Best akkurat nå

Lyden av sommerfest preger ukas liste over musikk vi syns er best akkurat nå.

Varm opp til ny uke med den beste nye musikken fra Norge og internasjonalt!

Best akkurat nå

Her er P3-folkas nye låtfavoritter. Hver uke samler vi musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste slik at du kan gå inn i helga med ny musikk på øret!

Se også: Tidligere Best akkurat nå-favoritter

Vi samler musikken vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista. Her vil det til enhver tid ligge 100 låter. 🎼

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Christine Dancke, programleder i P3

Sigala ft. Becky Hill – «Wish You Well»
26 åringen fra Norwich er et av verdens sikreste kort på fest, og forrige uke kom hans beste sang siden “Sweet Lovin” (syns jeg). Med seg har han “False Alarm”-vokalist Becky Hill som bidrar med kraftfull vokal. Hvis du ikke blir i litt godt humør av denne sangen blir jeg (litt) overrasket. Gi deg hen til lyden av sommerfest!

Ed Sheeran + Chance The Rapper + RnB Rock – «Cross Me»
Mens vi er inne på artisters beste sanger, så syns jeg Ed Sheeran ga ut en av sine beste i forrige uke. Selv om Helsesista i forrige ukes låtpanel gjorde meg oppmerksom på at teksten ikke er supersjarmerende (litt i overkant sjalusipreget), er “Cross Me” en såpass deilig, tidlig 2000-talls-aktig r’n’b låt at den er verdt å anbefale. Ed høres ut som Justin Bieber og låta høres ut som den kunne vært Ne-Yo sin. Nesten perfekt!

Daniel Ramberg, musikksjef i P3

Brenn – «Keen»
Denne låta er lyden av sommeren din. Sist gang Lillehammer-duoen hadde Ukas Låt på P3 trakk vi frem «du er jo mitt morraskudd / she makes it hurt so good» i Best akkurat nå, og denne gangen kommer vi ikke unna det lille mesterverket «Dine øyne er så fuckings blå» som innleder andre vers. De seks ordene sier mye om Brenn som band: «dine øyne er så blå» er i utgangspunktet en velkjent på grensen til klisjéfylt frase, men så sniker de inn et effektivt lite «fuckings» inni der, og det setter hele greia litt på siden og litt på spissen. Sånn er resten av låta også, og det er det lille ekstra brenn. har i tekst og arrangement som gjør de til et av 2019 mest spennende band, og «Keen» til en av sommerens beste låter.

Abiel Tesfai, programleder i P3

Arif- «Eskimoblod»

Jeg har sett denne mannen vokse siden han pusha sneakers på Stress. Så var det «kom så tok færdiih» til «meg & deg mot alle» som kom ut i 2017. To år har gått og endelig kommer han ut med musikk som muligens kan være starten på et album? Har alltid likt Arif for at han setter ord på samfunnsproblemer som ikke blir belyst. Han rapper om ting som de er, men ingen prater om «Selv om vi spiller på hjemmebane, så blir vi sett på som bortelaget». En historieforteller som lar musikken prate for seg selv. Rifla pumper isblod med hjelp av produsentkompisen Filip Kollsete som er halvparten av duoen i Loveless. Her får du en heavy beats og en skikkelig Eurodance – synther.

Gucci Mane feat Justin Bieber- «Love thru the computer»

En mulig varm september dag i 1985 slapp Zapp & Roger låta deres «Computer Love». 34 år senere er det selveste Gucci Mane La Flare aka Trap God som har teamet opp med Justin Bieber på «Love thrue the computer». Med alt for mye kjærlighet for musikk fra den gamle skolen, så er det nydelig å få servert Roger Troutman sitt sample med sin talkbox. Gucci synger om hans søken etter den perfekte kvinne og litt internettkjærlighet.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3

Birgitta Alida – «When I’m With You»
Birgitta Alida serverer en gavepakke av en låt med «When I’m With You». Ikke bare passer den sesongen vi har i vente perfekt, med et lett og humørfylt sound og en fengende gitarlinje. Man legger også merke til nye detaljer for hver lytt, og er en sånn låt man kan spille flere ganger på rad. God sommer, om ikke på temperaturmåleren, så i alle fall i ørene!

Paper Dog – «Searching»
Det ferske Oslobandet Paper Dog er inne på noe veldig riktig med sin debutlåt «Searching». Jeg trekker automatisk paralleller til to av min svenske favoritter, Many Voices Speak og Niki & The Dove når det kommer til lydbildet, mens vokalen tidvis kan minne om både Emilie Nicolas og Sigrid Aase fra Hajk. Det skal likevel sies at Paper Dog byr på noe nytt og forfriskende som sklir fløyelsmykt inn i øregangene.

Christelle Bofale – «Origami Dreams»
For et gullfunn! Christelle Bofale er en 22 år gammel kongoleser-amerikaner som lager helt vilt fin alternative/indierock og på debut-EP-en Swim Team bugner det over av fengslende gitarlinjer og vakker vokal. «Origami Dreams» grenser til pop-rock og er den mest mainstreamelåta på EP-en, men hele Swim Team anbefales på det varmeste for en altoppslukende lytteropplevelse.

Ruben Gran

King Gizzard & The Lizard Wizard – «Self-Immolate»
Verdens mest produktive og varierte rockeband (?) klinker til med enda en ny singel som umiddelbart setter seg som et velkomment skudd i nakken. Det er bare kort tid siden de fikk blodet til å bruse med miljøengasjerte og Melvins-flørtende “Planet B”. På denne her går de metalen enda litt tettere i næringa, med herlig heseblesende og avsindig suggererende driv. Australierne krever stamina hvis man skal rekke over alt de utgir, men pokker som det er verdt det når de løfter armene og sjelen min som dette.

Håvard Røsæg, musikkjournalist i P3

Pen Gutt ft Kaja Gunnufsen – «Pen Gutt – Soundtrack»
Pen Gutt er ikke som de andre. Ikke bare er han pen, på dette «soundtracket» viser Håkon Stubberud seg fra sin sårbare og romantiske side. En øm tinder-bio av en låt, på den beste måten. Bare spør Kaja Gunnufsen, hvis drømmende gjestevokal høres ekte betatt ut. «Pen Gutt – Soundtrack» er visstnok soundtracket til en kommende kortfilm, men det er også det vinyl-knitrende soundtracket til kosing i senga på en solfylt søndagsmorgen.

Sufjan Stevens – «Love Yourself»
Global oppvarming til tross, verden kan være et kaldt og kynisk sted. Da er det fint å vite at følsomhets-prinsen Sufjan Stevens bare vil at du skal elske deg selv. Lansert i forbindelse med Pride-måneden nå i juni, er dette en het kandidat til årets mest inderlige og «wholesome» låt. Låta ble originalt skrevet i 1996, men har nå blitt oppdatert med en nydelig synth-produksjon. På en måte er trist at det banale budskapet fortsatt føles relevant, men det bryr nok ikke Stevens seg om – han bryr seg bare om deg.

Peder Haugfos, journalist i Urørt

Kråkesølv – «Hundre runda rundt sola samles i ett sekund»
Det er ti år siden Bodøværingene debuterte med sin nordnorske emosjonalitet og storslagne pop-rock. Nå er de tilbake og produserer musikk i et gammelt hønsehus nordpå. Du kan ikke høre noe ved musikken som initierer at den er produsert under slike omstendigheter,men det er heller ment som en kuriøs fakta fra min side… Musikalsk sett så er dette en symbiose av slentrende pop med en liten smak av post-rock og en kledelig dose rock av den skranglete sorten. Deilig musikk for de kommende lange, lyse sommerkvelder.

Wingdigs – Two-sided-ways
Svært tilbakelent og sommerlig musikk. Gitar-riff som setter seg og en svært fengende melodi. WINGDINGS er en trio med et sound bestående av Jennys lokkende vokaler og raffe bassing, Teodors tordnende tromme-grooves og Eiriks quirky spill og altoppslukende gitarsound. Dette er soundtracket for å tusle alene inn i solnedgangen.

Murumur – Watts
Ved første lytt kunne dette vært en del av sound-tracket til Twin Peaks, men det er det ikke. Musikken har et tydelig hint av 80-tallet i seg og som Murmur sier selv så er dette soveroms- musikk i et melo-dansbart synthpop-univers.