Best akkurat nå

Unge Ferrari, Bon Iver, Sløtface og Myra er blant artistene som har sluppet ny musikk denne uka.

Trenger du nye låter til roadtrip-lista eller har du savnet ny musikk fra Bon Iver, Sløtface og Tove Lo? Da er du på rett plass! P3s musikkfolk gir deg sine favoritter akkurat nå.

Sjekk ut spillelisten her

Anab Ayan Suleiman, musikkprodusent i P3


Unge Ferrari – «3 Shots»
På onsdag slapp den norske R&B-stjernen deluxe-utgaven av Midt Imellom Magisk Og Manisk, som inneholder tre nye låter. Det tar kun tjue sekunder av «3 Shots» før jeg havner tilbake til 2013. Både produksjonen og hvordan låta er arrangert minner meg om arbeidet til Drakes høyre hånd, 40, på Nothing Was The Same. Noe jeg liker veldig godt. Denne kommer til å bumpes mye.

Håvard Røsæg, musikkjournalist i P3


Sløtface – «Telepathetic»
Selvhjelpsboka «The Secret» fra 2006 har solgt over 30 millioner eksemplarer og er oversatt til 50 språk. Budskapet er enkelt: Tenker du hardt nok på hva du ønsker i livet ditt, kan du få det til å skje. Og Sløtface har nok tenkt hardt og lenge på å lage nok en drivende rockelåt om nettopp lengsel etter å få noe til å skje. Om den selger 30 millioner gjenstår å se, men det er i alle fall ikke mangel på deilig gitarvreng og allsang-vennlige refrenger som står i veien for det.

Anna Nor Sørensen, musikkjournalist i P3


Combos – «Sushiramenbruceleewutangclan»
Lesebrillene må kanskje på for å tyde låttittelen, men det gjør meg så veldig lite når det jeg får kastet i fjeset er denne melodiske energibomba av en punk-rock-låt. Combos har vært et forfriskende tilskudd til spillelista siden første singel og har rukket å markere seg som et solid liveband med bare tre konserter under beltet. «Sushiramenbruceleewutangclan» er nok et bevis på at hypen er velfortjent.

Myra – «Dette er mitt navn»
Med fare for å høres klisjé ut: slik har du aldri hørt Myra før. Jeg sier ja takk hundre ganger til en artist som evner å vise flere sider av selv, som kan veksle mellom å vise styrke og sårbarhet, og som kan få det til å riste i dansegulvet med en låt, for så å få hårene til å reise seg på armene med den neste. Med sin nye singel «Dette er mitt navn» viser Myra at hun er en sånn artist. Pianolinjen, den selvransakende teksten og en myk vokal viser en kjærkommen, ny side av den dyktige rapperen fra Bergen. Dessuten er det noe ved covertarten som bringer frem en ydmyk tåre i min øyekrok.

Yonaka – «Rockstar»
Debutalbumet til det britiske rockebandet Yonaka kom ut for en uke siden, og jeg ville ikke ventet til i morgen med å sjekke ut Don’t Wait ‘Til Tomorrow. Bandet har sagt til NME at musikken deres skal få deg til å føle at du kan sparke ned en dør og gjøre det du vil. Akkurat den følelsen får jeg av låta «Rockstar». Med mektig vokal og et refreng som gir deg adrenalinrush kan Yonaka tidvis minne om en annen britisk rockefavoritt, Wolf Alice.

Ruben Gran, dude i P3


Bon Iver – «Hey, Ma»
Bon Iver har overvelda oss mye de siste åra. Da skal det sterk, og kanskje uvant, lut til for å sette oss ut av spill med ny musikk. Vi har blitt bortskjemt. Det er nemlig ikke noe nytt i Bon Iver-sammenheng du får med denne. Det sier imidlertid ikke rent lite, for dette er perfekt lydlegging av den litt nedpå og grå forsommeren. Alt vi er glad i med Vernon & co er lekkert dandert over disse minuttene, som er like masserende smygende som overveldende bombastiske. Queue den med Whitneys nye og alt er bare fint en stund.

White Reaper – «Might Be Right»
Vær så god; årets mest fengende, armløftende og overveldende kraftpopperle så langt. Snakkas i bar’n.

Amber Mark – «What If»
Hva hvis Amber Mark får oppmerksomheten hun fortjener for den sårbare og fagre stemmen sin, og hele verden stepper sammen til denne perlen av moden soulmusikk gjennom sommeren? Tror det hadde blitt bra.

Peder Haugfos, journalist i Urørt


Simen Mitlid – «Trying» (Fra Urørt)
Simen er en lun fyr fra Nord-Østerdalen som med sin poppete visesang gir oss en fengende, varm og hyggelig låt med både gitarspill og stue-orgel.

Whitney – «Giving Up»
For meg er Whitney et must å høre på i sommerhalvåret. Tenk Bon Iver og spe på med litt elementer av folk, country, og jazza opp et nivå, pakket inn i en soul-finish. Her har du Whitney! Deilig og rolig indierock fra Chicago. En svært behagelig og distinkt mannlig vokal gjør dette desto mer spennende.

Arianrhod Engebø, programleder i P3


Tove Lo – «Glad He’s Gone»
Stikkord til denne låten er bilturar med verdas beste jenter, lange sommarnetter og grilling i parken. Dette er tre minutt med glittrande sommarstemning. Ikkje alle låtar sit frå første lytt, men då lyttar Alva var med i sendinga og viste meg denne, måtte eg berre stoppe opp, høre og digge. For med «Glad He’s Gone» gir Tove Lo deg ein pep-talk om å elske deg sjølv, innbaka i herleg, fengende melodi. Det er berre å legge den til på sommarlista. Sånn no.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-favoritter
Slik bestemmes P3-musikken