Best akkurat nå

Nye og etablerte artister leverer om dagen. Sigrid, James Blake, Hajk og Lil Halima står bak flere av ukas beste låter.

Internett flommer over av ny musikk. Mye er dårlig. Noe er bra. Vi er her for å gjøre jobben for deg, og gir deg de beste nye låtene fra kjente og ukjente artister hver uke.

Vi samler det vi synes du bør sjekke ut i ei Spotify-liste. Alle sjangre får plass, og siden hele det store musikkmiljøet i P3 bidrar, er det noe for enhver smak på lista.

Her vil det til enhver tid ligge 100 låter.

Sjekk ut spillelisten her

Les også: Slik bestemmes P3-musikken

Anna Sørensen

Sigrid – «Don’t Feel Like Crying»

Akkurat nå tror jeg det er mange som sitter på kanten av stolen i spenning over Sigrids kommende debutalbum, og det er jo ikke så rart etter to år med den ene sterke singelutgivelsen etter den andre. Den seneste smakebiten på Sucker Punch kommer i form av «Don’t Feel Like Crying». Poplåta traff meg rett i følelsene fra første sekund med sine dramatiske strykere ogoppløftende tekst. Dessuten elsker jeg den glitrende tangentlinja som høres gjennom hele låta.

Ol’ Burger Beats ft. Scienze – «Immaculate (Remix)»

Ole-Birger Neergård, aka Ol’ Burger Beats, har pustet nytt liv i en perle fra 2014 med denne remiksen av «Immaculate», hvor flere av elementene som kjennetegner den norske produsenten preger lydbildet: en lo-fi hip hop-beat, jazzete perkusjoner som lugger akkurat der de skal og nostalgisk synth. Perfekt å putte i øra på vei hjem fra jobb og skole eller når du lager middag og har fire kjeler på plata samtidig.

Lil Halima – «Hold Me»

«Hold Me» starter fløyelsmykt, men blir raskt litt mørkere og hardere enn det vi hørte fra Lil Halimas kant i 2018, og det er kun positivt ment. En sjukt fin elektropop-låt med nydelig falsetto og skarpe synther som går rett hjem hos meg. Pluss for vakkert cover.

James Blake ft. André 3000 – «Where’s The Catch?»

Det skal sies at jeg nesten var frelst av James Blakes helt ferske album allerede da jeg så tracklisten, og det at jeg er svak for den R&B-inspirerte elektronikaartisten allerede spiller kanskje en rolle, men Assume Form er virkelig alt jeg kunne ønske meg og mer. Og bare sånn for å toppe denne kransekaka av et album, så får Blake med seg selveste André 3000 fra OutKast (hallo, drømmesamarbeid) på «Where’s The Catch?». Det er ingen tvil om at dette er en James Blake-låt, spesielt i starten, men så kommer André 3000 og serverer forfriskende og poetiske raplinjer med dunkle pianolinjer og engasjerende beats som bakteppe. Rett og slett en 10/10 låt.

iris – «from inside a car»

En minimalistisk og myk elektropoplåt fra flink nykommer var tydeligvis akkurat det jeg trengte for å få opp humørbarometeret i disse trege januartider. iris (med liten «i», ja) er nok et stjerneskudd fra Bergens musikkscene og på debuten deler hun sine erfaringer om ensomheten, som jo kan være en positiv kraft. Det synes jeg man kan høre på lydlandskapet i «from inside a car», så det er bare å skru på denne i fremtidige alenestunder.

Alice Refsdal

Hozier – «Almost (Sweet Music)»

Den irske artisten har lenge hatt en fast plass på øret hos meg. Vinter eller sommer, musikken hans hører absolutt hjemme i høyttalerne, og «Almost (Sweet Music)» er intet unntak. Denne gangen kommer Hozier med en behagelig indierock-låt, med hint av folkemusikk. Den røffe, men sårbare stemmen smelter sammen med et kult gitarriff og en fengende rytme.

Hajk – «Breathe»

Det norske bandet Hajk leverer en indie- og R&B-fusjon uten like med låta «Breathe». Debutplata Hajk fikk stor oppmerksomhet også utenfor Norge, og det er ingen grunn til å tro at dette ikke kommer til å bli tilfelle med deres kommende andrealbum. «Breathe» smyger seg i alle fall innpå deg fra start og setter seg fast under refrenget. Teksten dykker dypt og melodien gir deg en følelse av å ville le og gråte på samme tid. Absolutt en å legge til i spillelista!

Jørn Kaarstad

PUP – «Kids»

De kanadiske garage-punkrockerne i PUP slapp ny singel denne uka og annonserte med det også ny plate. Morbid Stuff er ute i starten av april og ut ifra første singelen kan vi bare begynne å glede oss. Låta som fikk æren av å bygge hypen frem til plateslipp, gjorde akkurat dét og mer så. «Kids» er en anthemisk punkrocker, som drar tankene rett tilbake til deres energiske og råe debutplate fra 2013.

Beaten To Death – «Bjørnstjerne Ibsen»

Norske Beaten To Death er et ekstremt underholdende band som blander brutal grindcore med ganske mye annet rart, bla. melodiøse gitarmelodier som snytt ut av 90-talls-indien. På julaften i fjor slapp de sin fjerde fullengder Agronomicon hvor de finpusser uttrykket til gangs. Resultatet er et knippe meget catchy låter (til grindcore å være) som hele tiden overrasker og utfordrer, hvorav «Bjørnstjerne Ibsen» er den beste.

I Was A King – «Bubble»

Powerpop-powerhousene i I Was A King er tilbake (jippi). Atter en gang har de teamet opp med inspirasjonskilde/idol/produsent Norman Blake og resulatet er atter en gang melankolsk vårvennlig gitarpop med hooks du husker. Nå kan sola bare komme!

Anab Ayan Suleiman

Toro y Moi – «Ordinary Pleasure»

I dag kom jeg tilfeldigvis over det nye albumet til Toro y Moi: Outer Peace. Noe som er ganske gøy, ettersom jeg falt ut av musikken hans etter albumet Causers of This fra 2011 (en av de få GOAT-albumene i min personlige kolleksjon). «Ordinary Pleasure» er fylt med funky bongorytmer og smittsomme synther som gjør låta ekstremt catchy. Kongen av lo-fi er tilbake.

Fra Urørt:

Peder Haugfos

Divest – «Lose the feeling»

Fengende slacker-rock fra Urørt-universet hvor Divest byr på en sommerlig og dansbar låt i form av «Lose the feeling». Det minner tidvis om slacker-helten Mac DeMarco og deilig er det. Divest er nok et solid bidrag til den alternative rockescenen i Norge. Sjekk ut mer av deres musikk via P3 Urørt.

Nina Gjertsen

Bård Berg – «On Hold»

Trommis og produsent Bård Berg leverer nydelig Soul og RnB, har også fått med seg flinke folk på laget, blant annet Kristin Myhrvold på vokal som imponerer! Noe å ta med seg inn i helgen!