Best akkurat nå

Thai funk (!). Britisk rap i toppklasse. Historisk samarbeid fra Bergen. Her er de nye låtene vi i P3 mener du bør få med deg!

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Adelina Ibishi, programleder i Norske tilstander


Flume ft. London Grammar – «Let you know»
Okei, WOW! Samarbeidet jeg ikke visste at jeg trengte i livet mitt kommer denne uka fra London Grammar og Flume i låta «Let you know». Her møter deilig vokal et livlig og svevende lydbilde, og det resulterer i en energifull liten sak som gir sommerfølelsen de fleste av oss burde ha i juni.

Daniel Ramberg, musikksjef


Kygo + Store P + Lars Vaular – «Kem kan eg ringe»
Joda, det er stort at Kygo gir ut sin første norske låt, og at det av alle norske artister er Store P som får mest tid på låta, men la oss være ærlige: Den største nyheten her er jo at Kygo endelig har laget en låt med talk box – et av verdens underligste og mest vidunderlige instrumenter. Jeg er kanskje partisk, siden jeg allerede har avtalt med boet som styrer min personlige økonomi at jeg skal begraves i en talk box-formet kiste og at Oral Bee og talk box-legenden Bosko skal forrette begravelsen, men: Dette er Kygos beste låt. Noensinne. Og så gjør den mitt mål om å spilleliste en talk box-låt på P3 mye enklere å oppfylle.

Se også Christine-intervjuet der ideen om samarbeid kan ha blitt plantet:

Tete Lidbom, programleder i Norske tilstander og Heia Fotball

Octavian + Theophilus London – «Feel It»
En av Englands mest talentfulle rappere akkurat nå (i følge meg, Drake og Virgil Abloh lol) er allerede klar med oppfølgeren til sin fabelaktige miksteip Spaceman som kom på tampen av fjoråret. Endorphins er navnet på teipen og inneholder hans største hit og årets beste banger – «Bet» – hvor han har med seg stjerna Skepta og kompisen Mike Phantom. Men låta som grep hardest tak i meg på første gjennomlytt var 80-talls flørten «Feel It», der han har fått med seg silkestemmen til landsmann Theophilus London på det som må være Octavians beste poptune så langt i karrieren.

Free Nationals + Mac Miller + Kali Uchis – «Time»
Jeg har ingen cabincruiser. Ikke overraskende, jeg vet. Men hverken jeg eller du trenger en for å leve ut yachtdrømmen når Mac Millers første posthumane gjesteopptreden endelig er ute. For sammen med stjerneskuddet Kali Uchis og Anderson Paak sine faste turnékompiser Free Nationals skaper Miller en rik og himmelsk sommervibe, der fantasien er det eneste som kan stoppe deg fra å ligge på dekket på din egen yacht utenfor en øde øy i Indiahavet.

Peder Haugfos, journalist i Urørt


Khruangbin – «Mary Always»
Dette er god gammeldags thai funk! Khruangbin sitt musikalske univers er svært omdiskutert og de lager for det meste instrumentell musikk som beveger seg innen soul, surf, psykedelisk og funk. Men de sier selv de ikke har noe mening om hvilken sjanger de tilhører. «Mary Always» er en fin låt for å ta deg som lytter inn i et spennende musikkunivers som fint passer de sene, lyse sommernetter.

Markus Krunegård – «Stad i ljus»
Dette er en svensk sommerlåt som på den ene siden handler om den første sommernatten og hvor lett og spennende alt er da, og på den andre siden handler om døden. Markus Krunegård er et stort navn i vårt naboland og han kommer fra Sveriges svar på Manchester, nemlig Norrköping. Musikken hans er lun og drømmeaktig med en touch av gammal disco.

Arianrhod Engebø, programleder for Arian


BANKS + Francis and the Lights – «Look What You’re Doing To Me»
Du veit når du lyttar gjennom ei tilfeldig «New Music Friday»-liste og plutseleg høyrer ein låt som treffer deg rett i hjartet og i dansefoten på første strofe? Denne her låten er ein sånn. Amerikanske popsongar BANKS synger om kjærleik og korleis den kan få deg til å føle deg både fantastisk og dritredd på same tid, med nydeleg, svevande vokal. Ho har fått med seg Francis and The Lights på produksjon og det låter BRA.

Ruben Gran, P3-legende


Jay Som – «Superbike»
I 2017 slapp hun et av det årets fineste plater med Everybody Works. Det var vel brått året de fleste av oss ble oppmerksom på denne shoegazete neo-slackeren. Og godt er det, for hun har mer gøtt på lager. I august slipper hun det nye albumet Anak Ko, som skal bety noe slikt som «mitt barn» på filippinsk. Det passer bra, synes jeg. Ikke at jeg har unnfanget denne første slepne og drømske singelen hennes, men jeg omfavner den som om det var min egen unge.

Burial – «Claustro»
Burial er umiskjennelig seg selv. Fortsatt. Sommeren så langt kler selvsagt hans rainstep irriterende godt i så måte. På denne bangeren – ja, han har laget en banger – går det imidlertid ganske raskt. Dette er like mye for dansegulv som hodetelefoner bakerst i bussen, med 2 step-rytmer, sedvanlig knitring, mystisk vokal og detaljer som gjør at det kiler i magen.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3