank og stiv marengs… Dette var en enorm digresjon, men også oppskriften på pikekyss, som jeg tror er det beste å spise mens du hører på denne ekstremt fengende og sommerlige indiepoplåta. Dette er lyden av berusede sommerkvelder, fest og forelskelse.

Benedikt – «Celedon» (fra Urørt)

Dette er lugn, norsk, avslappende og folk-inspirert musikk for de rolige stundene. Med instrumenter som banjo, diverse strykere, blåsere og behagelige vokal-harmonier kan man høre at dette er et storslagent ensemble bestående av ni musikere. Medlemmene har bakgrunn fra Whales & This Lake, Jouska, Simen Mitlid, Panda Panda og The Battery (kjent fra MGPjr 2007).

Kim Petras – «Sweet Spot»
En fengende, oppløftende, repetitiv, disco-infisert poplåt av den tyske klubb-dronninga Kim Petras. Den setter seg som ei kule i hoftene og er lett å danse til med sin «Four-on-the-floor»-rytmestil. En kjent stil for mye av musikken vi søker når vi skal oppnå full effekt på dansegulvet.

Håvard Røsæg, musikkjournalist i P3

Cheat Codes + Danny Quest + Ina Wroldsen – «I Feel Ya»
En frekk liten flørt av en klubblåt. «You wanna get out of this club?», nærmest hvisker Wroldsen inn i øret ditt. Det er vanskelig å si nei, men samtidig vil du bli litt lenger: Låta forfører deg nemlig i senk med den sensuelle og atmosfæriske beaten, som laget for lange, lengtende blikk over dansegulvet. Ja, jeg vil bli med deg ut, Ina, men kan vi ikke høre ferdig låta di først? Jeg føler’n, nemlig.