Best akkurat nå

Knekk lettbrusen – her er ukas låt-anbefalinger.

Sjekk også ut Spotify-lista vår med de 100 beste låtene akkurat nå!

Ukas låt på P3

Lars Vaular og Röyksopp – «To minutter»
«Det tar nøyaktig fem sekunder før den sylfrekke basslinjen på singelen gir undertegnede et ansiktsuttrykk som tilsier at medisinen Vaular og Röyksopp har kokt opp sammen er potente greier. Sporet er søstra til «Nightcall» fra «Drive»-lydsporet, men den står i kontrast når det gjelder stemningen: Ikke-melankolsk og lengtende, mer oppstemt og fylt med selvtillit.»

Les anmeldelsen her!

Peder Haugfos, musikkjournalist NRK Urørt

Vardaas – «rask» (fra Urørt)
Simpel, lo-fi og fengende klubbmusikk fra Urørt-universet. Dette er musikk som skaper en oppløftende stemning, positiv energi med veldig enkle grep. Less is more, som man sier.

Stian Bodi – «Stranger» (fra Urørt)
Milky Chance + Kygo = Stian Bodi. En 24 år gammel singer/songwriter og produsent fra Skedsmokorset. En raspete stemme, deilige grep på sin gitar, en enkel beat i bunn og noen fengende synth-linjer på toppen gjør dette til både koselig og funky på samme tid. I likhet med den tyske Milky Chance befinner Bodi seg i et univers som beveger seg på tvers av sjangre som akustisk indie, pop og elektronisk musikk.

Days of August – «Time will tell the tail»
Indiefolk-musikk fra Rogaland. Drømmende, harmonisk, melankolsk og koselig musikk som passer fint å ha på øret disse dagene i august. Fin musikk for deg som allerede liker Simon and Garfunkel, Nick Drake, Bon Iver, Sufjans Stevens og lignende.

Ruben Gran, musikkprodusent P3

Starcrawler – «Bet My Brains»
Noen ganger er sleazy boogierocka pop-punk med glitter og California-swag det eneste jeg trenger. Der er Starcrawler forbasket gode på denne singelen fra det kommende andrealbumet «Devour You». «When Iggy Pop and Courtney Love has a love child that’s adopted by Marilyn Manson», hevdes det i kommentarfeltet på YouTube. Nesten, i hvert fall. Få en litt bedre dag, se den og avgjør selv.

Taylor Swift – «Soon You’ll Get Better» feat. Dixie Chicks
Du savner «den gamle Taylor Swift», er svak for harmonier fra countryens verden og setter pris på banal men nydelig popmusikk om brustne hjerter? Du er ikke fremmed for å gråte en skvett mens du samtidig føler deg oppløftet og sett? Vær så god.

Ali Soufi-Grimsrud, musikkjournalist og anmelder i P3

Jakob Ogawa – «You and I»
«Det der er jo Mac DeMarco» utbasunerer en kompis når jeg setter på Jakob Ogawa. Mulig det, men han lager litt kulere musikk, ble mitt svar. «You and I» er nok et friskt tilskudd i katalogen til artisten: Litt disco, litt soul og digg falsett. Alt trenger ikke å være så komplisert hele tida.

Les også:
Tidligere Best akkurat nå-lister
Slik bestemmer vi hva vi spiller på P3